Iz medija

Andrea Borošić nova direktorica Večernjeg lista

Mario Vrgoč krajem srpnja odlazi s funkcije direktora Večernjeg lista i direktora Styrije Hrvatska na vlastiti zahtjev. Na njegovo mjesto dolazi Andrea Borošić, dosadašnja članica Uprave Večernjeg lista i direktorica Poslovnog dnevnika.

28.04.2016.

Kovačić bi uskoro mogao dobiti ozbiljne protukandidate

Nekoliko dana nakon premijere serije 'Republika', Kovačić je Buriću smanjio plaću i pokrenuo reviziju njegovih projekata.

28.04.2016.

Čistke na HRT-u se nastavljaju, otkaz dobio i Saša Kosanović

NAKON brojnih smjena koje su uslijedile nakon dolaska v.d. ravnatelja Siniše Kovačića na čelo HRT-a, "palo" je još jedno zvučno ime. Otkaz je dobio novinar Saša Kosanović, a to nam je potvrdio u kratkom razgovoru za Index.

 

27.04.2016.

Hasanbegović o rezanju sredstava za talijanski list: 'Ove godine im dajemo pola novca, ubuduće ni to'

Edit je stavka koja uopće ne pripada Ministarstvu kulture, naše ministarstvo se ne bavi financiranjem manjinskih udruga, ovo je presedan, relikt, ugovor iz vremena kad su to dogovarali Furio Radin i Ivo Sanader.

27.04.2016.

Hasanbegović Zarezu ne da ni lipe, Svetoj Ceciliji 50 tisuća kuna

Na stranicama Ministarstva kulture objavljeni su rezultati natječaja za potpore izdavanju časopisa te još jednom svjedoče o zaokretu kulturne politike pod vodstvom ministra Zlatka Hasanbegovića. Tako dvotjednik za kulturu Zarez nije dobio nijednu kunu, a među portalima koji više ne mogu očekivati potporu Ministarstva nalaze se i brojni koji su kritički pisali o radu Ministarstva kulture.

27.04.2016.

Novcem središnje banke Orban kupuje mađarske medije?

Mađarski su mediji primili dva milijuna eura od zaklada povezanih s Mađarskom narodnom bankom, čiji je guverner prijatelj premijera Viktora Orbana.

27.04.2016.

Mazzocco: HND je pogriješio, slučajno ili namjerno, ne znam. Leković: Ovaj slučaj s Indexom je školski primjer kako su medijski „talibani“ jednaki bez obzira na ideološki i svaki drugi predznak.

U medijima se već neko vrijeme vodi žustra rasprava o izvještavanju portala Index.hr o nedavnom odavanju počasti tijelu Leopolda Bogdana Mandića. Hrvatsko novinarsko društvo (HND) je u svom priopćenju 16. travnja o.g. najoštrije osudilo tekstove objavljene na portalu Index.hr ocijenivši da se njima “najgrublje vrijeđaju osjećaji vjernika koji su željeli odati počast zemaljskim ostacima Leopolda Bogdana Mandića, kojega je katolička crkva proglasila svetim”.

26.04.2016.

Radosław Masłowski o otkazu i čistkama u poljskim medijima: Tužno je gledati kako se Poljska pretvara u diktaturu, nakon kratkog perioda slobode.

Od prosinca prošle godine 117 novinara koji su radili u javnom sektoru u Poljskoj ostalo je bez posla, navodi se na stranicama Mapping Media Freedom. Otkazi su uslijedili nakon što je na snagu stupio novi Zakon o javnim medijima, kojim je konzervativna vlada Jaroslawa Kaczynskog omogućila da direktore programa javne televizije i radija imenuje ministar financija, odnosno vlada.

 

24.04.2016.

OTKAZ U ZADARSKOM CENTRU HRT-A Novinaru Ivici Štoriću prekinut ugovor zbog kritiziranja HDZ-a?

zadarski.hr

Ivica Štorić nije više novinar HRT-a. Kako neslužbeno doznajemo, Štoriću je u petak prekinut honorarni odnos sa HRT-ovim centrom Zadar u kojem je radio zadnjih godinu dana. Štorić je u honorarni odnos primljen najprije na radiju, ali je ubrzo počeo surađivati i za televiziju javljanjem u emisiju Dobro jutro Hrvatska.

 

24.04.2016.

'Selim u Švicarsku, ne želim ovdje biti mrtav heroj'

Na ljestvici za 2015. Hrvatska se nalazi na 63. mjestu, dok je godinu prije bila rangirana kao 58. Kad je u pitanju susjedstvo,. Slovenija je 40., Srbija je četiri mjesta ispred Hrvatske, na 59. mjestu, Mađarska je 67., BiH 68., Italija se nalazi na 77. mjestu, a Crna Gora je 106. Gost Novog dana bio je novinar Željko Peratović.

24.04.2016.