Iz medija

Promjene su neizbježne

Interaktivni portal ReportingOnClimateAdaptation.org novinarski je alat za izvještavanje i pripovijedanje kompleksnih okolišnih priča.

26.12.2015.

HRTi s novim sadržajima uskoro dostupan na svim uređajima

Nova besplatna multimedijska usluga HRTi, koju je Hrvatska radiotelevizija (HRT) pokrenula u listopadu, od ovoga je tjedna dostupna i onim korisnicima koji joj pristupaju putem mobilnih platforma koje se koriste operativnim sustavima iOS.

24.12.2015.

Agencijski novinari Sredozemlja u Malagi dogovorili bolju suradnju na okolišu

Novinari 14 novinskih agencije mediteranskih zemalja dogovorili su u Malagi bolju suradnju na izvješćivanju o okolišu koji na području Sredozemlja čuva istaknute vrijednosti, ali je u velikoj mjeri ugrožen.

23.12.2015.

Novinari i PR-ovci u stavovima o struci sve bliži

U sveobuhvatnom istraživanju o odnosima novinara i stručnjaka za odnose s javnošću te stanju dviju profesija sudjelovalo je više od 100 ispitanika svake od profesija.

21.12.2015.

Vrdoljak protiv prava na informiranje

Ministarstvo gospodarstva podnijelo je Visokom upravnom sudu tužbu, potpisanu od strane ministra Ivana Vrdoljaka, protiv rješenja povjerenice za informiranje Anamarije Musa kojim je H-Alteru odobrila pristup ugovoru s tvrtkom Spectrum Geo Limited o prikupljanju seizmičkih podataka iz jadranskog podmorja.

21.12.2015.

Lika u medijskom mraku

Nekoliko ličkih portala ovih je dana objavilo vijest da Županijski radio Gospić odlazi u stečaj, čime se nastavlja trend koji je posljednjih nekoliko godina prisutan u Lici.

19.12.2015.

Proslavili 600. broj Vukovarskih novina

Prvi je broj tiskan 30. svibnja 1992. u Zagrebu, u vrijeme progonstva Vukovaraca i okupacije Vukovara.

19.12.2015.

NOVINAR PA TEK ONDA RADNIK

ZAREZ Računica u kojoj (duplo) manji broj novinara radi više, dok istovremeno imaju manja primanja te manje vremena za obradu priče, ne može dovesti do boljeg novinarstva. U takvim okolnostima ne možemo krivnju za stanje u medijima prebaciti na manjak integriteta novinara niti se protiv toga boriti jačanjem profesionalnih standarda.

18.12.2015.

Danski novinar napadnut od strane turske granične policije prilikom ulaska u Siriju: Situacija je grozna

Danski novinar Nagieb Khaja napadnut je 2. prosinca o.g. od strane turske granične policije prilikom ulaska u Siriju. Iako je pokazao svoju press iskaznicu, policija ga je srušila na pod te ga je počela udarati.

17.12.2015.

Odvjetništvo podignulo optužnice: Prijetili svjedoku u slučaju pokušaja ubojstva novinara Željka Peratovića

Kako doznaje Index, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnice za prijetnje svjedoku u slučaju pokušaja ubojstva novinara Željka Peratovića. Naime, optužnica tereti Željka Šafara i Alena Horvata da su zastrašivali svjedoka Franju Požgaja.

17.12.2015.