Iz medija

“Poziv na prosvjed” HDP-a protiv novog ministra kulture

Antifašizam nije u izvorišnim osnovama hrvatskog Ustava, to je floskula, izjavio je u emisiji HRT-a Otvoreno u svibnju prošle godine novi ministar kulture Zlatko Hasanbegović. Navedena izjava ministra kulture izazvala je burne reakcije nakon toga što je Zlatko Hasanbegović predložen i imenovan za novoga ministra kulture.

27.01.2016.

Nitko tada u Hrvatskoj nije pisao kritičnije i slobodnije od Poleta

Na promociji Krušeljeve knjige o Poletu na pulskom Sajmu knjige prije mjesec dana, Puljanin sa zagrebačkom adresom Zoran Simić, najdugovječniji od devet glavnih urednika Poleta (tu je funkciju obavljao četiri godine i dva mjeseca, od studenog 1985. siječnja 1990. godine, a prije imenovanja dvije je godine bio zamjenik glavnog urednika) izjavio je da je Polet snažno promovirao strip, skupinu Novi kvadrat, glazbeni Novi val, književnost, kazalište, dodavši: "Osvajali smo slobodu i imali je onoliko koliko smo je znali iskoristiti".

27.01.2016.

Hanžeković će objaviti ponudu za preuzimanje Slobodne Dalmacije

Zagrebačka burza razvrstala je Slobodnu Dalmaciju u segment promatranja zbog obavijesti o namjeri objavljivanje ponude Marijana Hanžekovića, većinskog vlasnika Europapress Holdinga (EPH), za preuzimanje Slobodne Dalmacije, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze.

27.01.2016.

5,6 milijuna kuna javnog novca za govor mržnje

Piše: Goran Borković

 

"Imamo ne samo odgovornost, nego i obavezu urediti ovo društvo." Tim je riječima braniteljski vođa iz Savske 66 Đuro Glogoški pozvao više tisuća okupljenih ispred poznatog šatora da krenu pred Agenciju za elektroničke medije kako bi dali potporu slobodi javnog govora.

 

26.01.2016.

Novi ugovori o plaćama na HRT-u krajem veljače, Programsko vijeće u utorak iza zatvorenih vrata

Uprava Hrvatske radiotelevizije (HRT) prošlog tjedna najavila je izmjenu rokova provedbe sistematizacije radnih mjesta, a novi ugovori o radu zaposlenicima, kako se doznaje na HRT-u, bit će ponuđeni krajem veljače.

26.01.2016.

NAKON 1.000 BROJEVA I 20 GODINA SLOBODNE BOSNE: Kraj ili pravi početak?

Za generaciju koja je stasala osamdesetih godina, a koja je trebala stasati devedesetih, ali i za one koji su stasali davno prije toga, bježanje od svestranog huškanja tijekom razornih devedesetih bilo je nužno ukoliko ste htjeli sačuvati makar malo zdravog razuma i sposobnosti rasuđivanja. A malo je bilo prostora za pobjeći, posebno u medijima.

26.01.2016.

Gdje je nestalo etično i objektivno novinarstvo?

Povjerenje u medije, čini se na klimavim je nogama. Barem tako pokazuje naša kratka anekta među Splićanima. Što se to dogodilo sa školskom definicijom etičnog, objektivnog, nepristranog i poštenog novinarstva u nas?

25.01.2016.

Nezavjesno novinarstvo

Hrvatski nezavjesni novinari okupili su se u Kitzbühelu da ondje, na zatvorenom sastanku velikih međunarodnih ulagača i njihovih malih pomagača, svjedoče kraju istog onog postizbornog ciklusa koji su otvorili čučeći pred zgradom Ante Kotromanovića.

25.01.2016.

Kadrovske promjene na Prisavlju pitanje dana: HRT će preuzeti Banac, Sedlar, Manjkas ili Gačić?

Navodno je dio Mostovih simpatizera i članova dugo zagovarao i ideju da se glavnog ravnatelja  HRT-a Gorana Radmana pusti da odradi mandat do kraja, no ta ideja nije naišla na simpatije HDZ-a.

25.01.2016.

Povjerenica za pristup ”djelomičnim” informacijama

U srijedu 20.. siječnja mi je Ministarstvo pravosuđa poštom dostavilo ”djelomični odgovor” (!?) na novinarsko pitanje postavljeno 18. ožujka 2015. godine (djelomični jer su cenzori zacrnili čak 11 od mogućih ukupno 26 podataka).

25.01.2016.