Iz medija

UDAR PROTIV MEDIJA - PODNIO 34 TUŽBE, A VEĆ MU JE DOSUĐENO 254.000 KUNA! Istražili smo što stoji iza velike ofenzive Milijana Brkića protiv medija

Sve Brkićeve tužbe, bez obzira na to koji medij je njegova meta i bez obzira na to je li mu duševne boli zadao istraživački tekst, komentar, ili tek preneseni članak, jedan drugoj sliče kao jaje jajetu. U svim tužbama stoji identični tekst.

17.02.2020.

HND u imovinskom ratu

Hrvatsko novinarsko društvo prisiljeno je voditi borbu protiv uzurpatora, fantomske pravne osobe koja u sporu oko zgrade Novinarskog doma želi ovršiti financijska sredstva HND-a, ali i ugostiteljem koji je odavno prekršio ugovor o najmu, ne plaća račune i ne želi izaći iz prostorija.

07.02.2020.

"Ljudi su izgubili osjećaj da za njih postoji pravda, a paralelno vide lopovluk"

U Newsroomu N1 gostovala je Danka Derifaj, novinarka RTL-a i potpredsjednica Hrvatskog novinarskog društva. Komentirala je efekte slučaja APN, pitanje političke odgovornosti te kakav utjecaj na društvo ostavljaju brojne afere.

04.02.2020.

Plenki je začepio usta svima. Sada bi pokušao i novinarima

Nakon što je medije optužio da smjenjuju ministre, premijer je sada instruirao medije da moraju "prenositi ono što je relevatno za građane". Kao da imovinske kartice ministara i afere nisu relevantne za građane.

 

04.02.2020.

‘Otimaju nam imovinu i žele naplatiti kaznu’

HND je 1993. zbog neplaćenih zakupnina otkazao ugovor i deložirao tvrtku U.T.T. Europa 92. Ta je tvrtka pokrenula postupak protiv HND-a potražujući naknadu štete na ime tobožnjih investicija.  Čak i golemim transparentima spuštenim s prozora zgrade u Perkovčevoj ulici u središtu Zagreba Hrvatsko novinarsko društvo (HND) želi upozoriti da se, kako tvrde, nastavlja otimanje njihove imovine na temelju krivotvorenih dokumenata, zbog koje HND treba platiti 2,5 milijuna kuna.

 

02.02.2020.

Šteta je da vam promakne istup ministrice kulture koja objašnjava medijima čime bi se oni trebali baviti

Da mediji nisu razotkrivali sve te maštovite mutne, prijevarne i neznalački obavljene postupke i poslove, sva bi nevinašca i sad sjedila u Banskim dvorima i na kojekakvim drugim pozicijama u vlasti i po volji raspolagali milijardama javnog novca i glavnim kadrovskim pozicijama u sustavu koje se, kao pod normalno, ovdje dijele po principu političke podobnosti.

01.02.2020.

'Novi pokušaj otimačine Novinarskog doma'

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ponovno se nalazi pod ovrhom, koju je pokrenula Stečajna masa iza tvrtke U.T.T. Europa 92, ne bi li se u zadnji trenutak protuzakonito došlo do zgrade Novinarskog doma, rečeno je na press konferenciji održanoj u HND-a u srijedu.

30.01.2020.

HND je žrtva pljačke: Nastavlja se otimanje imovine na temelju krivotvorenih dokumenata

»Ako se ovo događa HND-u, što onda može očekivati građanin ili građanka Hrvatske. Može očekivati da sprega kriminala i nekih drugih u ovoj državi može dovesti do toga da ostane bez svoje imovine«, rekao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko

30.01.2020.

Bivši šef HRT-a tužio je novinara jer ga je prozvao zbog korupcije. Izgubio je na sudu

Bivši vršitelj dužnosti Hrvatske radio-televizije Siniša Kovačić nije uspio na sudu dokazati da ga je Index-ov novinar Ilko Ćimić oklevetao tekstom o korupciji na HRT-u. Tužbom je Kovačić tražio da mu novinar plati 40 tisuća kuna odštete, ali ga je sud glatko odbio.

29.01.2020.

U riječkom Art-kinu održana premijera treće sezone omiljene domaće serije 'Novine'

Nakon što je koncem svibnja započelo snimanje treće sezone serije 'Novine', u subotu su u riječkom Art-kinu premijerno prikazane prve dvije epizode. Nakon snimanja diljem Hrvatske, glumačka ekipa iznimno uspješne HTV-ove dramske televizijske serije 'Novine', u režiji Dalibora Matanića, okupila se u Art-kinu u Rijeci na svečanoj premijeri treće i ujedno posljednje sezone koja na HRT-u kreće početkom ožujka.

26.01.2020.