Iz medija

KLIK 70 - Sedamdeset godina Sportskih novosti

Piše: Robert Matteoni

Unatoč svim mijenama temelj „sportskih“ bio je i ostaje ključan kao partnera sportu i dijeljenja njegovih iskonskih  zakonitosti i vrijednosti. Unatoč glamurizaciji (i) sporta one ostaju nepromijenjene i putokaz svima koji se njime bave. I ovom mediju…   

13.12.2015.

Radman pokrenuo projekt Novi dnevnik 2016.

– Nakon promjene termina emitiranja Dnevnika, HRT mora napraviti transformaciju Dnevnika u sadržajnom i vizualnom smislu. Dnevnik više ne može postojati u obliku površne informativne emisije već se mora usmjeriti analitičkom pristupu događaja koji su obilježili dan - kaže se u obrazloženju.

11.12.2015.

57. GODINA PLODOVA ZEMLJE - Najdugovječnije emisije u Hrvatskoj

Već 57 godina svake je nedjelje na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u 12.15 na rasporedu poljoprivredna emisija “Plodovi zemlje”. Godinama jedna od najgledanijih emisija HRT-a prvi je put prikazana 21. prosinca 1958., čak deset godina prije središnjega Dnevnika.

11.12.2015.

Spremite se, tužbe stižu!

Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast i novoizabrani zastupnik Hrvatskog Sabora, tužit će sve osobe koje su njegove izjave klasificirale kao ksenofobne, rasističke i fašističke. Pred sudom bi se zbog uvrede mogao naći veći broj osoba među kojima su Zoran Pusić, Aleksandra Kolarić, Maja Sever, Bojan Glavašević, Željko Jovanović i drugi koji su s pravom osudili Ilčićev govor mržnje. Ilčić se za svoje izjave nije ispričao, već ih je još jednom potvrdio u emisiji Otvoreno.

11.12.2015.

N1 širi program i otvara nova radna mjesta

Prva regionalna 24-satna news platforma, ekskluzivni partner CNN-a za regiju - N1 uskoro će proširiti svoju programsku shemu i zaposliti nove medijske profesionalce.

10.12.2015.

Priznanje knjizi Smijeh slobode - nagrada Centra za mir, nenasilje i ljudska prava

Knjiga Borisa Pavelića Smijeh slobode - uvod u Feral Tribune u izdanju Izdavačke kuće Adamić dobitnica je priznanja Krunoslav Sukić za knjigu godine. Nagradu dodjeljuje Centar za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka.

10.12.2015.

The Sun se ispričao zbog članka koji je demantirala hrvatska policija

Britanski tabloid The Sun ispričao se zbog članka "6 dana terora" u kojemu je nezavisni novinar Emile Ghessen napisao da je od Turske preko Hrvatske došao do Pariza, a da mu pritom nitko nije pogledao putovnicu. 

08.12.2015.

Vučić smijenio ministra obrane zbog seksističke izjave o novinarki

Srpski premijer Aleksandar Vučić priopćio je da ministar obrane Bratislav Gašić više ne može ostati na tom mjestu poslije sramotne izajve kojom je u nedjelju uvrijedio i ponizio novinarku B92 i sve žene. Gašić je, vidjevši novinarku B92 koja je klečala kako ne bi bila u kadru kolegama snimateljima, prokomentirao: “Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu”. 

08.12.2015.

Vlasnik portala Dnevno.hr upucan u nogu

Poduzetnik Michael Ljubas, vlasnik portala Dnevno.hr i novina 7 Dnevno, ranjen je u pucnjavi malo prije 19 sati na Selskoj 131. Prema onom što je za sada poznato, nepoznati napadač u Ljubasa je ispalio više hitaca, nakon čega je pobjegao. Ljubas je ranjen u nogu, nakon čega je prevezen u bolnicu, a na mjesto događaja u blizini Inine benzinske pumpe, uskoro je stigla policija, koja je počela potragu za napadačem.

 

08.12.2015.

Općinski građanski sud u Zagrebu dosudio VL isplatu 50.000 kuna bivšem predsjedniku istog suda

Nakon što je Općinski građanski sud u Zagrebu donio 24. studenog ove godine presudu kojom se nalaže Novom listu i novinaru Draženu Ciglenečkom da solidarno plate 150.000,00 kuna predsjedniku Županijskog suda u Zagrebu, Ivanu Turudiću, zbog povrede dostojanstva, časti i ugleda i jake duševne boli nastale zbog objave i sadržaja kolumne naslovljene “Turudić nanosi veću štetu nego Šešelj”, o čemu je Fairpress pisao, donesena je još jedna prvostupanjska presuda u sudskom postupku suca protiv novina.

03.12.2015.