Iz medija

Jedna od najbogatijih zemalja dobila ultimatum od četiri države: Zatvorite Al Jazeeru

Četiri arapske države koje bojkotiraju Katar zbog njegove navodne potpore terorizmu poslali su Dohi popis s 13 zahtjeva, među kojima je zatvaranje televizije Al Jazeere i reduciranje odnosa s Iranom, rekao je dužnosnik jedne od tih zemalja.

23.06.2017.

Ministrica Obuljen Koržinek traži ljude za rad u Sektoru za medije

Čini se da se ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek napokon odlučila ozbiljnije posvetiti medijima, sektoru za koji je nadležna. Iako je nedavno iz Službe za medije izmjestila jednu radnicu, sudeći prema natječaju Ministarstva kulture, objavljenom prije dva dana u Narodnim novinama (pred produženi vikend!), ministrica sada želi zaposliti dvije osobe, i to načelnicu Samostalnog sektora za medije i voditelja ili voditeljicu Službe za medije i audiovizualne djelatnosti.

16.06.2017.

'Smjena Novokmeta dokaz je ljubavi HDZ-a i Mamića'

Domagoj Novokmet smijenjen je i više nije urednik emisije "Otvoreno" nakon što mu je USKOK u srijedu uputio pismo kao reakciju na emisiju od srijede. Danas se o tome oglasio i Most

15.06.2017.

UMJESTO NOVOKMETA OTVORENO VODIO DAMIR SMRTIĆ

Domagoja Novokmeta nije iznenadila smjena, jer su se već javile tenzije protiv njega. Smijenjen je, kažu na HRT-u, zbog uredničkog propusta. Govorka se da će ga u emisiji zamijeniti Damir Smrtić, koji je emisiju i vodio u srijedu navečer, ali nije potvrđeno da je riječ o njegovom trajnom angažmanu.

15.06.2017.

HRT u punom sjaju: od Novokmetove smjene do izbacivanja Rade Borić iz 'Petog dana'

Lijepo nam se zadnjih dana proslavila javna televizija. Renato Kunić smijenio je urednika 'Otvorenog' zbog prigovora USKOK-a, Slobodan Prosperov Novak iskoristio je još jedan komentatorski nastup u 'Pola ure kulture' da se obračuna s neistomišljenicima - ovaj put s Viktorom Ivančićem, a sada izgleda da Rada Borić više neće smjeti sudjelovati u 'Petom danu'.

15.06.2017.

O. Gabrijelu Mioču nagrada za životno djelo

HDKN – Hrvatsko društvo katoličkih novinara

Hrvatsko društvo katoličkih novinara organiziralo je u četvrtak 1. lipnja proslavu 51. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija u „Plavoj dvorani” Nadbiskupskoga duhovnog stola u Zagrebu. Tom prilikom dodjeljene su i nagrade te je nagradu za životno djelo dobio fra Gabrijel Mioč, a godišnje nagrade Augustin Bašić i Ksenija Abramović

09.06.2017.

Priručnik za korištenje dronova u novinarstvu

Upotreba bespilotnih letjelica u novinarstvu sve je češća, a s njom dolazi i potreba regulacije i kreiranja smjernica za ovakvu vrstu snimanja i prikupljanja vijesti. Priručnik u izdanju američkog "Drone Journalism Laba" pokušava odgovoriti na neka od najčešćih pitanja.

08.06.2017.

STVARNOST U CELOFANU Naputak urednicima HRT-a: 'Morate buditi pozitivne emocije gledatelja'

Netko je procijenio da je za građane zemlje bremenite problemima nužno da promjene kut gledanja te da je način da se podigne zdrav duh taj da im se servira stvarnost zamotana u šareni celofan.

05.06.2017.

BUJANEC PROGLAŠEN KRIVIM Zbog klevete Ostojića mora platiti 45 dnevnih dohodaka

Velimir Bujanec nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Osijeku za klevetu i uvredu bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića. Sudac Ivan Sajter izrekao mu je novčanu kaznu od 45 dnevnih dohodaka, odnosno ukupno 22.500 kuna – 500 kuna po danu, s obzirom da mu je plaća 15.000 kuna, koje mora uplatiti u državni proračun za produljeno djelo klevete, odnosno povredu Ostojićeva ugleda i časti zbog izrečenoga u TV emisiji 'Bujica'. Mora platiti i 14.500 kuna troškova postupka.

05.06.2017.

Fondacije iz Europe i SAD-a osnivaju Fond solidarnosti protiv populizma

Više od 200 fondacija i srodnih organizacija udruženih u Europski centar fondacija (EFC) dogovorilo se u Varšavi da se zajedno suprotstave populistima na vlasti i osnuju Fond solidarnosti kao pomoć civilnom društvu koje je u nekim zemljama Europe, poput Poljske i Mađarske, sve češće na udaru restriktivnih mjera tamošnjih vlasti, javlja Radio Slobodna Evropa (RFE).

04.06.2017.