Iz medija

NOVA SPORNA ODLUKA Uprava HRT-a prije odlaska vratila Hloverku na posao

Jedna od posljednjih odluka v.d. ravnatelja HRT-a Blage Markote, osim slučaja "Grička vještica" bila je i povratak Hloverke Novak Srzić na državnu televiziju.

21.02.2017.

PRAVOSUDNA FARSA Za Sessu su suci koji su ustali protiv visokih presuda za suce - zaboravljivi

"Naknada se čini vrlo nesrazmjernom ako uzmemo u obzir znatno manje naknade koje se u ovakvim predmetima dosuđuju osobama koje ne sudjeluju u vlasti ili javnom životu, ili pak naknadama koje se dosuđuju za druge vrste štete", stoji u izdvojenim mišljenjima dvoje Ustavnih sudaca, Lovorke Kušan i Andreja Abramovića, koji su nedavno reagirali na visoke odštete koje dobivaju suci kada tuže novinare i medije.

21.02.2017.

ZAPOČELO PONOVLJENO SUĐENJE TOMI HORVATINČIĆU Sutkinja Maja Šupe napala novinare u sudnici: Proglasili ste me najkorumpiranijom sutkinjom u državi

Početak ponovljenog suđenja Tomi Horvatinčiću (70) na Općinskom sudu u šibeniku, optuženog za izazivanje pomorske nesreće 16. kolovoza 2011. godine u kojoj su na svojoj jedrilici poginuli talijanski supružnici Francesko i Marinella Salpietro, neočekivano i na nekonvencionalan način obilježila je sutkinja Maja šupe. Tijekom ovog novog sudskog postupka, ona se žestoko obrušile na novinare u sudnici.

21.02.2017.

Godišnja skupština HZSN-a održana u Karlovcu - nagrađeni najbolji u sportskom novinarstvu, Drago Ćosić novinar godine

KAportal.hr

Najsvečaniji trenutak današnje godišnje Skupštine Hrvatskog zbora sportskih novinara dakako bila je dodjela nagrada najzaslužnijima u sportskom novinarstvu, no u karlovačkom hotelu Korana Srakovčić događalo se puno toga što može uliti nadu u bolju budućnost sportskog novinarstva u Hrvatskoj. Naime, riječi nagrađenih, posebno novinara i urednika godine Drage Ćosića, te Nevena Bertičevića, dobitnika nagrade za životno djelo, dirnule su sve prisutne, kako članove Zbora, tako i brojne goste.

21.02.2017.

SPAŠAVANJE KOALICIJE HDZ snižavanjem pristojbe "platio" jamstva: Mostova podrška Bačiću HRT košta oko - 216 milijuna kuna

Toliko će HRT gubiti godišnje kada pristojba padne na 65 kuna. Nakon što je izbor Kazimira Bačića uvjetovan smanjenjem pristojbe, očito je da su odluke o HRT-u isključivo u nadležnosti dviju stranaka.

20.02.2017.

Sucima draži novac nego objava istine o njima

U slučaju značajnom za medijske slobode s Europskog suda belgijski suci i tužitelj tražili su odštetu od jednog franka.

19.02.2017.

Ovakav Split još niste vidjeli: Pogledali smo izložbu legendarnog Feđe Klarića

U splitskoj Galeriji umjetnina otvorena je izložba Feđe Klarića "Splitske sedamdesete". "Feđa je jedan iz prve generacije fotografa reportera koji su prateći dnevno zbivanja svog grada svakodnevno razvijali ono što je poslije ušlo u kolektivnu memoriju", kazao je ravnatelj Galerije Branko Franceschi. 

19.02.2017.

Hloverka Novak Srzić vraća se na male ekrane, sud poništio otkaz

Po svemu sudeći, bivšu dugogodišnju novinarku i urednicu HRT-a Hloverku Novak Srzić uskoro bismo opet mogli gledati na malim ekranima. Naime, Županijski sud joj je ukinuo prvostupanjsku presudu nakon što je 2015. dobila otkaz jer je kritizirala način na koji je novinarka Elizabeta Gojan prenosila inauguraciju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

17.02.2017.

DAMIR MATKOVIĆ 'Nisam htio u mirovinu, ali HTV mi nije produžio radni odnos"

‘Trenutačno ne znam s kim se na Televiziji mogu dogovoriti oko svog eventualnog angažmana komentiranja vanjskopolitičkih događaja u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Svi peru ruke i čekaju izbor novog glavnog ravnatelja’

17.02.2017.

NOVI UGOVORI NA HTV-u Najviši koeficijent za Sinišu Kovačića, Jozu Barišića i još desetak novinara i urednika. Pogledajte kolike će plaće odsad imati

Na HRT-u se priča da je aktualni v. d. ravnatelja Blago Markota, nakon što je doznao da Most ne namjerava podržati HDZ-ova odabranika Antu Sarjanovića u utrci za mjesto glavnog ravnatelja HRT-a, ovih dana povukao nekoliko ključnih strateških poteza.

15.02.2017.