Iz medija

HRT bez repa i glave?

Hrvatskoj radioteleviziji puno je lakše raditi kad im netko kaže što točno moraju zagovarati. Koji je gost dozvoljen, a koji nije. Koja je tema poželjna u udarnom terminu, a koju treba uglaviti u neko gluho doba. No, kad se politički pritisak malo smanji, recimo, nakon što nas osramote u Europi sa svojim profašističkim stavovima koji relativiziraju Drugi svjetski rat, pa i HDZ malo ohane s uređivanjem HRT-a, ta kuća počne bezglavo lutati po novinarstvu, dodvoravajući se svim proizvoljnim autoritetima pokušavajući pogoditi što točno vladajuća elita u tom trenutku želi.

04.06.2020.

Novine i koronakriza: Naklade pale za 25, oglašavanje za čak 50 posto

Naklade novina, magazina i revija tijekom vrhunca koronakrize u Hrvatskoj pale su za 25, a prihodi od oglašavanja čak 50 posto, otkrili su iz Udruge novinskih izdavača ocijenivši da su izdavači sada suočeni s padom prihoda kakav ''nisu nikad vidjeli u povijesti''.

03.06.2020.

Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete

-Niti sam ikada sudjelovao u kaznenom postupku, niti imam nekakve posebne informacije koje bi mogle nekome koristiti, niti sam bjegunac, niti sam pružao otpor, a bome nisam ni opasnost za ljude i imovinu. Za razliku od onog policajca koji me je pretresao bez zaštitne opreme, navodi Marin Penavić. 

02.06.2020.

HRT se ispričao Borasu zbog emitiranja intervjua s Jovanovićem

Prema internoj komunikaciji koja je u posjedu portala Forum.tm, ravnatelj Programa Hrvatske radiotelevizije Renato Kunić ispričao se rektoru zagrebačkog Sveučilišta Damiru Borasu, i u svoje osobno ime i u ime HRT-a, zbog emitiranja intervjua s kandidatom za dekana Filozofskog fakulteta Nevenom Jovanovićem za vrijeme trajanja sjednice Senata, 28. travnja, na kojoj se odlučivalo o njegovom imenovanju.

27.05.2020.

Otkud Ćorić zna za Krešićeve poruke u novinarskim grupama?

Ministar Tomislav Ćorić prozvao je danas našeg reportera Hrvoja Krešića za pisanje u novinarskim grupama rekavši mu kako se iz njegovog rada, ali i iz njegovih poruka u novinarskoj grupi vidi nezadovoljstvo izborom Uprave Ine.

26.05.2020.

Ćorić: Moja reakcija bila je reakcija osobe, a ne ministra. Ispričavam se

"Ukoliko ste gledali, a vjerujem da ste imali priliku vidjeti cijelo izlaganje, onda ćete vjerojatno primijetiti da je taj moj odgovor bio odgovor na Krešićevu glavnu tezu u kojem je on insinuirao da sam ja doveo u pitanje interese Republike Hrvatske, kazao je Ministar energetike i zaštite okoliša, Tomislav Ćorić, koji je gostovao u Novom danu.

26.05.2020.

Zovko i Krešić komentirali izjave ministra Ćorića

Gosti N1 Newsrooma bili su predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i novinar N1 Hrvoje Krešić i komentirali izjave ministra Tomislava Ćorića upućene našem reporteru Hrvoju Krešiću da je rubno u naftnom biznisu i da zna iz novinarskih grupa da se nije slagao s Ćorićevim odabirom članova

26.05.2020.

BiH novinarki prijetio odsjeći glavu, policija joj rekla da se vrati za dva dana

NOVINARKA i urednica bosanskohercegovačkog portala eTrafika.net Vanja Stokić objavila je fotografiju s dvojicom migranata nakon čega joj je građanin BiH Goran Živanović iz Bratunca na Facebooku napisao prijeteću poruku. No iz policije su joj rekli da se prijaviti prijetnje vrati za dva dana, javlja portal eTrafika.net.

25.05.2020.

NOVINARU 4 MJESECA ZATVORA UVJETNO JER JE NEOVLAŠTENO SNIMAO ZASTUPNIKA HDZ-a

Novinar Ivan Žada nazvao je u listopadu 2018. godine saborskog zastupnika Josipa Đakića nakon što su mu prijatelji javili da je njegov sin Ivan u virovitičkom kafiću Boom prijetio da će Žadi polomiti vrat i vući ga za kosu ili platiti nekome 500 eura u Zagrebu da to napravi jer piše negativno o njegovu ocu. Ovaj slučaj gurat ćemo i na Ustavni sud, ali moj će se novinarski posao odvijati s tim mačem nad glavom, kaže Žada. 

21.05.2020.

Šerbedžija revoltiran odlukom HRT-a ugostio Maju Sever: 'Sad sam u neobranom grožđu'

Na vlastitu inicijativu Šerbedžija je odradio intervju s HRT-ovom Majom Sever s kojom je razgovarao o aktualnim događajima poput njezine zabrane gostovanja kod Aleksandra Stankovića u emisiji 'Nedjeljom u 2' stanja u društvu, ali i novinarstvu, obiteljskom nasilju i brojnim drugim aktualnim temama.

06.05.2020.