Iz medija

Kao da je itko u to sumnjao, HRT izdao priopćenje u kojem kažu da su politički sasvim neovisni

Hrvatska radiotelevizija u utorak je odlučno odbacila pogrešne interpretacije susreta s veleposlanikom Republike Kosova Nj.E. Gezimom Kasapollijem, te posljedično i neutemeljene tvrdnje o eventualnom političkom utjecaju na HRT koji su se pojavili u dijelu hrvatskih medija.

08.10.2019.

Ivana Paradžiković o prijavama Damira Škare: "Sa zadovoljstvom ćemo ići u zatvor ako se tamo ide zbog istraživačkog novinarstva"

O karakteru Damira Škare govori i njegov posljednji potez. Naime, on i iz zatvora nastavlja zastrašivati svoje žrtve, ali i novinare koji se usude objavljivati istinu. Nakon što mu nije uspjela prijeteća poruka koju je poslao žrtvi na dan kada je prijavila silovanje, zatim pokušaj da ju s 80.000 eura podmiti i ušutka, njegov odvjetnik tvrdi da je protiv nje te novinara i urednice emisije Provjereno podnio kaznenu prijavu zbog odavanja tajne.

04.10.2019.

Reakcije na kaznenu prijavu protiv Škarine žrtve i novinara Provjerenog: ''Istraživačko novinarstvo bit će ugroženo'', ''Ovo je suludo, sumanuto i neprihvatljivo''

Krešimir Krsnik, odvjetnik Damira Škare, podnio je kaznenu prijavu protiv Škarine žrtve i novinara te urednice emisije Provjereno zbog odavanja tajne iz istrage. Županijski sud u Velikoj Gorici danas odlučuje o produljenju pritvora Damiru Škari.

03.10.2019.

Jakov Surać prijetio novinaru Hrvoju Bajlu kojeg je lani pretukao i slomio mu ruku

Jakov Surać, bivši nogometaš NK Zadar, koji je na Općinskom sudu u Zadru zbog fizičkog napada na novinara Nacionala Hrvoja Bajlu nepravomoćno osuđen na 10 mjeseci zatvora, uvjetno, s rokom kušnje od tri godine, u ponedjeljak poslijepodne ponovno je izazvao incident s Bajlom.

01.10.2019.

Tribina "Novinarstvo ne damo – Koliko i za koliko radimo?"

Sindikat novinara Hrvatske (SNH), Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) te Hrvatsko novinarsko društvo (HND) organiziraju tribinu o radnim i autorskim pravima novinara pod nazivom "Novinarstvo ne damo - koliko i za koliko radimo?".

30.09.2019.

Borba protiv Fake Newsa: David protiv Golijata

Poplava dezinformacija, spinova i laži plasiranih radi širenja mržnje, nepovjerenja ili radi zarade koje zajednički nazivamo „fake news“ nije zaobišla ni naše krajeve. No ima medija koji su se tomu hrabro suprotstavili.

29.09.2019.

Plenkovićev trbuhozborac je postao PR-ovac godine. Za njega je glasalo 12 ljudi

Piše: Ilko Ćimić

MARKO MILIĆ, glasnogovornik vlade Andreja Plenkovića i član Predsjedništva Odbora za informiranje, informatizaciju, medije i digitalno društvo HDZ-a, proglašen je najboljim hrvatskim političkim PR-ovcem. Riječ je o nagradi "Megafon 2019" koja mu je uručena na 12. Weekend Media Festivalu (WMF) u Rovinju. Naime, temeljem ankete koju je trebalo ispuniti 216 novinara, Milić je dobio svega 12 glasova, što je bilo dovoljno da mu se uruči nagrada, da je Milić javno primi i zahvali novinarima, a da se HDZ na svojim službenim stranicama pohvali kako ima najboljeg političkog PR-ovca.

23.09.2019.

Zovko: "Zastrašujuća je šutnja onih koji vode ovu zemlju, ne isključujem prosvjede"

Gost Pressinga bio je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko. Govorio je o tome u kakvom okruženju danas rade novinarke i novinari i koliko su za to odgovorni nositelji vlasti. Za recentni slučaj novinara Indexa Gordana Duhačeka kaže da je cijela priča nevjerojatna, a sve se to događa u zemlji članici EU-a koja uskoro treba predsjedati Unijom.

20.09.2019.

S Tonijem Volarićem o novinarstvu i Popadićima modernog doba: Izgubili smo uzore zato što su preskupi i prestari

FRA MA FU FESTIVAL

U petak, 20. rujna na 5. Fra Ma Fu festivalu u Daruvaru bit će prikazan dokumentarni film Pope, vrati se. Film nije samo svojevrstan hommage novinaru, pjesniku, esejistu i reporteru Momčilu Popadiću, već i, kako sam naslov sugerira, molba za povratak na novinarsku scenu vrsnih profesionalaca, sorti novinara koji će živjeti novinarstvo. Redatelj filma Toni Volarić ispričao nam je uoči Festivala, o kakvoj se to točno sorti novinara radi, zašto nam je toliko potrebna i zašto dovoljno ne poznajemo i ne cijenimo ljude poput Popadića

19.09.2019.

Policija laže, ovo je istina o mom uhićenju

Piše: Gordan Duhaček

 

JEDNA je stvar neprijeporna u vezi cijele priče o mom privođenju i uhićenju, koja je postala jedna od glavnih vijesti u RH: policija ne prestaje mijenjati svoju verziju događaja. Direktnije rečeno, policija laže, pa u tim lažima biva uhvaćena i raskrinkana, nakon čega u javni prostor lansira nove laži i izlike, koje također ne zvuče pretjerano uvjerljivo.

18.09.2019.