Iz medija

Informiranje o crowdfundingu

Prvi informativno-edukativni filmić u sklopu Programa E-misija jednostavno objašnjava koncept i mogućnosti crowdfundinga.

16.01.2016.

Sve što u »Feralu« piše aktualno je i danas

Treće izdanje knjige »Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune«, autora Borisa Pavelića, bogato ilustrirane epopeje o 25 godina kultnog političko-satiričkog lista Feral Tribune, u izdanju Adamića, promovirano je u Domu Braće Matešić u Kastvu. Dupkom puna dvorana nakon predstavljanja mogla je uživati u sit-down kabareu, legendarnih Feralovaca Borisa Dežulovića i Predraga Lučića, pod nazivom »Melodije smijeha i slobode«. 

16.01.2016.

"Charlie" izazvao ogorčenje sprdajući se s utopljenim sirijskim trogodišnjakom

Karikatura objavljena u francuskom satiričkom časopisu Charlie Hebdou koja se poigrava tragedijom malenog sirijskog utopljenika Aylana predstavljajući ga kao imaginarnog odraslog muškarca, spolnog napasnika u Njemačkoj, izazvala je buru negodovanja i kritika na društvenim mrežama.

15.01.2016.

Kriv je, kažnjen nije

Krajem prošle godine Prekršajni sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio u gotovo pet godina staroj trakavici čiji je glavni junak bio već pomalo zaboravljeni H-Alterov as, bivši ravnatelj Agencije za elektroničke medije i, također bivši, predsjednik njezina Vijeća, Zdenko Ljevak.

14.01.2016.

Strahovi od autokratske Srednje Europe možda su prenapuhani

Udar na pravosuđe i medije u Poljskoj, koji sliči na akumuliranje moći premijera Viktora Orbana u Mađarskoj, u Europskoj uniji potaknuo je strahove o novoj autokratskoj osi u Srednjoj Europi, temeljenoj na Višegradskoj skupini.

13.01.2016.

Zlatko Gall: Kad ne znaš što ćeš, opali po medijima

Kad ne znaš što bi, izaberi odgovor pod C. Tako nekako glasi jedna od „pouka“ okorjelih kvizomana. Preveden na jezik politike i političara, ovaj naputak pak glasi: kad ne znaš što ćeš, opali po medijima.

13.01.2016.

Ekskluzivni intervju s Igorom Mekinom: “Svaka pobjeda novinara protiv nezakonitog otkaza pobjeda je za novinarstvo i medije u cjelini.”

Viši radni i socijalni sud u Ljubljani donio je pravomoćnu presudu u korist nekadašnjeg urednika ljubljanskog dnevnog lista „Dnevnik“ Igora Mekine i utvrdio da je otkaz koji je Mekina dobio 21. veljače 2008. godine poslije objavljivanja tzv. “washingtonske depeše” slovenskog Ministarstva vanjskih poslova (MSP) u ljubljanskom „Dnevniku“, a koji je objavila i beogradska „Politika“ bio nezakonit. Povodom ove presude i poništavanja rješenja o otkazu, razgovarali smo s Igorom Mekinom.

12.01.2016.

Svečarska godina za HRT: Priče svake generacije

Dvanaest mjeseci i dvanaest citata iz slavnih serija i emisija HRT-a jednostavan je koncept koji će lako probuditi sjećanje na neke od slavnih dana i formata javnog servisa. Na kalendarima i rokovnicima – uskoro i na internetskim stranicama HRT-a – slikom i citatima podsjeća se na sadržaje koji su postali neizostavnom svakodnevicom svih nas.

12.01.2016.

Francuske vlasti istražuju: Oružje za Charlie Hebdo prodao hrvatski branitelj

Kalašnjikov kojim je Amedy Coulibaly prije godinu dana počinio pokolj u trgovini košer hranom Hyper Hide, u vrijeme napada na redakciju Charlie Hebdo, bio je s područja bivše Jugoslavije, vjerojatno iz rashodovanih arsenala koji su rasprodavani posljednjih godina, objavili su francuski mediji.

11.01.2016.

Camović: Zaposleni u crnogorskim medijima u veoma lošem položaju

Camović smatra da je veliki problem i nesolidarnost među zaposlenima, i nespremnost da se bore za pojedinca plašeći se da oni mogu biti sljedeći.

11.01.2016.