Iz medija

"Bože čuvaj Hrvatsku uživo"

Nesvakidašnji talent premijera Andreja Plenkovića da se pravi lud, poput zaraze širi se i na njegove najbliže suradnike/ce. Danas, pred početak sjednice Hrvatskog sabora, na Markovu trgu okupilo se dvjestotinjak prosvjednika, uglavnom novinara, koji su pod motom "Javna televizija za sve!" došli dići svoj glas protiv ukidanja televizijske emisije "Hrvatska uživo", koja se do danas emitirala na Hrvatskoj televiziji, da bi netragom nestala u svečano prezentiranoj jesenskoj programskoj šemi.

17.09.2017.

Kolakušić prijavio Pevec DORH-u zbog milijunske prevare: "Preko Z1 Televizije su me htjeli zastrašiti"

"TIJEKOM postupanja u predmetu St-942/14 Trgovački centar Solidum d.o.o. za trgovinu i usluge, u stečaju, utvrđeno je da su pravna osoba Pevec maloprodaja neprehrambene robe d.d. Zagreb zajedno s pravnom osobom Kostko d.o.o. prema Sudu dostupnim podacima oštetile vjerovnike stečajnog dužnika TC Solidum d.o.o. u stečaju, za iznos od 28.000.000,00 kn", stoji u obavijesti Trgovačkog suda koju potpisuje sudac Mislav Kolakušić.

15.09.2017.

Sudac je zaustavio istragu protiv Lucića, s argumentom da podmićivanje novinara nije kažnjivo

Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku prihvatio je žalbu saborskog zastupnika Franje Lucića i odlučio ukinuti rješenje o otvaranju istrage protiv njega zbog nuđenja mita novinaru Telegrama Dragi Hedlu.

15.09.2017.

Imamo dokaz da HRT-ovo obrazloženje ukidanja “Hrvatske uživo” nema smisla

Hrvatska radiotelevizija (HRT) naprasno je odlučila ugasiti Hrvatsku uživo, jednu od svojih dugovječnijih i prepoznatljivijih emisija. A da se pritom nisu niti potrudili javnosti ponuditi uvjerljivo obrazloženje takve radikalne odluke. Portal Index.hr je od HRT-a dobio objašnjenje da je Hrvatska uživo bila previše politična za termin u kojem se emitirala. Gašenje emisije ništa kvalitetnije nije objašnjeno ni redakciji Hrvatske uživo kojoj je, javlja Novi list, tek telefonom priopćeno da ih od idućeg tjedna više nema u programu.

12.09.2017.

Zašto je zapravo ukinuta "Hrvatska uživo"? Emisija je sve do jučer bila u planu jesenske sheme

Maja Sever, Sanja Mikleušević i ostali novinari HuŽ-a uredno su bilo pozvani da danas u 21 sat nazoče svečanoj prezentaciji jesenske sheme HRT-a. Što se u međuvremenu dogodilo tako veliko i važno da se emisija ukine!?

12.09.2017.

Ivan Žada: Fra Ma Fu festival postaje središnje mjesto godišnjeg okupljanja novinara

Za koordinaciju svih događanja na Fra Ma Fu festivalu zadužen je Ivan Žada, desna ruka direktora festivala Gorana Gazdeka, koji pokreće konce festivala u čiju je organizaciju uključeno nekoliko desetaka ljudi, među kojima su i brojni volonteri.

05.09.2017.

Srbija poslala prosvjednu notu zbog paljenja 'Novosti'

Srbija je danas hrvatskom veleposlaniku u Beogradu uručila prosvjednu notu zbog paljenja srpskog tjednika 'Novosti' u Zagrebu. 

05.09.2017.

Članovi A-HSP-a javno zapalili primjerak "Novosti", Predsjednik HND-a: "To je prijetnja"

Članovi Autohtone - hrvatske stranke prava održali su prosvjed ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća u centru Zagreba.

04.09.2017.

Novinari (samo)kritično o stanju u medijima Virovitičko-podravske županije i radu HND-a

U Virovitičko-podravskoj županiji registrirano je deset medija – četiri radio stanice (Radio Virovitica, Gradski radio Virovitica, Pitomi radio, Radio Slatina i Radio Orahovica), jedne novine (Virovitički list), jedan televizijski studio (Plava televizija) i tri portala (virovitica.net, icv i virovitica.info) u kojima je zaposleno 45 djelatnika.

23.08.2017.

Gospa na televiziji: Vjerskih emisija puno, gledanosti malo

Gledanost je pokazatelj dokle televizijski sadržaj dopire. Na Veliku Gospu koliko-toliko daleko je doprlo samo ono što se emitiralo na Prvom programu HTV-a, koji je uglavnom opravdao očekivanja. Preostala tri kanala su mogla i bez vjerskog sadržaja s obzirom na njihovu mizernu gledanost.

22.08.2017.