Iz medija

Novinari i PR-ovci u stavovima o struci sve bliži

U sveobuhvatnom istraživanju o odnosima novinara i stručnjaka za odnose s javnošću te stanju dviju profesija sudjelovalo je više od 100 ispitanika svake od profesija.

21.12.2015.

Vrdoljak protiv prava na informiranje

Ministarstvo gospodarstva podnijelo je Visokom upravnom sudu tužbu, potpisanu od strane ministra Ivana Vrdoljaka, protiv rješenja povjerenice za informiranje Anamarije Musa kojim je H-Alteru odobrila pristup ugovoru s tvrtkom Spectrum Geo Limited o prikupljanju seizmičkih podataka iz jadranskog podmorja.

21.12.2015.

Lika u medijskom mraku

Nekoliko ličkih portala ovih je dana objavilo vijest da Županijski radio Gospić odlazi u stečaj, čime se nastavlja trend koji je posljednjih nekoliko godina prisutan u Lici.

19.12.2015.

Proslavili 600. broj Vukovarskih novina

Prvi je broj tiskan 30. svibnja 1992. u Zagrebu, u vrijeme progonstva Vukovaraca i okupacije Vukovara.

19.12.2015.

NOVINAR PA TEK ONDA RADNIK

ZAREZ Računica u kojoj (duplo) manji broj novinara radi više, dok istovremeno imaju manja primanja te manje vremena za obradu priče, ne može dovesti do boljeg novinarstva. U takvim okolnostima ne možemo krivnju za stanje u medijima prebaciti na manjak integriteta novinara niti se protiv toga boriti jačanjem profesionalnih standarda.

18.12.2015.

Danski novinar napadnut od strane turske granične policije prilikom ulaska u Siriju: Situacija je grozna

Danski novinar Nagieb Khaja napadnut je 2. prosinca o.g. od strane turske granične policije prilikom ulaska u Siriju. Iako je pokazao svoju press iskaznicu, policija ga je srušila na pod te ga je počela udarati.

17.12.2015.

Odvjetništvo podignulo optužnice: Prijetili svjedoku u slučaju pokušaja ubojstva novinara Željka Peratovića

Kako doznaje Index, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnice za prijetnje svjedoku u slučaju pokušaja ubojstva novinara Željka Peratovića. Naime, optužnica tereti Željka Šafara i Alena Horvata da su zastrašivali svjedoka Franju Požgaja.

17.12.2015.

RH gora od Srbije po klijentelizmu u medijima

Indeks klijentelizma pokazao da Hrvatska među šest zemalja regije prednjači po dobiti javnih medija ali i po broju nezaposlenih novinara, a zamjera se izražen monopol.

16.12.2015.

Besplatna večera

Veliko istraživanje: business i politika doista uništavaju slobodu novinarstva.

14.12.2015.

Sarajevo pod opsadom – povodom 20. godišnjice Daytonskog sporazuma

Povodom obilježavanja 20. godišnjice potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma Al Jazeera Balkans pokrenula je projekt Sarajevo pod opsadom.

14.12.2015.