Iz medija

Zabrane na HTV-u: Večerašnja emisija „Javna ponuda“ nije emitirana! Urednik emisije Vedran Kukavica: Da mogu i da znam što bih rekao, ne bih vam zatajio

Vedran Kukavica, urednik gospodarskog magazina „Javna ponuda“ na HTV-u, obavijestio je prije otprilike dva sata putem Facebooka da su se pojavile tijekom poslijepodneva stanovite dvojbe na teletekstaulnoj platformi HTV-a glede emitiranja njegove emisije „Javna ponuda“. Naime, emisija je trebala biti emitirana s početkom u 21.45 sati, ali ju na programu nije bilo. Umjesto nje, na programu je emitirano „Međugorje, evo ti majke“. Vedran Kukavica kao urednik emisije o tome nije zaprimio nikakvu službenu obavijest.

28.06.2016.

Šenol Selimović - novi glavni urednik Zadarskog lista

Selimović je poznati hrvatski novinar i urednik koji je dugogodišnje profesionalno iskustvo razvijao u sektoru novinarstva, diplomacije i odnosa s javnošću.

27.06.2016.

Mrzilačka TV

HDZ-ova Vinkovačka televizija svakog dana emitira huškačku emisiju ‘Politika i istina’ punu govora mržnje prema Srbima i političkim suparnicima HDZ-a. ‘Pusićku otjerati u svemir’, ‘Pupovcu metak u glavu’ - čuje se na televiziji kojoj Vijeće za elektroničke medije nikada nije izreklo sankcije, dapače, izdašno je financira.

27.06.2016.

Reno Sinovčić upravo je osuđen na Općinskom sudu u Zadru radi klevete i vrijeđanja Suzane Bandić

ZDNews.hr

Kako ekskluzivno doznaje ZDNews.hr Reno Sinovčić proglašen je krivim i nepravomoćnom presudom osuđen za kaznena djela klevete i uvrede. Za svako djelo sutkinja Općinskog suda u Zadru, Sandra Radanović, mu je po privatnoj tužbi novinarke Zadarskog lista Suzane Bandić, odmjerila kaznu od po 40 dnevnih dohodaka, odnosno jedinstvenu kaznu od 60 dnevnih dohodaka. Po pravomoćnosti presude Sinovčić u državni proračun mora uplatiti iznos od 11,5 tisuća kuna zajedno i sudske troškove.

25.06.2016.

Istraživačko novinarstvo može srušiti vladu

Nakon raspada hrvatske vlade zbog otkrića tjednika Nacional, novinari i urednici iz regije komentirali su domete istraživačkog novinarstva.

25.06.2016.

Predsjednik Novinarskog udruženja Turske o uhićenju novinara i aktivista: Naša profesija se sustavno uništava, ignorira se pravo ljudi na informaciju

Turske vlasti su  u ponedjeljak, 20. lipnja o.g. uhitile tri osobe koje se bore za medijske slobode pod optužbom širenja terorističke propagande, prenosiReuters. Radi se novinaru, ujedno i lokalnom predstavniku Reportera bez granica, Erolu Önderoğlu, novinaru Ahmetu Nesinu i Şebnem Korur Fincancı, novinarki i predsjednici Turske fondacije za ljudska prava (TİHV). 

25.06.2016.

Rođendanska fešta 'Slobodne': tek su joj 73, a 'razvaljuje' i na internetu

- Naša kuća dobro nosi svoje 73 godine. Krase je vjerodostojnost, točnost, profesionalnost. Povratkom u svoj dom u Splitu, dami u srednjim godinama predstoje još bolje godine u kojima će i nadalje predstavljati sve najbolje iz ove regije, u kojima će biti budan kritičar onih koji su izabrani za javne poslove.

20.06.2016.

Cenzura u Glasu Istre: Gregorović: U objavu je poslan cenzuriran Mateov tekst koji je imao ekstenziju Borovečki; Borovečki: Jasno je vidljivo da sam tekst izvještaja s ročišta nije ništa kraći

Tvrtka JOJ Media House iz Bratislave službeno je 5. lipnja ove godine preuzela istarski dnevni list Glas Istre, što se može vidjeti prema objavljenom oglasu. Tako je JOJ Media House postala i službeno većinski vlasnik Glasa Istre s  59,047 posto udjela u poduzeću Glas Istre novine, koje izdaje dnevni list Glas Istre, 30 posto u vlasništvu je Novog lista, a preostalih 10,953 posto posjeduje tvrtka u stečaju Glas Istre trgovina. 

18.06.2016.

HRT ostaje bez dijela pretplate zbog nepoštivanja ugovora s Vladom?

U sjeni propadanja natječaja za izbor novog šefa HRT-a te smjena koje provodi aktualni v.d. glavnog ravnatelja Siniša Kovačić na pomolu je i okršaj koji bi mogao dovesti do mogućnosti da HRT ostane bez pozamašnog dijela pristojbe koju je ubrao od pretplatnika prošle godine.

16.06.2016.

Smijenjen Petar Vlahov, dobio i opomenu pred otkaz!

Kako doznaje tportal, urednik i voditelj trećeg dnevnika na HTV-u smijenjen je s mjesta urednika Dnevnika 3, a dobio je i opomenu pred otkaz jer je u jučerašnjem Dnevniku ugostio astrologinju Anđelku Subašić koju je pitao za procjenu aktualne političke situacije.

16.06.2016.