Iz medija

Tko preživi, pričat će

zarez.hr

Podijeljenost u ovome društvu ide najprije od današnjeg sustava u kojemu zapravo postoji samo jedna podjela, ona klasna – ali nam je vid zamagljen fikcionalnim međustranačkim razilaženjima i ideoglagoljanjem.

29.02.2016.

Senzibilizirati, socijalizirati, destigmatizirati

Časopis Liceulice slavi pet godina rada na beogradskim, a Ulični fajteri svoju prvu godinu na zagrebačkim ulicama.

29.02.2016.

Dražen Rajković za Fairpress o dopisu NO HRT-a upućenom USKOK-u: NO HRT-a treba od Sabora zatražiti Radmanovu smjenu!

Današnja vijest kojom je Hina izvijestila da je NO HRT-a pozvao USKOK da istraži je li Radman počinio kazneno djelo, izazvala je još veću famu oko glavnog ravnatelja javne televizije. Preciznije, Nadzorni odbor (NO) HRT-a zatražio je jučer od USKOK-a žurno poduzimanje izvida i drugih mjera radi utvrđivanja istinitosti medijskih napisa o 44 aneksa ugovora o radu koje je potpisao glavni ravnatelj Goran Radman, kao i utvrđivanja postojanja osnovane sumnje u možebitno počinjenje kaznenog djela jer se tim aneksima, kako se navodi, protupravno omogućavaju veće plaće i ogromne otpremnine zaposlenicima u slučaju otkaza.

28.02.2016.

ZLATNI PADOBRANI ZA RADMANOVE LJUDE Ravnatelj HRT-a rukovoditeljima na Prisavlju nudi otpremnine do milijun kuna?

Svjestan da su sve glasniji i sve češći zahtjevi za njegovim razrješenjem s funkcije glavnog ravnatelja HRT-a, Goran Radman je prije svog mogućeg odlaska s Prisavlja odlučio zaštititi ‘svoje’ ljude.

27.02.2016.

Procesuira se tek desetina ubojstava novinara

Ni za jedno od 40-ak ubojstava novinara u BiH od 1990. godine nikome nije suđeno, a i u svijetu bude procesuiran tek svaki deseti slučaj.

26.02.2016.

Novinarima uskraćena mogućnost postavljanja pitanja ispred Sabora RH: Nastavlja se negativna praksa iz vremena Ive Sanadera, a koju su nastavili Jadranka Kosor i Zoran Milanović

Novinarima je 25.2. ove godine uskraćena mogućnost postavljanja pitanja ministrima na ulasku u zgradu na Markovom trgu radi čega je bila angažirana i policija. Prema pisanju portala net.hr, ministre je “branio” kordon osiguranja, a “znatiželjnicima” je rečeno neka pošalju pitanja pa će im se javiti netko “s adekvatnog mjesta”.

26.02.2016.

Stanka u Saboru: Policijski koridor između novinara i ministara pritisak je na medijske slobode

Sabor je jutros rad započeo stankom zbog onemogućavanja novinarima da uoči jučerašnje sjednice Vlade postavljaju pitanja ministrima.

26.02.2016.

Ukidanje gotovo ukinute komunikacije

Od Vlade i svih drugih aktera političkog života zahtijevamo da na sve moguće poznate načine uspostave transparentnu komunikaciju s novinarima i građanima, poziva HND.

26.02.2016.

Nova pravila pred Vladom: Ne pitajte ministre!

Na sjednicama Vlade koje se u pravilu održavaju četvrtkom novinari su do sada, po nepisanom pravilu, uoči sjednice postavljali pitanja ministrima. No stvari su se, čini se, promijenile.

25.02.2016.

Branka Gabriela Valentić za Fairpress: Voljela bih da HDZ smisleno artikulira svoje nezadovoljstvo poslovanjem Hine, ako ono uopće postoji

Nakon što je novi ministar kulture Zlatko Hasanbegović 27. siječnja ove godine razriješio Stručno povjerenstvo za neprofitne medije, što je izazvalo burne reakcije javnosti, novinara i novinarskih udruženja, na udaru nove vlade mogla bi se naći i Hrvatska izvještajna novinska agencija (Hina), ako je vjerovati medijskim natpisima.

25.02.2016.