Iz medija

Večernji pogasio dopisništva

"U ponedjeljak su nam poslali obavijest, u utorak sporazumni raskid ugovora."  

Hrvoje Šimičević

19.01.2015.

Podignuta optužnica protiv Kneževića, Faggiana i Žmaka

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv donedavnog predsjednika uprave Novoga lista Gordana Kneževića, većinskog vlasnika i člana uprave Alberta Faggiana, te također donedavnog trećeg člana uprave Novog lista, Slavena Žmaka.

16.01.2015.

PROMJENA U VODSTVU Uprava EPH za novog glavnog urednika Jutarnjeg predložit će Gorana Ogurlića

"Prihvatit ću poziciju glavnog urednika Jutarnjeg lista kao vršitelj dužnosti, a nadam se da će moj izbor u skladu sa Statutom novina potvrditi i redakcija", izjavio je dojučerašnji glavni urednik Večernjeg lista

15.01.2015.

Satirički list Le Canard Enchaine primio terorističku prijetnju

PARIZ, 13. siječnja 2015. (Hina/AFP) - Francuski satirički list Le Canard Enchaine (Okovani patak) primio je prijetnje da je sada "njegov red" i to dan nakon pokolja počinjenog u redakciji Charlie Hebdoa zbog čega je policija pojačala zaštitu tog najvećeg francuskog satiričkog tjednika i otvorila istragu, javljaju u utorak mediji.

14.01.2015.

Novi Charlie Hebdo u prodaji

ZAGREB/PARIZ, 14. siječnja 2015. (Hina) - Satirički francuski časopis pojavio se na pariškim kioscima na vrijeme u srijedu ujutro, tjedan dana nakon što su teroristi prodrli u njegov ured i usmrtili 12 osoba, uključujući njegove glavne karikaturiste, piše francuska agencija AFP.

14.01.2015.

KARIKATURIST LARS VILKS ‘Zbog ideja koje zastupam spreman sam i umrijeti’

Isti čas kad je do švedske policije stigla vijest o ubojstvima u redakciji Charlie Hebdoa pooštrili su mjere zaštite kontroverznog tamošnjeg umjetnika Larsa Vilksa koji od 2007. godine živi na tajnoj lokaciji.

Piše: Karmela Devčić

14.01.2015.

Naslovnica novog broja desetkovanog tjednika: Prorok Muhamed poručuje »Ja sam Charlie«

Ovaj broj na kojemu su radili preživjeli članovi redakcije – Luz je među njima – izaći će u tri milijuna, umjesto u uobičajenih 60.000 primjeraka, bit će preveden na 16 jezika i prodavat će se u 25 zemalja

14.01.2015.

HND zahvaljuje svim redakcijama koje su se priključile akciji "Dan tišine"

ZAGREB, 14. siječnja 2015. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zahvalilo je svim hrvatskim novinarima i redakcijama koje su se u srijedu od 11,30 do 12 sati pridružili akciji "Dan tišine", u spomen na žrtve krvavog masakra koji su u redakciji lista Charlie Hebdo izveli islamistički teroristi.

14.01.2015.

The Washington Post: Licemjerje nekih svjetskih vođa na maršu u Parizu

ZAGREB, 13. siječnja 2015. (Hina) - Najmanje 1,5 milijuna ljudi promarširalo je u nedjelju Parizom u dramatičnom prikazu solidarnosti nakon što su ekstremisti u Parizu ubili 17 ljudi, ali ono što je na tom impresivnom skupu bilo izrazito uočljivo je broj svjetskih vođa koji su se tamo pridružili poklicima za obranu slobode izražavanja, usprkos činjenici da su mnogi u svojim zemljama uspješni u gušenju te iste slobode, piše u ponedjeljak the Washington Post.

13.01.2015.

Ogurlić novi glavni urednik Jutarnjeg, Drljača zamjenik?

Odvjetnik Marijan Hanžeković postavio je svoje ljude u Upravu EPH, a navodno bi danas trebalo biti poznato i ime novog glavnog urednika Jutarnjeg lista te njegovog zamjenika. Prema još uvijek neslužbenim i nepotvrđenim informacijama, radi se o Goranu Ogurliću, glavnom uredniku Večernjeg lista.

Autor: Petra Sjauš

13.01.2015.