Iz medija

'Podjele u društvu jače su nego ikad, Sanader je ekscese rezao na vrijeme'

Mirjana Rakić, ravnateljica Agencije za elektroničke medije (AEM) i predsjednica Vijeća za elektroničke medije (VEM) te dugogodišnja novinarka Hrvatske radiotelevizije (HRT), u razgovoru za tportal analizira podijeljenost u hrvatskom društvu, nekažnjavanje govora mržnje te neodlučnost aktualne vlasti, što je osjetila i na vlastitoj koži jer već godinu dana čeka da Vlada prihvati njezinu ostavku. 'To su ljudi koji trebaju početi odlučivati, a ne odgađati ili probati s vremenom pomiriti dvije strane. Nema pomirenja u tome', rekla je u intervjuu Rakić, s kojom smo razgovarali i o stanju na HRT-u, novom ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću te događanjima oko Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) i smjene ravnatelja Hrvoja Hribara.

28.02.2017.

Napadači na Miljuša bili su poznati policiji neposredno nakon napada!?

U ekskluzivnom intervjuu za Fairpress UNCUT, novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš otkriva da je policija istu noć nakon napada znala identitete dvojice muškaraca koji su ga napali.

26.02.2017.

MINISTRICA OBULJEN PO NEPROFITNIM MEDIJIMA HASANBEGOVIĆEVIM KORAKOM

Vlada je na sjednici u Sisku amenovala Prijedlog uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2017. godinu.

24.02.2017.

Novinarska mreža: Zaustavite pokušaj linča redakcije Novosti

Neformalno udruženje koje okuplja novinarke i novinare iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Makedonije, Crne Gore i Kosova pridružuje se apelu Novosti te poziva hrvatsku i međunarodnu javnost na protest protiv javnoga linča redakcije našeg tjednika.

24.02.2017.

Otkrivamo planove novoga šefa HRT-a: Smanjenja pretplate - nema

'Mostu je 15 kuna niža pretplata bila osigurač da će se HRT konačno restrukturirati, reorganizirati i puno kvalitetnije raditi', slavodobitno je izjavio Božo Petrov, šef Mosta i predsjednik Sabora, novinarima nakon što je prošloga tjedna u Saboru odlučeno da će HRT u narednih pet godina voditi Kazimir Bačić. Kojim se to izračunom došlo do toga da se iznos pristojbe spusti sa 80 na 65 kuna do kraja godine, kao i tko je to Mostu dao takvu garanciju, javnosti je ostalo nepoznato.

23.02.2017.

AI: Nacionalistička retorika i govor mržnje u Hrvatskoj

Hrvatska i dalje ima problema s diskriminacijom nacionalnih manjina i poštivanjem slobode medija, a izraženija nacionalistička retorika i govor mržnje u vrijeme izbora doprinijeli su jačanju netolerancije i nesigurnosti u zemlji, ocjenjuje Amnesty International (AI) u godišnjem izvješću o stanju ljudskih prava u svijetu za 2016/17.

23.02.2017.

PILSEL PODNIO KAZNENU PRIJAVU PROTIV UREDNIKA PORTALA DNEVNO.HR

Novinar i urednik portala autograf.hr Drago Pilsel podnio je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv Viktora Kodrića, glavnog urednika portala dnevno.hr zbog članka „Spriječimo posrbljavanje riječkog Sveučilišta te stvaranja SAO Krajine u Rijeci“.

22.02.2017.

Nećemo se predati

Nikola Bajto, urednik Novosti: Karamarkov i Plenkovićev HDZ jedna je te ista stranka. Zloduh kojeg su oni oslobodili neće se sam od sebe vratiti u bocu, a HDZ sigurno neće biti taj koji će ga vraćati dok god od njega ima koristi. Sadašnji napad Željke Markić na Novosti dolazi nakon žestokog udara na nezavisne institucije i civilno društvo i ozbiljniji je od ranijih je utoliko što se ne radi o izoliranoj akciji nego o širokoj strategiji gušenja svega što u Hrvatskoj slobodno djeluje i misli.

22.02.2017.

Godišnja skupština HZSN-a održana u Karlovcu – nagrađeni najbolji u sportskom novinarstvu, Drago Ćosić novinar godine

KAportal.hr

Najsvečaniji trenutak današnje godišnje Skupštine Hrvatskog zbora sportskih novinara dakako bila je dodjela nagrada najzaslužnijima u sportskom novinarstvu, no u karlovačkom hotelu Korana Srakovčić događalo se puno toga što može uliti nadu u bolju budućnost sportskog novinarstva u Hrvatskoj. Naime, riječi nagrađenih, posebno novinara i urednika godine Drage Ćosića, te Nevena Bertičevića, dobitnika nagrade za životno djelo, dirnule su sve prisutne, kako članove Zbora, tako i brojne goste.

21.02.2017.

ZAPOČELO PONOVLJENO SUĐENJE TOMI HORVATINČIĆU Sutkinja Maja Šupe napala novinare u sudnici: Proglasili ste me najkorumpiranijom sutkinjom u državi

Početak ponovljenog suđenja Tomi Horvatinčiću (70) na Općinskom sudu u Šibeniku, optuženog za izazivanje pomorske nesreće 16. kolovoza 2011. godine u kojoj su na svojoj jedrilici poginuli talijanski supružnici Francesko i Marinella Salpietro, neočekivano i na nekonvencionalan način obilježila je sutkinja Maja Šupe. Tijekom ovog novog sudskog postupka, ona se žestoko obrušile na novinare u sudnici.

21.02.2017.