Iz medija

HRT tuži vlastite zaposlenike

HRT tuži vlastite zaposlenike zbog objave priopćenja Hrvatskog novinarskog društva.

Među njima su predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i predsjednica HND-ova ogranka na HTV-u Sanja Mikleušević Pavić. 

28.12.2018.

Ovo nismo imali ni u '90-ima: HRT tuži novinarsko društvo i vlastite novinare. Traže stotine tisuća kuna

Hrvatsko novinarsko društvo o tome je izvijestilo javnost, navodeći da se radi o "nezabilježenom ataku na rad i djelovanje Ogranka HND-a na Hrvatskoj radioteleviziji, zastrašivanju novinara HRT-a i pokušaju financijskog ataka na Hrvatsko novinarsko društvo".

28.12.2018.

2018. - godina jačanja utjecaja lažnih vijesti

Od brazilskih predsjedničkih izbora do "žutih prsluka" u Francuskoj, godina 2018. bila je obilježena jačanjem utjecaja lažnih vijesti, čemu su posebice pridonijeli društveni mediji. Potkopalo je to već ionako slabo povjerenje u medije i institucije.

19.12.2018.

Zovko: HND traži vraćanje redovitih konferencija za medije i medijsku strategiju

Na današnji dan 1910. osnovano je Hrvatsko novinarsko društvo. Tim povodom u Newsroomu je gostovao predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

18.12.2018.

Najveći hrvatski proizvođač ekološkog voća i povrća Eko Sever pravomoćno je izgubio parnicu protiv Telegrama.

Županijski sud u Puli potvrdio je da su naši reporteri u istraživačkom serijalu o ekološkoj poljoprivredi pisali istinu i postupali po svim profesionalnim standardima. Ovo je prva pravomoćna presuda u procesima između Telegrama i Eko Severa, koji traju od objave našeg serijala.

12.12.2018.

HRT zabranio novinaru da govori na tribini o ljudskim pravima

Na tribini nazvanoj ‘Tvornica straha – difamacija kao politička praksa’, koja se u srijedu održala u sklopu 16. Human Rights Film Festivala u organizaciji Documente – Centra za suočavanje s prošlošću, trebao je govoriti i Marko Stričević, vanjskopolitički novinar HRT-a

11.12.2018.

Šuker izgubio od Indexa. HNS Indexu treba platiti 120 tisuća kuna

Hrvatski nogometni savez protuzakonito djeluje kao privatna organizacija te dulje od tri godine protuzakonito novinarima i fotoreporterima Indexa brani pristup utakmicama hrvatske reprezentacije i press konferencijama Saveza, a uz to ne odgovara na njihove upite o poslovanju HNS-a, i to sve zbog kritičkog pisanja i izvještavanja o radu čelništva HNS-a i malverzacijama u hrvatskom nogometu. 

11.12.2018.

Fotografija Drage Sopte među pet najboljih na svijetu

Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS) odabralo je pet najboljih ovogodišnjih sportskih fotografija, a u elitnom je društvu i fotograf Hrvatskog nogometnog saveza Drago Sopta.


10.12.2018.

U Puli predstavljena zbirka Predraga Lucića: Čovjek koji je uokvirio pojam slobode

Zbirka drama i songova »Cervantesov trg« Predraga Lucića predstavljena je u nedjelju navečer u sklopu ovogodišnjeg 24. Sajma knjiga u Domu hrvatskih branitelja u Puli. 

03.12.2018.

Još malo bizara; HRT je otpuštenog novinara Hrvoja Zovka morao vratiti na posao pa su ga odmah suspendirali

Priča o izvanrednom otkazu koji je predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Hrvoju Zovku u rujnu uručen na HRT-u dobila je novi nastavak. Zovko je, naime, odlukom HRT-a od 20. studenoga vraćen na radno mjesto urednika-koordinatora na kojem je radio do otkaza zbog svađe s nadređenom mu urednicom Katarinom Perišom Čakarun.

28.11.2018.