Iz medija

Leković ide na policiju, stručnjak za Index tvrdi da ga je pokušao ubiti amater

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saša Leković najavio je da će u razgovoru s policijom, koja istražuje jesu li vijci na kotaču njegova automobila bili prepiljeni, podsjetiti na sve ranije prijetnje od kojih mnoge, kako kaže, nije ni prijavio.

31.10.2016.

Saša Leković: Nadam se da će posljednje prijetnje konačno potaknuti javnu raspravu adekvatnu veličini problema, a potom i aktivnosti koje bi problem smanjile

Nakon pokušaja ubojstva sabotažom automobila predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saše Lekovića, alarmantnog čina koji ujedno predstavlja i napad na slobodno novinarstvo u Hrvatskoj, koji je izazvao niz reakcija, uslijedila je i parlamentarna reakcija. Naime, Nenad Stazić je u ime Kluba zastupnika SDP-a zatražio u petak, 28. listopada, stanku u Saboru zbog  „ozbiljne situacije jer je pokušan atentat na predsjednika HND-a Saše Lekovića“, izvijestio je N1. Stanku od 10 minuta koju je odobrio Petrov podržali su i klubovi HDZ-a, Mosta, SDSS-a i HNS-a.

31.10.2016.

Pokušali ubiti predsjednika Hrvatskog novinarskog društva? "Prepilili su mi vijke na kotaču"

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva objavio je na svom Facebook profilu da slavi drugi rođendan nakon što mu je netko prepilio vijke na kotaču! Događaj se zbio kada je Leković bio na putu za Srbiju, par kilometara nakon što je prošao granicu čuo je čak buku i auto se jako počeo tresti te se zaustavio, doznajemo.

28.10.2016.

Šefu HND-a prepilili šarafe na kotaču auta

Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva objavio je na Facebooku status u kojem stoji kako mu je netko prepilio do pola dva šarafa na prednjem desnom kotaču automobila zbog čega je došlo do pucanja istih na autoputu.

28.10.2016.

Hrvatska televizija izravnim je pozivom naručila emisije za 12,6 milijuna kuna

NO je skinuo oznaku poslovne tajne s izvješća interne revizije jer smo zaključili da je interes javnosti važniji, kaže Anja Šovagović.

26.10.2016.

Vrančić se ispričao Bajlu zbog uvredljivih SMS poruka

Na temelju izvansudske nagodbe koju su postigli tužitelj, zadarski novinar Hrvoje Bajlo i tuženik, aktualni dogradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić, jučer je na Općinskom sudu u Zadru potvrđeno kako je privatni tužitelj odustao od tužbe.

25.10.2016.

Petrov obećao raspravu o prijetnjama novinarima

Novinari su i inače izloženi stresu i rizicima, no čini se da u Hrvatskoj plaćaju i cijenu ideološkim tenzijama iz prethodnog razdoblja. Prijetnje su sve učestalije, oglasilo se i strukovno društvo, ali i oporba. Jer nikome nije svejedno pročitati nešto poput ovoga.

24.10.2016.

PRIJAVILI SMO PRIJETNJE. POLICIJA KAŽE DA NE VRIJEDE KAZNENE PRIJAVE. PROČITAJTE I RECITE NAM ŠTO VI MISLITE!

Potpisani novinar nije cvijeće hrvatskog naroda. Navikao je da mu prijete, nazivaju ga partizanskim izrodom, srbokomunističkim smradom, komunjarskim nakotom i tako sve slično. O onom izrečenom o majci i ocu, ovdje neću. I nije pritom iznimka. Svega se toga naslušao svatko tko se usudio pisati drukčije prethodnih desetljeća. Posebno ako je izašao na teren. Među ljude. Nisu, da se ne zavaravamo, puno bolje prošli ni oni koji su se držali redakcije. Ponekad je, ne biste vjerovali, problem bio i kupiti jabuku u dućanu. Znaju starije kolege koje su pokušale održati ovu profesiju što ih je znalo snaći. Rijetko kada je ovdje stanovala sloboda.

23.10.2016.

Što je predšasnik Hasanbegović ostavio u amanet Nini Obuljen

Zlatko Hasanbegović od prije nekoliko dana više nije čelna osoba Ministarstva kulture RH. Njegov kratkotrajni mandat obilježile su brojne kontroverze koje su pridonijele tome da predsjednik Vlade RH Andrej Plenković zanemari njegovu želju da ostane prvi čovjek hrvatske kulture. Pobrojali smo Hasanbegovićeve odluke s čijim će se posljedicama u Runjaninovoj vrlo brzo morati suočiti nova ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

23.10.2016.

Povjerenik za gledatelje HRT-a otkrio: 'Najviše prigovaraju zbog previše religijskog sadržaja u programu'

Gledatelji su svoje prigovore slali povjereniku za gledatelje Zvonku Švebu. Maja Sever upozorila je kako Kovačić širi zlu krv među zaposlenicima, dosadašnje rukovodstvo opstruira proizvodnju.

23.10.2016.