Iz medija

EKSKLUZIVNO Saborski zastupnik i šef županijskog HDZ-a pokušao podmititi Telegramovog novinara

HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić nudio je mito novinaru Telegrama tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom kontroverznom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Lucić je novinaru Telegrama u telefonskom razgovoru rekao kako mu je – odustane li od teksta koji priprema – spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama.

27.07.2017.

Plenkovićev put od korekcija do zlonamjernih interpretacija

Hrvatski premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković nekad je medije pozivao na "korekcije" njegova i rada Vlade, a sada ih proziva za "zlonamjerne interpretacije". Sve u svrhu "dedramatizacije" i "demistifikacije" ili nespremnosti na kritiku, ali uz europejski deklarativnu podršku "slobodnim" medijima i novinarima?

22.07.2017.

Ekskluzivno: Kako HRT troši milijune na autorske honorare

Možda i najunosniji posao na HTV-u ima ‘Oko sokolovo’ Mateo Beusan koji je u 2016. za svoje komentare zaradio čak 237.243 kune. Za gostovanje u jednoj emisiji Stadion ili u emisiji posvećenoj Ligi prvaka Beusan zaradi 5307 kuna, dok je pravo malo bogatstvo stekao za vrijeme Europskog prvenstva u Francuskoj koje su mu na HTV-u platili 89.164,56 kuna

22.07.2017.

Dio novinara otišao s Plenkovićem u obilazak požarišta, Indexu zabranjen pristup

NAKON što je danas održao bizarnu konferenciju za novinare na temu požara u Dalmaciji, Andrej Plenković se uputio u obilazak požarišta. Po dolasku na prve lokacije, dio novinara je propušten vozilima - ali Indexovom reporteru MUP je zabranio da poprati Plenkovićev obilazak. Indexov novinar tako se pješke morao uspeti uzbrdo.

18.07.2017.

HRT-ova novinara i urednika Joška Martinovića Grad Metković posmrtno nagradio

Gradsko vijeće Grada Metkovića na prijedlog Odbora za javna priznanja ovoga je tjedna donijelo odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Metkovića za 2017. godinu. Nagradu Grada Metkovića za životno djelo u obliku povelje i novčane nagrade posmrtno je dobio dugogodišnji HRT-ov novinar i urednik Joško Martinović.

16.07.2017.

HDZ ruši Nadzorni odbor HRT-a jer su ukazali na milijunski kriminal

"RAZRJEŠENJE članova Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije koje imenuju Sabor", druga je točka sutrašnje sjednice Saborskog odbora za informiranje, informatizaciju i medije. Naime, nakon što je Nadzorni odbor detaljno obavijestio zastupnike Sabora o potencijalnom kriminalu na HRT-u tijekom prošle godine te je poslana dokumentacija i DORH-u, HDZ je odlučio da je najbolje zataškati tu aferu smjenom članova Nadzornog odbora. Predsjednik tog saborskog odbora HDZ-ov je Jasen Mesić, inače bivši ministar kulture. 

13.07.2017.

Ljubica Letinić: Kvartovima i otocima treba radio

Ljubica Letinić, zajedno s Jerkom Bakotinom, dobila je nagradu na natječaju Migration Media Award za radijski dokumentarac ‘Jedan tjedan u Idomeniju’, emitiran prošle godine na Trećem programu Hrvatskog radija. Premda se radi o izuzetnoj nagradi za dokumentarac o izbjeglicama na tursko-grčkoj granici, u Hrvatskoj su je mainstream mediji prešutjeli.

13.07.2017.

Zbog poziva na linč kojeg su objavili na svom portalu, U ime obitelji mora platiti odštetu Reneu Bitorajcu

Udruga Željke Markić U ime obitelji mora glumcu Reneu Bitorajcu isplatiti 75 tisuća kuna odštete te pokriti parnične troškove zbog kleveta koje su objavili na svom portalu narod.hr. Riječ je o pozivima na linč o kojima je Telegram detaljno izvještavao.

12.07.2017.

Otkriveno tko je zaposlenik s HRT-a koji je dobio 85 tisuća kuna zbog političke diskriminacije

Mislav Stipić, ravnatelj Poslovanja HRT-a, zaposlenik je s Prisavlja kojem je kuća temeljem izvansudske nagodbe za naknadu štete zbog povrede ugleda i časti te diskriminacije po političkoj osnovi prošle godine isplatila 85 tisuća kuna. Potvrdio je to za tportal sam Stipić, a nagodbu s njim potpisao je tadašnji v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić.

07.07.2017.

HRT šefu isplatio 85 tisuća kuna zbog diskriminacije po političkoj osnovi

HRT je prošle godine jednom svom zaposleniku, temeljem izvansudske nagodbe za naknadu štete zbog povrede ugleda i časti te diskriminacije po političkoj osnovi, isplatio 85 tisuća kuna, a da pritom glavna rasprava u tom radnom sporu nije ni dovršena. Stoji to u godišnjem izvještaju o radu Nadzornog odbora (NO) HRT-a koji je s Prisavlja poslan u Sabor.

06.07.2017.