Iz medija

Bivša predsjednica NO HRT-a: Zbog tužbi s Prisavlja morala sam prodati stan. Tamo kontinuirano vladaju dva čovjeka, a ravnatelj je samo figura

Hrvatsko novinarsko društvo izloženo je nezapamćenom cenzorskom i financijskom pritisku od strane vodstva Hrvatske radiotelevizije, upozorili su na tiskovnoj konferenciji u petak čelni ljudi strukovne žurnalističke udruge.

29.12.2018.

Ovo nismo imali ni u '90-ima: HRT tuži novinarsko društvo i vlastite novinare. Traže stotine tisuća kuna

Hrvatsko novinarsko društvo o tome je izvijestilo javnost, navodeći da se radi o "nezabilježenom ataku na rad i djelovanje Ogranka HND-a na Hrvatskoj radioteleviziji, zastrašivanju novinara HRT-a i pokušaju financijskog ataka na Hrvatsko novinarsko društvo".

28.12.2018.

HRT tuži vlastite zaposlenike

HRT tuži vlastite zaposlenike zbog objave priopćenja Hrvatskog novinarskog društva.

Među njima su predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i predsjednica HND-ova ogranka na HTV-u Sanja Mikleušević Pavić. 

28.12.2018.

2018. - godina jačanja utjecaja lažnih vijesti

Od brazilskih predsjedničkih izbora do "žutih prsluka" u Francuskoj, godina 2018. bila je obilježena jačanjem utjecaja lažnih vijesti, čemu su posebice pridonijeli društveni mediji. Potkopalo je to već ionako slabo povjerenje u medije i institucije.

19.12.2018.

Zovko: HND traži vraćanje redovitih konferencija za medije i medijsku strategiju

Na današnji dan 1910. osnovano je Hrvatsko novinarsko društvo. Tim povodom u Newsroomu je gostovao predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

18.12.2018.

Najveći hrvatski proizvođač ekološkog voća i povrća Eko Sever pravomoćno je izgubio parnicu protiv Telegrama.

Županijski sud u Puli potvrdio je da su naši reporteri u istraživačkom serijalu o ekološkoj poljoprivredi pisali istinu i postupali po svim profesionalnim standardima. Ovo je prva pravomoćna presuda u procesima između Telegrama i Eko Severa, koji traju od objave našeg serijala.

12.12.2018.

Šuker izgubio od Indexa. HNS Indexu treba platiti 120 tisuća kuna

Hrvatski nogometni savez protuzakonito djeluje kao privatna organizacija te dulje od tri godine protuzakonito novinarima i fotoreporterima Indexa brani pristup utakmicama hrvatske reprezentacije i press konferencijama Saveza, a uz to ne odgovara na njihove upite o poslovanju HNS-a, i to sve zbog kritičkog pisanja i izvještavanja o radu čelništva HNS-a i malverzacijama u hrvatskom nogometu. 

11.12.2018.

HRT zabranio novinaru da govori na tribini o ljudskim pravima

Na tribini nazvanoj ‘Tvornica straha – difamacija kao politička praksa’, koja se u srijedu održala u sklopu 16. Human Rights Film Festivala u organizaciji Documente – Centra za suočavanje s prošlošću, trebao je govoriti i Marko Stričević, vanjskopolitički novinar HRT-a

11.12.2018.

Fotografija Drage Sopte među pet najboljih na svijetu

Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS) odabralo je pet najboljih ovogodišnjih sportskih fotografija, a u elitnom je društvu i fotograf Hrvatskog nogometnog saveza Drago Sopta.


10.12.2018.

U Puli predstavljena zbirka Predraga Lucića: Čovjek koji je uokvirio pojam slobode

Zbirka drama i songova »Cervantesov trg« Predraga Lucića predstavljena je u nedjelju navečer u sklopu ovogodišnjeg 24. Sajma knjiga u Domu hrvatskih branitelja u Puli. 

03.12.2018.