Aktualno

NATJEČAJ ZA BAŠČOVJEK NAGRADU

Otvoren je natječaj Baščovjek nagrade za poticanje humanističkih vrijednosti u kulturi i medijima te se poziva autore, novinare, urednike, redatelje, scenariste, da predlože svoje ili radove kolega, televizijskih kuća, portala, tiskanih medija u radijskih nakladnika na natječaj raspisan u kategorijama za televiziju, tisak i portale, radio, te film, igranu seriju ili kazalište.

09.12.2022.

Okončan prosvjed crnim ekranom protiv kršenja medijskih sloboda u Srbiji

Beogradske kabelske televizije N1 i Nova S u vlasništvu regionalne medijske korporacije United Group, u srijedu su, nakon jednodnevnog prosvjeda zbog kršenja medijskih sloboda, ponovno počele emitirati program.

08.12.2022.

PULA iz proračuna za potpore elektroničkim medijima odvaja 40 posto manje sredstava u odnosu na prošlu godinu.

Grad Pula objavio je danas Javni poziv za financiranje programskih sadržaja i/ili istraživačkog novinarstva elektroničkih medija u 2023. godini. Iz proračuna je za potpore elektroničkih medija u 2023. godini osigurano 602.760 kuna, odnosno 80.000 eura. To predstavlja smanjenje od čak 40 posto u odnosu na lanjsku godinu. Sredstva su elektroničkim medijima smanjenja u korist povećanja naknada za novorođenčad koje je amandmanom tražio pulski HDZ, piše portal istra24.hr. 

.

07.12.2022.

Televizije N1 Srbija i Nova S prekinule emitiranje programa u Srbiji

Televizije Nova S i N1 Srbija od ponoći 6. prosinca, umjesto redovnog programa, emitiraju telop s crnim ekranom na kojem je ispisana poruka "Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija". Dvije televizije, koje posluju u okviru United Media, poslije ponoći su isti natpis objavile i na svojim društvenim mrežama, ali bez objašnjenja o čemu se točno radi, donosi n1info.hr. 

 

06.12.2022.

Prikaži sve