Iz medija

Krišto mora dati Radmanu 15.000 kuna zbog uvreda

Novinarka Karolina Vidović-Krišto prema nepravomoćnoj presudi mora platiti 15.000 kuna odštete bivšem ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu jer je 22. prosinca 2012. poslala poruku na 82 e-mail adrese novinara i kreativnog osoblja HRT-a u kojoj je, među ostalim, iznijela niz uvreda prikazavši Radmana “građaninom drugog reda s upitnim mentalnim i socijalnim sposobnostima”.

15.05.2016.

Demanti šefa HND-a: 'Glavni tajnik HND-a izabran je sukladno proceduri'

Tportal u petak je objavio tekst naslovljen 'SPORAN IZBOR: Burno u Hrvatskom novinarskom društvu, pala i ustavna tužba' temeljen na izjavi Željka Valentića koji je tvrdi kako je podnio ustavnu tužbu jer mu je onemogućena žalba protiv izbora Vladimira Lulića za glavnog tajnika Hrvatskog novinarskog društva (HND). Zbog informacija objavljenih u tesktu reagirao je predsjednik HND-a Saša Leković, a njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

15.05.2016.

Carl: Ovo je najveći politički pritisak na novinare u Sloveniji do sada; Aščić: Zastrašivanje, blaćenje i javno vrijeđanje jasna su poruka svim novinarima, da budu jako pažljivi u tome što, kako i o kome pišu

Novinari i novinarke Radiotelevizije Slovenije održali su 9. svibnja miran prosvjed protiv uplitanja u neovisnost struke na sastanku Programskog vijeća RTV SLO koje je najavilo raspravu o 18 priloga i sadržaja koji navodno krše pravila tog javnog servisa te o događajima o kojima se nije izvještavalo, a kojeg je zatražila opozicijska stranka Janeza Janše (SDS). 

14.05.2016.

Novi list otpustio Tatjanu Gromaču: Razlog ne drži vodu

Ugledna spisateljica i novinarka, dugogodišnja suradnica Feral Tribunea, Tatjana Gromača, dobila je otkaz nakon devet godina rada u Novom listu s neobičnim objašnjenjem.

 

13.05.2016.

Novinarki Maji Hrgović prijeti otkaz ukoliko ne potpiše „ucjenjivački“ ugovor o radnom mjestu koje legalno ne postoji: Mišljenje sindikata Novog lista o toj odluci negativno

Nakon trinaest godina novinarskog rada Maje Hrgović, koja je od 2003. godine zaposlena kao novinarka kulture u Novom listu, Uprava riječkog lista joj je po dolasku novih vlasnika, ponudila ugovor za mjesto urednice na portalu. No, problem je u tome što navedeno mjesto u sistematizaciji radnih mjesta ne postoji, a isto u praksi podrazumijeva da bi novinarka Maja Hrgović prestala pisati za Novi list, odnosno ne bi više bila novinarka kulture, nego bi na portalu unosila tuđe tekstove. 

13.05.2016.

BORNA SOR: Društvo je spremno za šalu na vlastiti račun, ali političari nisu

Intervjue koji nasmijavaju cijelu Hrvatsku, a i širu okolicu, Borna Sor vodi kameno ozbiljna lica, dok se brojni poznati političari s kojima je razgovara pred kamerama jedva suzdržavaju da se ne nasmiju. Kameno lice voditelja pred tv-kamerama samo je jedna od njegovih uloga, jer iza kamera on je i urednik, scenarist i pisac u moćnoj gomilici News Bara. Borna Sor na Spikigin dolazi s temama „Satira iz našeg škrlaka“ i „Povijest, al' ono fakat“, a uoči susreta u Norrisu odgovorio je sasvim ozbiljno na nekoliko pitanja o idejama i planovima.

12.05.2016.

Dnevno.hr pred stečajem zbog 615.000 kuna duga

Trgovački sud zaprimio je prijedlog Financijske agencije (Fine) za otvaranjem stečajnog postupka nad tvrtkom Portal Dnevno d.o.o , izdavačem portala Dnevno.hr, zbog duga utvrđenog do 13. siječnja u iznosu većem od 615.000 kuna, objavljeno je u četvrtak u pregledu stečajnih objava na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.

12.05.2016.

Novi studentski časopis

Kazivač je časopis za etnološke i kulturno-antropološke teme.

12.05.2016.

Pročitajte kaznenu prijavu: Svećenik poticao nasilje i mržnju, traži se i istraga protiv HTV-a

DORH-u je danas predana kaznena prijava dvadesetak građana protiv svećenika Luke Prcele koji je preko Hrvatske televizije na nedjeljnoj misi glorificirao Antu Pavelića i zločinačku tvorevinu NDH.

11.05.2016.

Policija u Novom listu?! Fairpress neslužbeno saznaje da je riječ o dodatnim istražnim radnjama vezano za kaznenu prijavu protiv Faggiana i bivših članova Uprave

Fairpress neslužbeno saznaje iz izvora bliskog Novom listu da policija provodi opet kriminalističko istraživanje u riječkom listu, a riječ je o dodatnim istražnim radnjama vezano za kaznenu prijavu koju su podnijeli podružnica Sindikata novinara u Novom listu i predstavnik radnika u Nadzornom odboru Damir Cupać još 2014. godine, protiv Uprave Novog lista koju čini vlasnik Albert Faggian, te bivši predsjednik Uprave Gordan Knežević i bivši član Uprave Slaven Žmak, zbog sumnje da su štetnim ugovorima oštetili te riječke novine. 

 

11.05.2016.