Iz medija

HRT-ova novinara i urednika Joška Martinovića Grad Metković posmrtno nagradio

Gradsko vijeće Grada Metkovića na prijedlog Odbora za javna priznanja ovoga je tjedna donijelo odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Metkovića za 2017. godinu. Nagradu Grada Metkovića za životno djelo u obliku povelje i novčane nagrade posmrtno je dobio dugogodišnji HRT-ov novinar i urednik Joško Martinović.

16.07.2017.

HDZ ruši Nadzorni odbor HRT-a jer su ukazali na milijunski kriminal

"RAZRJEŠENJE članova Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije koje imenuju Sabor", druga je točka sutrašnje sjednice Saborskog odbora za informiranje, informatizaciju i medije. Naime, nakon što je Nadzorni odbor detaljno obavijestio zastupnike Sabora o potencijalnom kriminalu na HRT-u tijekom prošle godine te je poslana dokumentacija i DORH-u, HDZ je odlučio da je najbolje zataškati tu aferu smjenom članova Nadzornog odbora. Predsjednik tog saborskog odbora HDZ-ov je Jasen Mesić, inače bivši ministar kulture. 

13.07.2017.

Ljubica Letinić: Kvartovima i otocima treba radio

Ljubica Letinić, zajedno s Jerkom Bakotinom, dobila je nagradu na natječaju Migration Media Award za radijski dokumentarac ‘Jedan tjedan u Idomeniju’, emitiran prošle godine na Trećem programu Hrvatskog radija. Premda se radi o izuzetnoj nagradi za dokumentarac o izbjeglicama na tursko-grčkoj granici, u Hrvatskoj su je mainstream mediji prešutjeli.

13.07.2017.

Zbog poziva na linč kojeg su objavili na svom portalu, U ime obitelji mora platiti odštetu Reneu Bitorajcu

Udruga Željke Markić U ime obitelji mora glumcu Reneu Bitorajcu isplatiti 75 tisuća kuna odštete te pokriti parnične troškove zbog kleveta koje su objavili na svom portalu narod.hr. Riječ je o pozivima na linč o kojima je Telegram detaljno izvještavao.

12.07.2017.

Otkriveno tko je zaposlenik s HRT-a koji je dobio 85 tisuća kuna zbog političke diskriminacije

Mislav Stipić, ravnatelj Poslovanja HRT-a, zaposlenik je s Prisavlja kojem je kuća temeljem izvansudske nagodbe za naknadu štete zbog povrede ugleda i časti te diskriminacije po političkoj osnovi prošle godine isplatila 85 tisuća kuna. Potvrdio je to za tportal sam Stipić, a nagodbu s njim potpisao je tadašnji v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić.

07.07.2017.

HRT šefu isplatio 85 tisuća kuna zbog diskriminacije po političkoj osnovi

HRT je prošle godine jednom svom zaposleniku, temeljem izvansudske nagodbe za naknadu štete zbog povrede ugleda i časti te diskriminacije po političkoj osnovi, isplatio 85 tisuća kuna, a da pritom glavna rasprava u tom radnom sporu nije ni dovršena. Stoji to u godišnjem izvještaju o radu Nadzornog odbora (NO) HRT-a koji je s Prisavlja poslan u Sabor.

06.07.2017.

Iz skandala u skandal: Američki mediji sve se češće ispričavaju zbog - lažnih vijesti

Najveći dio izvještavanja o Rusiji, kao i o Trumpovim navodnim vezama s Kremljom, utemeljen na tvrdnjama bez dokaza, kaže Glenn Greenwald, dobitnik Pulitzerove nagrade.

04.07.2017.

Facebook pendrek

Ivu Josipovića, Stjepana Mesića i Zorana Milanovića ‘treba likvidirati bez ikakvog dovođenja pred sud’, piše izvjesni Petar Mićić. Zoltan Kaic piše da predsjednika Saveza antifašističkih boraca Franju Habulina ‘treba pred zid i po kratkom postupku’. Ivan Šerić se ‘nada da će ubiti’ Olivera Frljića, dok mu Drago Letica poručuje: ‘Triba te razapet’.

02.07.2017.

Ima li Srbija ministra za širenje mržnje?

U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa razgovaralo se o tome kako vlast u Srbiji i Hrvatskoj kontrolira medije. Sugovornici su bili Slaviša Lekić, predsjednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, i Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

02.07.2017.

Saša Leković: Bojkotirajmo Mamića

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva: ‘Konferencije’ za novinare Zdravka Mamića u pravilu ne sadrže informacije od javnog interesa i lišene su bilo kakvog informativnog sadržaja. Izgledaju kao monolog ispunjen uvredama i prijetnjama. Ne trpjeti takvo nešto je stvar mentalne higijene i profesionalnog samopoštovanja

30.06.2017.