Iz medija

Boris Dežulović: Presuda \'Slobodnoj Dalmaciji\' utiranje puta za dolazak HDZ na vlast

Sa Borisom Dežulovićem, autorom nekada kultnog Ferala i doajenom hrvatskog novinarstva, "Slobodna Dalmacija" je pre nekoliko dana prekinula saradnju.

Branka Trivić

23.06.2015.

Boris Dežulović: Presuda \'Slobodnoj Dalmaciji\' utiranje puta za dolazak HDZ na vlast

Sa Borisom Dežulovićem, autorom nekada kultnog Ferala i doajenom hrvatskog novinarstva, "Slobodna Dalmacija" je pre nekoliko dana prekinula saradnju.

Branka Trivić

23.06.2015.

Uprava Novog lista odustala od otkaza novinaru Borisu Paveliću

ZAGREB, 19. lipnja 2015. (Hina) - Uprava Novog lista odustala je od namjeravanog izvanrednog otkaza novinaru Borisu Paveliću nakon njegova teksta u kojom je prenesena tvrdnja Josipa Manolića da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nekad bio suradnik Udbe. Predsjednik Uprave Novog lista Neven Klarin je "uvažavajući stav glavnog urednika, redakcijskog vijeća i sindikata", ali i "sa željom da se izbjegne bilo kakva radikalizacija odnosa", donio odluku kojom se upozorava Pavelića da se nije pridržavao "direktne hijerarhije radnih mjesta" u Novom listu, te da je "nesavjesno i nemarno izvršavao radne i druge obaveze", te "zloupotrebio položaj i prekoračio ovlaštenja".

21.06.2015.

Otkazno pismo Borisa Dežulovića EPH: Mislili ste da ću pojesti vaše govno kad dovoljno ogladnim. E pa neću!

BORIS DEŽULOVIĆ poslao je otkazno pismo u EPH u kojem obrazlaže prekid suradnje nakon događaja u Slobodnoj Dalmaciji.

\'Nakon što mi je glavni i odgovorni urednik Slobodne Dalmacije, u funkciji automatske sekretarice člana Uprave Joška Popovca, telefonom otkazao suradnju u tom listu – obrazloživši odluku odštetom koju izdavač mora platiti zbog mog teksta u čuvenom „slučaju gnjide“ – a nakon razgovora u kojemu ste mi pokušali objasniti pozadinu cijelog slučaja i sanirati nastalu štetu, prisiljen sam vam, kao posve nekompetentnima za posao kojim se bavite, otkazati suradnju i radni odnos sa mnom. Dopustite da obrazložim svoju odluku.

Piše: Me. M.

21.06.2015.

Viktor Ivančić: Zagrljaj Karamarka i Bujanca, to vam je hrvatska medijska perspektiva

Nećemo trošiti vrijeme na uvod, s obzirom na to da svaka minuta – barem ova naša, novinarska – izgleda dragocjena. Lete izvanredni otkazi, lete redovni otkazi, bogami lete i kolumnisti, pa se povlače i jedni i drugi. Koliko vas, Ivančiću, sve skupa podsjeća na devedesete? Tako je i onda počelo, pa su na kraju letjeli i ljudi…

Piše: Goran Borković

21.06.2015.

NAPETO U NOVOM LISTU Boris Pavelić pred otkazom jer je prenio Manolićev intervju

Uprava Novog lista zatražila je u srijedu izvanredni otkaz za novinara Borisa Pavelića, doznaje tportal

S tim su prijedlogom upoznati Boris Pavelić i sindikat Novog lista. Pavelić nije želio za tportal komentirati prijedlog o otkazu suradnje. Glavni urednik Novog lista Nenad Hlača rekao je za tportal kako je netočna informacija da je Pavelić već dobio otkaz, ali je odbio bilo što reći o tome je li otkaz u proceduri, te je li protiv Pavelića pokrenut neki oblik disciplinskih mjera. Napominje i da o eventualnim otkazima ne odlučuje glavni urednik.

18.06.2015.

Otkaz Borisu Paveliću i nedodirljivi Karamarko

Nakon što je Slobodna Dalmacija oduzela kolumnu vlastitom zaposleniku Davoru Krili, da bi je predala novom honorarnom
suradniku, polupismenom huškaču Tihomiru Dujmoviću, te nakon što je ista novina otkazala suradnju jednom od najboljih hrvatskih novinara uopće, Borisu Dežuloviću, slučaj Borisa Pavelića s jedne strane po bestidnosti izdavača nadmašuje čak i
dva prethodna slučaja, ali i jasno ukazuje kako u ludilu ima sistema s druge strane.

Piše: Dragan Markovina

17.06.2015.

Bivši zastupnik mora platiti 10.000 kn jer je novinarku nazvao \'gospođica glavna urednica\'

Predložio je mađarskim medijima u Hrvatskoj "da s vremena na vrijeme podsjete sve one koji se približavaju četrdesetim godinama, a koji se još nisu odlučili za rađanje djece, da im biološki sat neumoljivo kuca".

Suzana Lepan Štefančić

16.06.2015.

Boris Dežulović jedan je od onih pisaca koji pišu i po cijenu vlastite kože

Smisao demokracije istovjetan je smislu novina, ali i smislu kršćanstva: zaštita onih koji su manjina, koji su drukčiji, različiti, bolji od elita vladajuće većine

Miljenko Jergović

16.06.2015.

OTKRIVAMO Ovo su pravi razlozi zbog kojih je Boris Dežulović dobio otkaz u Slobodnoj Dalmaciji

Poznati novinar i književnik Boris Dežulović izgubio je parnicu na Županijskom sudu u Splitu zbog svojeg teksta o \'gnjidama\',
te oštećenici moraju dobiti 150 tisuća kuna odštete.

Piše: Maro Marušić

15.06.2015.