Iz medija

Matea Dominiković o napadu uoči intervjua s Alemkom Markotić

Gošća Dnevnika N1 televizije u srijedu je bila ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić koja je s našom reporterkom Mateom Dominiković razgovarala o velikom rastu novozaraženih u Hrvatskoj. No, netom prije javljanja uživo u Dnevnik N1, našu ekipu i profesoricu Markotić verbalno je napao mladi par. Matea Dominiković opisala je kako se odvijao nemili događaj.

15.10.2020.

Najviše govora mržnje je na portalima, a najmanje na radiju

Govor mržnje i neprihvatljivo ponašanje u hrvatskom medijskom prostoru je u porastu, rezultat je istraživanja koje su proveli autori Marko Poljak, Jelena Hadžić i Maša Martinić s tvrtkom Newton Technologies Adria, koja se bavi tehnologijama prepoznavanja govora na hrvatskom, slovenskom i srpskom jeziku, te Presscuta, tvrtke za praćenje medija.

13.10.2020.

Obuljen Koržinek: Tražit ćemo rješenje u dogovoru s novinarima

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek rekla je u utorak da će Vlada u dogovoru s novinarima tražiti rješenje kako ne bi izgubili mogućnost postavljanja pitanja ministrima na Markovom trgu, gdje je privremeno ograničena sloboda kretanja nakon ranjavanja policajca.

13.10.2020.

Božinović: Bit će striktniji režim pred vladom, novinari neće pristupati ministrima

MINISTAR unutarnjih poslova Davor Božinović gostujući u RTL Direktu govorio je o napadu na Markovu trgu u kojem je jedan policajac ranjen iz automatske puške, a 22-godišnji napadač se nakon napada ubio.  Božinović je prvo govorio o mjerama koje su uvedene i koje će se tek uvoditi na Markovu trgu nakon napada. 

12.10.2020.

Borba protiv fake newsa: Većina hrvatskih medija bez lažnih vijesti o pandemiji

Predsjednik Agencije za elektroničke medije (AEM) Josip Popovac ocijenio je da je većina hrvatskih medija - televizija, radija, elektroničkih publikacija i tiska pandemiju koronavirusa pratila i prati s ocjenom 'pet plus' te da iskakanja s lažnim vijestima nije bilo.

11.10.2020.

'Zbog lažnih vijesti se i umire'

Online Muzej lažnih vijesti uskoro će biti otvoren u Zagrebu. Kada se projekt pokrene, naglasak će biti na razvoju kritičkog mišljenja i radu s mladima, najavljuje u razgovoru za Radio Slobodna Europa inicijator Muzeja lažnih vijesti, bivši novinar i urednik Lordan Prelog.

08.10.2020.

Milanović o uredniku Indexa: To je ateistički agitator, ja to smatram nasilnim

ZORAN Milanović komentirao je tekst urednika Indexa Nevena Barkovića. Riječ je o jučerašnjem tekstu o Žarku Puhovskom: Milanović je objavom o Puhovskom napravio opasan presedan.  "Agitator s vrlo čitanog i utjecajnog Indexa uzima u zaštitu nasilnog i sveprisutnog g. Puhovskog. Čini to u duhu i čestici poznate Zmaj Jovine: Ne pomagajte, braćo, izgibosmo! O tome niže.

07.10.2020.

Pronađen novinar koji je bio glasnik istine iz Wuhana, nitko nije iznenađen gdje se nalazi

Pronađen je kineski novinar koji je nestao u veljači dok je izvještavao o odgovoru kineskih vlasti na epidemiju koronavirusa u Wuhanu, izvijestio je njegov prijatelj, otkrivaju da je mladić u kineskom zatvoru Chen Qiushi, bivši odvjetnik koji je postao reporter, izvještavao je iz bolnica i ulica Wuhana od 23. siječnja i zbog njegova iznenadnog nestanka krenuo je val kritika prema kineskoj vladi da je započela lov na novinare i zviždače.

24.09.2020.

LJILJANA SAUCHA ‘Nisam ni slutila da će to biti moje zadnje pojavljivanje na ekranu... Kažu da žele mlađe‘

Poznata HRT-ova urednica i novinarka Ljiljana Saucha više neće voditi 'Vijesti iz kulture'. Saucha je vijest o promjeni na Prisavlju objavila na svom Facebook profilu.- Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj HTV karijeri. U petak sam saznala da ViK više ne vodim jer žele mlade ljude na ekranu!, napisala je urednica na Facebooku i nastavila: - Sve je to 'novo normalno' jer imam do mirovine još 14 mjeseci!

22.09.2020.

N1 Televizija bilježi rekordnu gledanost

N1 Televizija je uvijek prva na licu mjesta i u toku s aktualnim ekonomskim, gospodarskim i političkim događanjima, čime je izgrađen odnos povjerenja među gledateljima – a rezultat su sve veće brojke gledanosti. N1 televizija etablirala se kao vodeći informativni kanal u Hrvatskoj, te iz mjeseca u mjesec bilježi sve veću nacionalnu gledanost i kontinuirano zasjeda na sam vrh tablice najgledanijih nezemaljskih televizijskih kanala.

16.09.2020.