Iz medija

PRŽENJE MOZGA: Kako je Trump izdao Srbe

Tjednik “Nedeljnik”, Beograd, ekskluzivni intervju - Donald Trump: “Ispričavam se Srbiji; Bombardiranje Srba, naših saveznika u oba svjetska rata, bila je velika greška; Napravit ću sve da popravim kaos koji su Clintonovi napravili na Balkanu”. I umjesto da popravi kaos na Balkanu, Trump je već u sljedećoj sekvenci ovog igrokaza demantirao da je dao bilo kakav intervju za “Nedeljnik”, a kamoli da se “ispričao Srbima”. Da li je to onda pukla ljubav između Donalda i srpskih nacionalista i rusofila? 

15.10.2016.

Za 60 radnika na Prisavlju nema tko produžiti agencijske ugovore: Dnevnik HRT-a ostaje bez montažera?

Šminkerice, snimatelji, montažeri, scenografi dotjerani su pred otkaz iz jednostavnog razloga što im nema tko produžiti tzv. agencijsko zapošljavanje. Bez ugovora na HRT-u ne mogu biti.

13.10.2016.

Najviše profitirali Karamarkovi ljudi, evo kako je Kovačić trošio novac na HRT-u

"SHOPING" lista v.d. ravnatelja Siniše Kovačića za vanjsku produkciju pokazuje kako su najbolje u poslovima s HRT-om prošli oni s dobrim vezama u HDZ-u. Tako je Kovačić kupio čak tri projekta iza kojeg stoji bivši Karamarkov savjetnik za medije Miljenko Manjkas, za film General Antuna Vrdoljaka, bivšeg zastupnika HDZ-a izdvojeno je 9,6 milijuna kuna, a nije loše prošao ni Karamarkov bivši šef kabineta Dominik Galić. Među "kupljenima" se nalaze i neki od aktera Karamarkove afere s MOL-om.

12.10.2016.

Tražimo li od novinara previše?

Beogradski sociolog Srećko Mihailović govori o knjizi Od novinara do nadničara; prekarni rad i život, čiji je urednik i koautor: "Zašto od novinara tražimo ono što ne tražimo od nas samih? Tražimo da budu istinoljubivi, hrabri, pametni, kritični, da budu zastupnici javnog interesa, da kažu ono što mi ne smemo da kažemo. Ne tražimo li od njih da budu sve ono što mi nismo? Kažemo, pa to je njihov posao. No, da li je ičiji posao da se podmeće, da rizikuje toliko mnogo?"

11.10.2016.

Kőműves: Ugašen je jedan od posljednjih slobodnih listova. Kakuk: Vrlo smo blizu trenutku kada se Mađarsku više neće moći nazivati demokracijom

Najveći mađarski opozicijski dnevni list, Népszabadság prestao je izlaziti u subotu, 8. listopada čime je izazvana još veća zabrinutost za slobodu medija u Mađarskoj. Radi se o najtiražnijem listu s dugom tradicijom, a čije ime u prijevodu znači “Slobodan narod”. Također, s radom je prestao i internetski portal Nol.hu.

11.10.2016.

Saša Paparella o filmu “Gazda”: Nije problem samo u medijima i kinoprikazivačima, već u cijelom društvu koje je preplavljeno strahom

Dana 4. listopada ove godine, premijerno je prikazan dokumentarni film “Gazda” redatelja Darija Juričana u zagrebačkom kinu Europa. Film je izazvao interes i reakcije javnosti, ali se zbog sadržaja susreo s problemom distribucije i medijskog praćenja premijere filma.

09.10.2016.

Šefica Vijeća za elektroničke medije Mirjana Rakić ne odustaje: 'Ponovit ću ostavku i novoj Vladi'

Oreškovićeva je vlada na Hasanbegovićev prijedlog negativno ocijenila godišnje izvješće VEM-a i predložila razrješenje svih članova toga tijela, ali to nikada nisu poslali u Sabor.

09.10.2016.

Gomila smijenjenih urednika, skupocjen studio i program u raljama Kaptola

Sedam mjeseci Siniša Kovačić vedrio je i oblačio HRT-om, ali prefiks v.d. ispred glavnog ravnatelja, zahvaljujući spletu političkih okolnosti, nije uspio skinuti. S obzirom da je HDZ ponovno oformio Vladu s Mostom, a Kovačić je upravo Mostu bio trn u oku, njegov mandat na Prisavlju ostati će tek fusnota, čija fotografija neće biti postavljena na prisavski zid, među sve one koji su vodili HRT od njegova osnutka.

07.10.2016.

Aktivistica protiv pobačaja napala novinara pred bolnicom i iščupala mu mikrofon iz ruke

Aktivisti molitvene inicijative '40 dana za život' fizički su u srijedu pred šibenskom Općom bolnicom napali novinara Radio Ritma Valeria Baranovića koji ih je, zbog nasilnog sprečavanja u obavljanju svog posla, prijavio policiji.

06.10.2016.

Novinar Radio Ritma o incidentu ispred zgrade šibenske bolnice: Iza inicijative “40 dana za život” stoji udruga “U ime obitelji”

Ispred zgrade šibenske bolnice oko 13.15 sati dogodio se incident dok je novinar Radio Ritma Valerio Baranović, vadeći mikrofon iz torbe, pokušavao dobiti izjavu od aktivista pro-life inicijative za zaštitu nerođenog života “40 dana za život”, javio je portal sibenik.in. Naime, inicijativa je na svojoj Facebook stranici najavila dolazak trudnice u vukovarsku Opću bolnicu na pobačaj te pozvala molitelje da ju dočekaju ispred bolnice kako bi joj pomogli da izabere život.

06.10.2016.