Iz medija

HRT ukinuo 'Montirani proces' i neće ga više snimati

Vodstvo HRT-a smatra kako je sadržaj emisije neprimjeren emitiranju na Hrvatskoj radioteleviziji.

16.03.2016.

KULTURNJACI2016 KOVAČIĆU: SA ZEBNJOM PROMATRAMO VAŠE PRVE POTEZE VOĐENE IDEJAMA U NJEMAČKOJ 1933.

Kulturnjaci2016 uputili su otvoreno pismo v. d. ravnatelju HRT-a Siniši Kovačiću povodom smjene Deana Šoše s mjesta urednika Trećeg programa HTV-a. Pismo prenosimo u cijelosti:

16.03.2016.

Napadnuta ekipa televizije N1 i FTV-a: Osjetila sam da me netko uhvatio s leđa, podigao od zemlje i bacio prema naprijed na četnike koji su u kolonama pristizali iz drugog pravca

Ekipa regionalne N1 televizije i Federalne televizije sa sjedištem u Sarajevu napadnuta je 13. ožujka o.g. u Draževini kod Višegrada dok je snimala skup pripadnika ravnogorskog pokreta iz Republike Srpske povodom 70 godina od uhićenja Dragoljuba Mihajlovića, srpskog generala i zapovjednika četničkog pokreta za vrijeme Drugog svjetskog rata.

15.03.2016.

KAKO JE RICKY GERVAIS POSTAO DŽEVAD ALIČIĆ Avaz objavio fotke poznatih uz 'izjave prolaznika' koji podupiru uhićenog vlasnika

Britanski komičar Ricky Gervais iznenada se, ni kriv ni dužan, našao u vatri bosanskohercegovačkih političkih obračuna, nakon što je objavljeno kako je on dao potporu političaru i medijskom tajkunu Fahrudinu Radončiću, koji je u pritvoru i optužen za ometanje pravosuđa i trgovinu utjecajem.

15.03.2016.

NOVA ŠEFICA INFORMATIVNOG SERVISA NA HRT-U 'Nema drastičnih smjena, samo želimo osvježiti program... Politika nema utjecaja na nas'

V. d. rukovoditeljice Informativno-medijskog servisa HRT-a Katarina Periša Čakarun smijenila je protekli vikend četvero dosadašnjih voditelja središnjeg Dnevnika: Sanju Mikleušević-Pavić, Stipu Alfiera, Đuricu Drobca i Zdravka Klevu.

15.03.2016.

Prodaja Novog lista: Na koji način će investitori (bilo HDZ, bilo SDP) pokušati „izigrati“ nove mjere sprječavanja pranja novca!?

Poznato je već da se špekulira oko prodaje Novog lista financijsko-medijskim grupacijama bliskima HDZ-u i SDP-u. Naime, Fairpress je već izvijestio kako većina kontaktiranih izvora tvrdi, a nitko ne demantira, da navodno HDZ preko posrednika poput češko-slovačkog investicijskog fonda J&T, kupuje Novi list te da je novac već osiguran. Naime, zanimljivo je da je češko-slovački investicijski fond J&T obećao da će dokapitalizirati Novi list s iznosom od 19 milijuna kuna te pritom još desetak milijuna ili nešto više dati Albertu Faggianu.

15.03.2016.

Naša TV iz Mostara počela s emitiranjem

S emitiranjem programa počela je u ponedjeljak Naša TV iz Mostara, medijski projekt na hrvatskom jeziku koji je pokrenulo 55 gospodarstvenika iz Hercegovine.

14.03.2016.

Novinarstvo u socijalizmu

Koja je razlika novinarstva u socijalizmu i ovoga danas? Nekada se nije smjelo napadati političare i sistem. Lopovi su bili dozvoljena meta. Danas novinari smiju napadati političare (one koje dopustii vlasnik medija), ali ne smiju lopove. To je suštinska razlika.

14.03.2016.

Smijenjeno četvero voditelja Dnevnika kojeg će od sutra voditi samo jedan voditelj

Katarina Periša Čakarun smijenila je četvero dosadašnjih voditelja središnjeg Dnevnika HTV-a: Sanju Mikleušević-Pavić, Stipu Alfiera, Đuricu Drobca i Zdravka Klevu.

13.03.2016.

Četnici napali novinarsku ekipu N1

Ekipu N1 Televizije, koja je oko pola 2 stigla u Draževinu, napadnuta je na četničkom skupu, koji se održavao povodom 70 godina od hapšenja četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihajlovića.

13.03.2016.