Iz medija

Radmanu očitana nova bukvica zbog otkaza Gojan i Novak Srzić

Europska federacija novinara ne posustaje u namjeri da Elizabetu Gojan i Hloverku Novak Srzić spasi od otkaza na HRT-u, odakle ih je glavni ravnatelj Goran Radman odlučio otpraviti zbog kršenja internih pravilnika, tj. počinjenja verbalnog delikta. Glavni tajnik EFJ-a Ricardo Guitterez uputio je i drugo pismo Radmanu, te čeka novi odgovor. Ne bude li njime zadovoljan, o otkazima na HRT-u upozorit će Europsku komisiju, Vijeće Europe, OSCE i Europsku uniju radiotelevizija

08.04.2015.

Ako se Hina već neće spojiti s HRT-om, može s Narodnim novinama

Vladino Povjerenstvo za analizu poslovanja agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima u završnoj analizi spajanja državnih agencija s ciljem uštede javnog novca dosjetilo se novog modela za rješavanje statusa Hine.

Piše: Goran Borković

07.04.2015.

Hrvatska je dobila novi news portal, Telegram.hr, u izdanju digitalne izdavačke kuće Adriatic Media, objavljeno je iz te kuće

Telegram.hr s radom kreće danas, a sadržajni fokus novog portala bit će, po riječima voditelja, na originalnim istraživačkim pričama, ozbiljnim temama, društvenim istragama, političkim i ekonomskim analizama, dokumentarnim videoserijalima, te kulturnim esejima i intervjuima. 

07.04.2015.

Tko stoji iza Zareza?

Nakon što zadnji broj Zareza nije izašao na kisoke, stotinjak organizacija i pojedinaca danas je izrazilo punu solidarnost s kulturnim dvotjednikom koji je izlazio punih 16 godina. Podršci Zarezu pridružio se i Forum.tm, a pismo podrške prenosimo u cijelosti:

07.04.2015.

Peratović o mobbingu zbog Karamarka: "Nazivali su me luđakom, sad je ta stigma uklonjena"

OPĆINSKI radni sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio u korist novinara Željka Peratovića koji je još 2006. tužio Vjesnik
zbog nezakonitog otkaza ugovora o radu i mobbinga - kontinuiranog zlostavljanja na radnom mjestu.

Hina/T.T.

03.04.2015.

otkazi na hrt-u Duka: Radman daje otkaze prema vlastitom nahođenju

Duka kaže kako je sporna i Radmanova tvrdnja da je uprava kuće upoznala Elizabetu Gojan s tim da će je kuća zaštititi, a
nisu učinili ništa da je obrane od napada, uvreda pa i prijetnji kojima je bila izložena, i od kojih se branila

03.04.2015.

Knjiga "Smijeh slobode - uvod u Feral Tribune" predstavljena danas u Zagrebu

KNJIGA Borisa Pavelića "Smijeh slobode - uvod u Feral Tribune", drugo dopunjeno izdanje u izdanju naklade Adamić, predstavljena je u danas u Novinarskom domu u Zagrebu. Sam autor, Pavelić, istaknuo je da su Feral Tribune bile najhrabrije novine od osamostaljenja Hrvatske, a i ranije - od 1983. suprotstavljale su se socijalističkoj rigidnosti.

Autor: Hina

03.04.2015.

Novinarsko društvo pita novinare: Želite li da ukinemo Novinar?

Hrvatsko novinarsko društvo uputilo je svojim članovima listić s jednostavnim upitnikom - Jeste li za ukidanje tiskanog izdanja \'Novinara\'. Izazvali su podijeljena mišljenja, pa neki taj potez vide kao logičan slijed razvoja novinarstva, dok je drugima smiješna najavljena godišnja ušteda od 112.000 kuna i smatraju da \'Novinar\' treba i dalje tiskati.

Autor: M. Duspara

31.03.2015.

Vladajući i opozicija drvlje i kamenje na Radmana

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman morat će, sudeći po jučerašnjoj saborskoj raspravi, dopuniti izvješće o plaćama što ga je dostavio Saboru.

 
S. Pavić

30.03.2015.

Počela pravna bitka za nekretnine vrijedne 80 mil. eura

Tri godine nakon stečaja tvrtke Narodne novine press, koja je izdavala novinski brend Vjesnik, počela je pravna bitka za Vjesnikove nekretnine vrijedne 80 milijuna eura.

30.03.2015.