Iz medija

FPZG opet ukida Istraživačko novinarstvo: ‘Predlažem im uvođenje kolegija sponzoriranog novinarstva’

Srednja.hr

Pred ljetnu stanku prije jesenskih ispitnih rokova i početka nove akademske godine, s Fakulteta političkih znanosti stiže pomalo nevjerojatna vijest. Nakon što su to već jednom učinili prije šest godina, u Lepušićevoj 6 opet ukidaju, odnosno kako kažu, zamrzavaju kolegij Istraživačkog novinarstva. S FPZG-a to pravdaju birokratskim zavrzlamama vezanim uz kolektivni ugovor za visoko obrazovanje. Iz Hrvatskog novinarskog društva izražavaju nevjericu ovom informacijom, a studenti koji su ove godine odslušali Istraživačko novinarstvo poručuju – studenti novinarstva apsolutno moraju imati ovakav kolegij!

05.07.2019.

Kako Faktograf.hr otkriva lažne vijesti za Facebook

Facebook je uoči euroizbora odlučio pokriti cijeli EU 'fact checkingom'. Angažirao je tako i Faktograf.hr da surađuje na provjeri onoga što je objavljeno u Hrvatskoj. Detektiraju neku priču koja se širi Facebookom te ocjenjuju njenu točnost ili netočnost. 

04.07.2019.

Humanitarna utrka Kišni čovjek zadivila ljude

Trčanje.hr

 

Zagrebački trkači i rekreativci još ste jednom pokazali veliko srce kad su u pitanju humanitarne aktivnosti. S uplaćenim startninama online i donacijama uplaćenim na startu utrke, te uz donacije i onih koji nisu trčali, ali su pomogli – do sada je za Centar za autizam – ukupno prikupljeno oko 46 000 kn!

04.07.2019.

Šezdeset godina Večernjeg lista: Najvažniji dio našeg uspjeha ste vi, dragi čitatelji. Hvala na povjerenju

Dragi čitatelji, ponajprije vam želimo zahvaliti što ste i danas uzeli u ruke Večernji list. Danas Večernji list slavi 60. rođendan i upravo ste vi, naši čitatelji, najvažniji dio našeg uspjeha i temeljni razlog našeg čvrstog držanja prestižnih pozicija na medijskom tržištu svih ovih desetljeća. Bez vas toga ne bi bilo.

 

01.07.2019.

Divjak sve sličnija Borasu – U emisiji NU2 držala nam je lekciju što je novinarsko sustavno bavljenje nekom temom

Srednja.hr

Današnja gošća HRT-ove emisije Nedjeljom u dva bila je Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja. Među iscrpnim temama o reformi obrazovanja, plaćama profesora i općem stanju u resoru, ministrica je odgovorila na pitanje zašto nikada nije dala intervju za portal Srednja.hr.

24.06.2019.

Kirin novinarima: uzalud vam trud svirači, zaustavit ću vas pravinim putem! A jel?

To je već viđeno, ništa čudno, gotovo i očekivano: novinari su ti koji fabriciraju događaje i od Virovitice grade grad slučaj. Ne oni koji „zaborave“ prijaviti svoju imovinu, ne oni čija djeca prijete i šire nacionalnu netrpeljivost i mržnju, ne oni koji prebiju svog stranačkog druga pa onda kažu da se strovalio niz stepenice, ne oni koji su pravomoćno osuđeni jer su na portalu anonimno hvaleći sami sebe i svoju stranku, vrijeđali druge ljude, ne oni koji su dozvolili krađu najmanje 17 milijuna kuna, ne oni koji nisu obavili obdukciju, a morali su kako bi se rasvijetlila čudna smrt jednog čovjek...

24.06.2019.

Ovo je taj strašni lijevi aktivist koji smješta Kuščeviću. Čovjek je godinama istraživački novinar

Prije tri dana Telegram je otkrio kako je ministar uprave Lovro Kuščević izgradio kuću u Nerežišćima na Braču, ali je 11 godina nije upisao u katastar. Samo dan nakon toga otkrili smo i drugu, još veću aferu s ministrovim nekretninama: Kuščević je, naime, nasuprot te kuće, na čestici koja se u katastru vodi kao pašnjak, sagradio još jednu kuću.Stoga smo zaključili kako bi bila šteta javnosti ne predstaviti strašnog “lijevog aktivista” na kojeg se Kuščević referira; Telegramovog novinara Andreja Dimitrijevića.

21.06.2019.

Milan Bandić neprimjereno o vlastitoj glasnogovornici

Milan Bandić je, uoči medijske konferencije, komentirao svoju glasnogovornicu Dajanu Antoniju Bebek zbog načina na koji je - sjedila.

19.06.2019.

Strah od hrvatske medijske "pete kolone" iz inozemstva

Godinama je Hrvatska nisko na međunarodnim ljestvicama slobode medija. Dok je novinarska sloboda kritičkog propitivanja djelovanja vlasti sve manja, govora mržnje, rasne, nacionalne i vjerske netrpeljivosti je sve više.

03.06.2019.

Vojko Obersnel izgubio živce, opsovao pred reporterom N1 pa se ispričao

Izjava gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela oko ustaških povika nekolicine maturanata u Rijeci završila je njegovim demonstrativnim odlaskom, psovkom i obećanjem da našem reporteru Ranku Stojancu neće više davati izjave.

23.05.2019.