Iz medija

Naša udruga GLAS JE OBRANE NOVINARSTVA u vremenima koja mu nisu naklonjena

Novi predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko o stanju medija u zemlji i odnosu novinara s nositeljima moći.Dugogodišnji novinar i urednik HRT-a izabran je na izvanrednoj skupštini za novog predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND).  

 

 

04.08.2018.

PREDSJEDNIK SINDIKATA NOVINARA I BIVŠI DIPLOMAT KANDIDATI ZA NOVOG POVJERENIKA ZA INFORMIRANJE

Ni ponovljeni natječaj za novog povjerenika za informiranje nije izazvao veći interes potencijalnih kanidata.

17.07.2018.

Hrvoje Zovko: Dužni smo propitkivati sve

Nema u kamen uklesanih istina jer ako se nešto ne smije propitkivati, onda nismo slobodno i demokratsko društvo. Novinari su dužni propitkivati službene istine koje god one bile. Ali kad se izvještava o vrlo osjetljivim stvarima, a to su ratni zločini koji su najgori oblici zločina, najvažnije je da u fokusu bude žrtva

16.07.2018.

PADAJU REKORDI GLEDANOSTI: Ovoliko je Hrvata gledalo utakmicu protiv Rusije

Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad domaćinom Rusijom sa 4-3 na Svjetskom nogometnom prvenstvu u subotu navečer na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV2) pratilo je 1.963.412 gledatelja (RCH), stoji u službenom priopćenju HRT-a.

09.07.2018.

Prijavite se na N1 ljetnu novinarsku radionicu!

Ljetna novinarska radionica N1 je projekt koji smo osmislili kako bismo mladim, ambicioznim ljudima koji vole novinarstvo dali mogućnost da nauče osnove novinarskog posla na televiziji.

05.07.2018.

Prekretnica za medije: AT&T-u odobrenje za preuzimanje Time Warnera vrijedno 85 milijardi dolara

Telekomunikacijski div AT&T dobio je bezuvjetno odobrenje američkog suda za preuzimanje medijske kompanije Time Warner, vrijedno 85 milijardi dolara, čime je zadan udarac vladi predsjednika Trumpa koja je nastojala spriječiti sporazum, a što će vjerojatno pokrenuti i val korporativnih spajanja.

04.07.2018.

Direktiva o autorskim pravima: Copyright ili copywrong?

Brojnim autorima koji danas svoje radove objavljuju na sveprisutnom internetu nesumnjivo treba platiti njihov rad, ali bi Europska unija jednu dobru ideju mogla pretvoriti u noćnu moru za građane, brojne novinare, medije i slobode govora u Europskoj uniji, slažu se sve brojniji kritičari prijedloga Direktive o autorskim pravima na jedinstvenom digitalnom tržištu.

21.06.2018.

NENADU POLIMCU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO Punih 45 godina prisutan kao publicist i novinar, kao kritičar, urednik, a uvijek kao pisac i filmski erudit


Ove godine Nagradu “Vladimir Vuković” Hrvatskog društva filmskih kritičara za životno djelo na području filmske kritike osvojio je Nenad Polimac, kritičar Jutarnjeg lista, koji o filmu piše od sedamdesetih godina

19.06.2018.

Stigla odluka: Vlada mora Indexu dostaviti dokumentaciju o Agrokoru

POVJERENICA za informiranje Anamarija Musa poništila je vladino rješenje od 22. veljače 2018. godine, kojim je novinarki Indexa Oriani Ivković Novokmet vlada odbila dati na uvid dokumentaciju o konzultantskim ugovorima o Agrokoru.

19.06.2018.

75 GODINA SLOBODNE DALMACIJE: Frani Vulasu nagrada 'Miljenko Smoje' za novinarstvo, Inoslavu Beškeru za životno djelo

Dodjelom nagrada za godišnja i životna ostvarenja ovogodišnjim laureatima u Vili Dalmaciji proslavljen je 75. rođendan Slobodne Dalmacije. Iz prigodnih svečarskih govora izdvojimo riječi predsjednika Uprave Miroslava Ivića da Slobodna nije projektirana samo da bude informativni servis te da je od samih početaka ne samo stožerna informativna institucija nego i intelektualni, duhovni i kulturni orijentir za cijelu Dalmaciju.

16.06.2018.