Iz medija

Turski komentator dobio otkaz nakon utakmice Kanade i Maroka: Rekao je zabranjeno ime!

Sportski komentator Alper Bakircigil dobio je otkaz nakon prijenosa utakmice 3. kola Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru između Kanade i Maroka. Bakircigil je novinar turskog TRT-a, a zbog izgovaranja imena i prezimena bivšeg turskog nogometaša, na utakmici Kanada - Maroko, dobio je otkaz.

 

02.12.2022.

Objavljeno koliko zarađuju naše TV kuće i njihovi zaposlenici: Prednjači Nova TV, a plaće su veće od prosječnih i za 40 posto

Podaci HRT-a isključeni su iz ovog izvještaja jer HRT od prošle godine predaje financijski izvještaj proračuna i proračunskih korisnika te podaci nisu usporedivi s ostalim financijskim izvještajima poduzetnika u djelatnosti emitiranja televizijskog programa. U 2021. godini u djelatnosti emitiranja televizijskog programa poslovalo je 49 poduzetnika, s 1099 zaposlenih, što je za 3,6% više u odnosu na 2020. godinu. Ukupni prihodi iznosili su 1,1 milijardu kuna i bili su veći za 18,9% u odnosu na prethodnu godinu, dok su ukupni rashodi iznosili 921,7 milijuna kuna i bili su veći za 12,8%.

29.11.2022.

Dežulovićev "Jebo vas Vukovar" ne potiče na nasilje i mržnju

"Koncentriran sam samo na sljedeći derbi sa Željkom Markić", komentirao je Boris Dežulović odluku DORH-a da odbaci kaznenu prijavu više podnositelja protiv njega zbog teksta "Jebo vas Vukovar", podsjetivši tako da je Željka Markić zbog članka "Glupa ili plavuša" u Novostima podigla cijeli niz tužbi. 

24.11.2022.

Ovo je najljepša i najtužnija ratna ljubavna priča: Branimir i Zvezdana s Radio Vukovara vjenčali su se u ljeto 1991., kum je bio Siniša Glavašević...

Alenka Mirković je preciznom ženskom rukom iz prve ruke opisala život i smrt u Vukovaru za vrijeme opsade, s naglaskom na malu, ali hrabru radijsku ekipu predvođenu Sinišom Glavaševićem, školskim kolegom koji ju je i doveo na Radio Vukovar, a na pitanje pamti li neku ljubavnu priču iz tih ratnih dana, spremno mi je odgovorila da je najljepša, ali i najtužnija ljubavna priča, ona njezinih radijskih kolega Branimira i Zvezdane Polovine.

18.11.2022.

Moćni mediji Ruperta Murdocha napustili Trumpa

Moćno medijsko carstvo konzervativnog milijardera Ruperta Murdocha čini se da je okrenulo leđa Donaldu Trumpu, nazvavši bivšeg predsjednika "gubitnikom" koji pokazuje "sve gore prosuđivanje" nakon izbora na sredini predsjedničkog mandata, piše u četvrtak AFP. Svega nekoliko dana prije nego što se očekuje da će Trump najaviti svoju kandidaturu za predsjedničke izbore 2024., Wall Street Journal, glavne novine Murdochove tvrtke News Corp, objavile su u kolumni da je "Trump najveći gubitnik Republikanske stranke", ukazavši na razočaravajuće rezultate stranke na izborima održanim u utorak.

11.11.2022.

JE LI BLIZU KRAJ ERI LAŽNIH VIJESTI ILI VELIKI RAT TEK POČINJE?

Je li došao kraj eri velikih obmana i lažnih vijesti ili veliki rat tek počinje? Možda se zaista nazire kraj kraljevstvu alternativnih činjenica, a prvi znak mogao bi biti poraz republikanaca, koji su i dalje lutke u Trumpovom kazalištu, na skorim američkim izborima za Zastupnički dom i dio Senata. Ankete kažu da će republikanci pobijediti, ali Michael Moore tvrdi da će 8. studenoga slaviti demokrati. Moorea se sluša, jer je predvidio pobjedu Donalda Trumpa, iako su ankete najavljivale njegov poraz.

07.11.2022.

Bivši medijski gigant zajedno s tiskarom ide u likvidaciju: Država preuzima kompleks na Slavonskoj aveniji

Nakon što je ljetos u aneks Vjesnikova nebodera preselio Fond za obnovu potresom stradalih područja, država je odlučila finiširati vlasničko ovladavanje kompleksom nekadašnje izdavačke kuće Vjesnik na Slavonskoj aveniji. Kako doznajemo od Tomislava Orehovca, odvjetnika i likvidatora Vjesnika d.d., država će kupiti kompletan suvlasnički dio Vjesnika d.d. u nekadašnjem Vjesnikovu kompleksu, što uključuje, naveo je, zgradu u kojoj je tiskara, poslovni neboder i poslovne urede u aneksu.

01.11.2022.

Festival nas je dodatno motivirao za unaprjeđenje vlastitih vještina i ostvarenje ciljeva u budućoj novinarskoj karijeri

FRA MA FU 

Radionica reportaže u okviru Fra Ma Fu festivala jedan je od način da se uz mentorstvo vrsnih predavača afirmara glavna novinarska forma Franje Fuisa - reportaža. Osobno svjedočanstvo i uvjerljivo izvještavanje je nezamjenjivo u svakom mediju, stoga je radionica reportaže jedinstvena škola za mlade novinare na kojoj se teoretski i praktično upoznaju s tajnama novinarskog zanata.

26.10.2022.

Dežulović na sudu

-Ako je Burilović izgubio ugled u društvu, nisam mu ja za to kriv, nego on sam kad je izabrao studirati u Banja Luci, kat ispod studija za ples oko šipke, rekao je Dežulović na ročištu u sudskom postupku u kojem predsjednik HGK Luka Burilović traži od SNV-a 40.000 kuna zbog teksta našeg kolumniste. 

13.10.2022.

Dva su mjeseca od smrti Matijanića. Odgovora nema, a zataškavanja je sve više

TOČNO su dva mjeseca od smrti novinara Vladimira Matijanića, koji je preminuo 5. kolovoza, a i dalje nemamo odgovore na glavna pitanja o okolnostima smrti kolege.  Općinsko državno odvjetništvo u Splitu potvrdilo nam je kako i dalje traju izvidi te da se sada čeka medicinsko vještačenje koje provodi Medicinski fakultet u Zagrebu. Hrvatska liječnička komora također se još nije očitovala o slučaju Matijanić, a kako su nam danas najavili, trebali bi to uraditi u sljedećih tjedana. 

06.10.2022.