Iz medija

Članovi A-HSP-a javno zapalili primjerak "Novosti", Predsjednik HND-a: "To je prijetnja"

Članovi Autohtone - hrvatske stranke prava održali su prosvjed ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća u centru Zagreba.

04.09.2017.

Novinari (samo)kritično o stanju u medijima Virovitičko-podravske županije i radu HND-a

U Virovitičko-podravskoj županiji registrirano je deset medija – četiri radio stanice (Radio Virovitica, Gradski radio Virovitica, Pitomi radio, Radio Slatina i Radio Orahovica), jedne novine (Virovitički list), jedan televizijski studio (Plava televizija) i tri portala (virovitica.net, icv i virovitica.info) u kojima je zaposleno 45 djelatnika.

23.08.2017.

Gospa na televiziji: Vjerskih emisija puno, gledanosti malo

Gledanost je pokazatelj dokle televizijski sadržaj dopire. Na Veliku Gospu koliko-toliko daleko je doprlo samo ono što se emitiralo na Prvom programu HTV-a, koji je uglavnom opravdao očekivanja. Preostala tri kanala su mogla i bez vjerskog sadržaja s obzirom na njihovu mizernu gledanost.

22.08.2017.

Sprečavanje informacija PDV-om na besplatne knjige

U Hrvatskoj prevladava sprečavanje informacija. Čak i u Zakonu o pravu na pristupu informacijama propisani su teško razumljivi brojni i dugotrajni komplicirani administrativno pravni postupci, u biti više kao prepreke novinarima i ostalim podnositeljima zahtjeva za pravo na pristup informacijama, a znatno manje kao olakšice za pristup informacijama.

10.08.2017.

Saša Leković: Promoviraju se teze koje opravdavaju primitivizam

“Hrvatsko društvo je, nažalost, teško bolesno. Između ostaloga na djelu je pomno organizirana nacionalističko-klerikalna revolucija. Jedna od temeljnih metoda je umjetno stvaranje neprijatelja kroz relativizaciju važnih društvenih tema i istovremeno promoviranje teza koje bi trebale opravdati primitivizam, intelektualno prostituiranje i svaku vrstu revizionizma u službi aktualnih dnevno-političkih potreba.”

06.08.2017.

Hoće li Lucić kazneno odgovarati zbog nuđenja mita? Odvjetnici i profesori diskutiraju na Telegramu

Franjo Lucić pokušao je podmiti novinara Telegrama Dragu Hedla kako ne bi pisao o sumnjivim poslovima njegovih tvrtki o čemu smo objavili i audio snimke. USKOK je krenuo rasvjetljavati ovaj slučaj. Može li Lucić zbog pokušaja davanja mita kazneno odgovorati i jesu li snimke zakonit dokaz? Govore odvjetnici i pravni stručnjaci Emil Havkić, Vesna Alaburić, Anto Nobilo, Ljubo Pavasović Visković, Veljko Miljević i Ivo Josipović.

31.07.2017.

EKSKLUZIVNO Saborski zastupnik i šef županijskog HDZ-a pokušao podmititi Telegramovog novinara

HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić nudio je mito novinaru Telegrama tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom kontroverznom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Lucić je novinaru Telegrama u telefonskom razgovoru rekao kako mu je – odustane li od teksta koji priprema – spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama.

27.07.2017.

Plenkovićev put od korekcija do zlonamjernih interpretacija

Hrvatski premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković nekad je medije pozivao na "korekcije" njegova i rada Vlade, a sada ih proziva za "zlonamjerne interpretacije". Sve u svrhu "dedramatizacije" i "demistifikacije" ili nespremnosti na kritiku, ali uz europejski deklarativnu podršku "slobodnim" medijima i novinarima?

22.07.2017.

Ekskluzivno: Kako HRT troši milijune na autorske honorare

Možda i najunosniji posao na HTV-u ima ‘Oko sokolovo’ Mateo Beusan koji je u 2016. za svoje komentare zaradio čak 237.243 kune. Za gostovanje u jednoj emisiji Stadion ili u emisiji posvećenoj Ligi prvaka Beusan zaradi 5307 kuna, dok je pravo malo bogatstvo stekao za vrijeme Europskog prvenstva u Francuskoj koje su mu na HTV-u platili 89.164,56 kuna

22.07.2017.

Dio novinara otišao s Plenkovićem u obilazak požarišta, Indexu zabranjen pristup

NAKON što je danas održao bizarnu konferenciju za novinare na temu požara u Dalmaciji, Andrej Plenković se uputio u obilazak požarišta. Po dolasku na prve lokacije, dio novinara je propušten vozilima - ali Indexovom reporteru MUP je zabranio da poprati Plenkovićev obilazak. Indexov novinar tako se pješke morao uspeti uzbrdo.

18.07.2017.