Iz medija

Šezdeset godina Večernjeg lista: Najvažniji dio našeg uspjeha ste vi, dragi čitatelji. Hvala na povjerenju

Dragi čitatelji, ponajprije vam želimo zahvaliti što ste i danas uzeli u ruke Večernji list. Danas Večernji list slavi 60. rođendan i upravo ste vi, naši čitatelji, najvažniji dio našeg uspjeha i temeljni razlog našeg čvrstog držanja prestižnih pozicija na medijskom tržištu svih ovih desetljeća. Bez vas toga ne bi bilo.

 

01.07.2019.

Divjak sve sličnija Borasu – U emisiji NU2 držala nam je lekciju što je novinarsko sustavno bavljenje nekom temom

Srednja.hr

Današnja gošća HRT-ove emisije Nedjeljom u dva bila je Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja. Među iscrpnim temama o reformi obrazovanja, plaćama profesora i općem stanju u resoru, ministrica je odgovorila na pitanje zašto nikada nije dala intervju za portal Srednja.hr.

24.06.2019.

Kirin novinarima: uzalud vam trud svirači, zaustavit ću vas pravinim putem! A jel?

To je već viđeno, ništa čudno, gotovo i očekivano: novinari su ti koji fabriciraju događaje i od Virovitice grade grad slučaj. Ne oni koji „zaborave“ prijaviti svoju imovinu, ne oni čija djeca prijete i šire nacionalnu netrpeljivost i mržnju, ne oni koji prebiju svog stranačkog druga pa onda kažu da se strovalio niz stepenice, ne oni koji su pravomoćno osuđeni jer su na portalu anonimno hvaleći sami sebe i svoju stranku, vrijeđali druge ljude, ne oni koji su dozvolili krađu najmanje 17 milijuna kuna, ne oni koji nisu obavili obdukciju, a morali su kako bi se rasvijetlila čudna smrt jednog čovjek...

24.06.2019.

Ovo je taj strašni lijevi aktivist koji smješta Kuščeviću. Čovjek je godinama istraživački novinar

Prije tri dana Telegram je otkrio kako je ministar uprave Lovro Kuščević izgradio kuću u Nerežišćima na Braču, ali je 11 godina nije upisao u katastar. Samo dan nakon toga otkrili smo i drugu, još veću aferu s ministrovim nekretninama: Kuščević je, naime, nasuprot te kuće, na čestici koja se u katastru vodi kao pašnjak, sagradio još jednu kuću.Stoga smo zaključili kako bi bila šteta javnosti ne predstaviti strašnog “lijevog aktivista” na kojeg se Kuščević referira; Telegramovog novinara Andreja Dimitrijevića.

21.06.2019.

Milan Bandić neprimjereno o vlastitoj glasnogovornici

Milan Bandić je, uoči medijske konferencije, komentirao svoju glasnogovornicu Dajanu Antoniju Bebek zbog načina na koji je - sjedila.

19.06.2019.

Strah od hrvatske medijske "pete kolone" iz inozemstva

Godinama je Hrvatska nisko na međunarodnim ljestvicama slobode medija. Dok je novinarska sloboda kritičkog propitivanja djelovanja vlasti sve manja, govora mržnje, rasne, nacionalne i vjerske netrpeljivosti je sve više.

03.06.2019.

Vojko Obersnel izgubio živce, opsovao pred reporterom N1 pa se ispričao

Izjava gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela oko ustaških povika nekolicine maturanata u Rijeci završila je njegovim demonstrativnim odlaskom, psovkom i obećanjem da našem reporteru Ranku Stojancu neće više davati izjave.

23.05.2019.

Lucić bi se stvarno mogao izvući za nuđenje mita Dragi Hedlu; sad je uvjerio sud da je snimka nezakonit dokaz

“Iz cijele te priče je ostalo da je novinaru ponuđeno mito od strane saborskog zastupnika i to treba biti sankcionirano”, rekao je danas za N1 novinar Drago Hedl. Njemu je Franjo Lucić ponudio mito nakon što je u srpnju 2017. završio opsežno istraživanje o njegovim poslovima.

22.05.2019.

Kako me Bujanec pljunuo na Bleiburgu

Hrvatski mediji prošlotjednu komemoraciju u Bleiburgu nazvali su mirnom i dostojanstvenom. Međutim, činjenica da nije bilo ustaških obilježja nikako ne može biti dovoljna da se ovogodišnje komemoriranje ustašama uistinu smatra takvim, posebno zato što je Danijel Majić, urednik njemačkog tjednika Frankfurter Rundschaua, za dlaku izbjegao linč o čemu su u Hrvatskoj izvijestili tek rijetki, prije svih zagrebačke Novosti. Tim povodom razgovarali smo s Majićem.

21.05.2019.

Bujančeva ekipa na Bleiburgu napala novinara Danijela Majića

Na novinara njemačkog dnevnika Frankfurter Rundschau fizički su nasrnuli posjetitelji bleiburške komemoracije, i to nakon što ga je Velimir Bujanec pljunuo dva puta

19.05.2019.