Iz medija

Predsjednica Grabar Kitarović pokušala je naći opravdanje za prijetnje novinarima i političarima

Prošloga tjedna u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj boravila je Međunarodna misija vodećih organizacija za zaštitu medijskih sloboda. „Nije dobar znak to što u posljednje dvije godine dolazimo već drugi put“, rekao je Oliver Vujović, glavni tajnik Medijske organizacije jugoistočne Europe (SEEMO) u ime šesteročlanog izaslanstva u kojem su, osim njega, bili i predstavnici Europske federacije novinara (EFJ), Reportera bez granica (RSF), Europskog centra za slobodu tiska i medija (ECPMF), Europske radiodifuzijske unije (EBU) i Udruge europskih novinara (AEJ).

24.01.2018.

RANKO STOJANAC: NOVINARSTVO JE PROFESIJA ČIJI JE ZADATAK OBJASNITI DRUGIMA ONO ŠTO NI SAMI NOVINARI NE RAZUMIJU

Nakon dugih 25 godina Ranko Stojanac odlučio je dignuti sidro s Hrvatske radiotelevizije. Kako se radi o jednom od najboljih televizijskih reportera koji se, eto, odlučio na „transfer godine“, bila je to prilika za napraviti monoview s njim za Forum.tm.

23.01.2018.

JELENA BERKOVIĆ: 'Društvene mreže treba regulirati, ali to još nije riješila ni EU, ni druge zemlje'

Cijela naša medijska sfera postala je žrtvom ciklusa proizvodnje vijesti u 24 sata, a nakon toga stvari padaju u zaborav. Tako nam se ponašaju i saborski zastupnici i mainstream mediji i jako je teško uopće nametnuti kompleksnije teme, kaže.

22.01.2018.

HVALA VAM LJUDI: U kampanji nismo dobili samo novac. Dobili smo krila

Dragi čitatelji i čitateljice, simpatizeri i simpatizerke, prijatelji i prijateljice, crowdfunding kampanja našeg portala danas je završena. U mjesec dana njezinog trajanja prikupili smo novac za rad u tekućoj godini. Točan iznos prikupljenog novca objavit ćemo nakon što podvučemo crtu pod račun protekloga mjeseca. Okvirno možemo reći da je u kampanji putem svih kanala donacija prikupljeno, nadamo se, blizu 40.000 dolara. Ono što želimo naglasiti jeste da su vaše donacije, riječi podrške i solidarni, drugarski angažman u našoj kampanji pretvorili borbu za opstanak u festival optimizma. Bez lažne skromnosti možemo reći: Lupiga nikad nije bila jača, naša redakcija odavno nije imala ovoliko elana i volje za rad. U kampanji nismo dobili samo novac. Dobili smo krila.

20.01.2018.

Plakat za komemoraciju Luciću išaran sa ZDS, Leković očekuje reakciju institucija

Saša Leković: "Smatram kako je za svaku civiliziranu zajednicu sramota da se skrnavi komemoracija."

17.01.2018.

KONAČNO STIŽU DRASTIČNE KAZNE ZA 'HEJTANJE' NA WEBU I kod nas se piše zakon protiv mržnje na internetu, kreće obračun s 'digitalnim Divljim zapadom'

Hrvatska će prvi put dobiti zakonsko rješenje koje regulira govor mržnje, poticanje na nasilje i širenje lažnih vijesti na internetu, doznaje Jutarnji list. Vlada se, nakon brojnih prijetnji i govora mržnje koji se pojavljuje na društvenim mrežama i ispod komentara članaka na internetu, odlučila obračunati s "digitalnim Divljim zapadom" u Hrvatskoj.

16.01.2018.

Stanković: 'Najjača sorta su mi fakultetski obrazovani krkani intelektualci'

'Nije normalno da se u javnom prostoru nekome psuju majke bilo partizanske, bilo ustaške, bilo četničke, da se nekome prijeti vješanjem...'rekao je Stanković u svom komentaru.

15.01.2018.

Otvorena 13. izložba novinske fotografije

brodportal.hr

U velikom Likovnom salonu 'Vladimir Becić na brodskom Korzu otvorena je u četvrtak, 28, prosinca tradicionalna godišnja izložba novinske fotografije, koju već 13 godinu za redom organizira Hrvatsko novinarsko društvo ogranak Brodsko-posavske županije. Izložene su 84 fotografije 10 autora - novinara i fotoreportera.

10.01.2018.

Satirički portal Titanic prva nevina žrtva strogog zakona

Novi njemački zakon koji se drastičnim novčanim kaznama obračunava s govorom mržnje na društvenim mrežama ako se takve objave ne ukloni u roku od 24 sata, već prvog dana primjene pokazao se promašenim i treba ga ukinuti, zaključak je glavnog urednika njemačkog Bilda Juliana Reichelta. I drugi njemački mediji govore o “debaklu” i “cenzuri u Njemačkoj” te dižu glas protiv “policijskog mišljenja”.

05.01.2018.

Eskalacija prijetnji hrvatskim novinarima

"Reporteri bez granica" su kritizirali najmlađu članicu EU-a zbog sve većeg pritiska na novinare i slobodu medija. Dva novinara za DW govore kako se prema tome odnose. Inače, sloboda medija u Hrvatskoj se pogoršala.

29.12.2017.