Iz medija

Odvjetnik Damira Škare tražio da se zabrani emitiranje emisije Provjereno

Krešimir Krsnik, odvjetnik Damira Škare, zatražio je zabranu emitiranja večerašnje emisije Provjereno, u kojoj će svjedočiti žena koja je čelnika AK Siget prijavila za silovanje.

05.09.2019.

Trovači javnog prostora provode linč protiv novinara

Autor: Zdenko Duka 

Ako su policija i DORH na osnovi Arsićeve prijave osumnjičili Škalameru, sud proveo istragu i nakon pet dana pustio Škalameru iz zatvora, onda su mediji, tako i Novi list, o tome izvijestili. Ima li kaznene krivice za sukob i tko je eventualno kriv, nadajmo se, odlučit će sud, a ne Armada niti Torcida ili Miroslav Škoro...

04.09.2019.

VELIKA POBJEDA ZA SLOBODU GOVORA Sud u Splitu odlučio da kolumnist Jutarnjeg lista Jurica Pavičić nije svojim kritikama uvrijedio intendanta Mucala

Županijski sud u Splitu donio je važnu presudu o pravu novinara na iznošenje kritičkog mišljenja i slobodu govora. Tročlano vijeće toga suda pod predsjedanjem sutkinje Senije Ledić ukinulo je i preinačilo osuđujuću presudu splitskog Općinskog suda protiv kolumnista Jutarnjeg lista i bivšeg kolumnista Slobodne Dalmacije, Jurice Pavičića, kojeg je tužio bivši intendant HNK Duško Mucalo. 

04.09.2019.

Ladovina Ladislava Tomičića Jadna vam je hajka

Kolegica Slavica Kleva, novinarka od formata, profesionalno je odradila posao, navlas isto kako ga u sličnim prilikama radi duže od dvadeset godina, u najtežoj novinskoj rubrici - crnoj kronici. Niti Slavica Kleva, niti Novi list nisu pogriješili niti u jednom zarezu

31.08.2019.

Što je medijski linč? To je kad mediji objave nešto što vam se ne sviđa

“POSEBNO se zahvaljujemo medijima koji su na vrlo objektivan i korektan način izvještavali o ovom događaju temeljeći svoje tekstove na činjenicama koje su im bile dostupne u svakoj pojedinoj fazi postupka istrage”, izjavio je jučer u Rijeci Arsen Stipinović, odvjetnik Matka Škalamere koji je osumnjičen da je napao srpskog povratnika Dobrivoja Arsića.

29.08.2019.

Skandalozno tumačenje: Vrh Crkve u Hrvata očito želi da se loše vijesti - metu pod tepih

Trebali bi znati da nisu mediji odgovorni za kriminal, korupciju, nepotizam i drugo o čemu izvještavaju. Ali zato postoje odgovorni u koje Crkva prstom ne upire, ističe predsjednik HND-a Hrvoje Zovko. 

21.08.2019.

HND: Kriminalom i krivotvorinama otimaju Novinarski dom

HND od sudova traži reviziju i ponavljanje sudskog postupka. U rujnu prošle godine, javnost je šokirala vijest da je HND izgubio četvrt stoljeća dug sudski spor protiv davno propale tvrtke "UTT Europa 92", zbog kojega njezinoj nasljednici u vlasništvu dva čovjeka - "Stečajnoj masi UTT Europa 92" - mora isplatiti više od dva milijuna kuna.

08.08.2019.

HND zbog spora starog 26 godina mora jednoj firmi platiti 2,5 milijuna kuna. Sad tvrde da je krivotvorila ključan dokaz

U Hrvatskom novinarskom društvu danas je održana konferencija za medije na kojoj je vodstvo udruge upoznalo javnost s, kako tvrde, pokušajem otimanja imovine HND-a na temelju krivotvorenih dokumenata. HND su naime prošli tjedan pokušali ovršiti vlasnici tvrtke protiv kojih je udruga u rujnu 2018. izgubila 25 godina dug sudski spor.

07.08.2019.

EVAKUIRANA ZGRADA HANZA MEDIJE ZBOG LAŽNE PRIJETNJE BOMBOM Zaposlenici se vratili na posao nakon što je policija 'pročešljala' cijelu zgradu

Zbog nove prijetnje bombom, ovoga puta u zgradi u zagrebačkoj Koranskoj ulici 2, evakuirani su svi zaposlenici Hanza Medije, ali i svih drugih tvrtki i institucija u toj zgradi.Dojava je došla nešto poslije 12.30 sati u odjel Osmrtnice Jutarnjeg lista, o čemu je odmah obaviještena policija, a do njezina dolaska svi su zaposlenici napustili zgradu.

01.08.2019.

Novinarka JP-a umanjuje težinu svog članka, tvrdi da to 'nije velika priča'

Novinarka Jerusalem Posta Greer Fay Cashman u srijedu je u telefonskom razgovoru s hrvatskim novinarima umanjivala značaj svog teksta u kojem tvrdi da je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na sastanku s izraelskim predsjednikom Reuvenom Rivlinom kazala da je BiH "vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama te da je BiH pod kontrolom militantnog islama", tvrdeći da to "nije velika priča".

31.07.2019.