Iz medija

HNiP TV

Ako se želite usidriti na neku dobru poziciju na HRT-u, valja vam prvo učlaniti se u Hrvatske novinare i publiciste: V.d. ravnatelja postao je Siniša Kovačić. Mario Raguž popeo se na mjesto v. d. rukovoditelja radne jedinice Produkcijski odjeli. Katja Kušec zasjela je na mjesto šefice radne jedinice HRT-ovi centri, a Katarina Periša Čakarun Informativnoga medijskog servisa. V.d. ravnatelj programa je Jozo Barišić, Tončica Čeljuska je v.d. urednica HRT4, novo lice središnjeg Dnevnika je Branimir Farkaš, a urednica Studija 4 Karolina Vidović-Krišto.

17.04.2016.

Predsjednica poučila diplomate da se ne miješaju oko medija

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je u Bratislavi komentirala sastanak veleposlanika EU-a i SAD-a održan u četvrtak u Zagrebu na kojem se govorilo o slobodi medija u Hrvatskoj, rekavši da se u načelu veleposlanici "ne mogu i ne smiju miješati u unutarnje stvari zemlje primateljice".

 

17.04.2016.

HRT objasnio Saboru zašto je ukinuo NewsBarov “Montirani proces”

Saborskom Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina iz ureda glavnog ravnatelja HRT-a stiglo je zatraženo obrazloženje zašto je ukinut Montirani proces.

 

15.04.2016.

Europski regulatori protiv Vlade i Sabora: Europska komisija mora zaštititi neovisnost VEM-a

Europska skupina regulatora za audiovizualne medijske usluge (ERGA) izrazila je ozbiljnu zabrinutost za stanje jednog od svojih članova – Agencije za elektroničke medije u Hrvatskoj te pozvala Europsku komisiju da osigura neovisno i učinkovito funkcioniranje svih medijskih regulatora u Europskoj uniji.

14.04.2016.

Silvana Menđušić: Nadam se samo da će, u međuvremenu, biti neke pameti da se ne potegne otkaz kvalitetnom reporteru Saši Kosanoviću

Nastavljaju se aktualne čistke na javnoj televiziji. Nakon prošlotjednog spekuliranja oko najavljenog izvanrednog otkaza novinaru Saši Kosanoviću iz bizarnih razloga, HRT se odlučio na prekid suradnje s dugogodišnjom TV novinarkom, urednicom i producenticom Silvanom Menđušić, o čemu je izvijestio 11. ožujka N1. Naime, Menđušić je uređivala rubriku Skener unutar Studija 4, u kojoj je donosila najvažnije teme i naslovnice domaćih i stranih novina, portala te osvrte na društvenim mrežama. Kao razlog za otkazivanje suradnje naveli su uštedu novca.

14.04.2016.

HTV otkazao emisiju Hrvatska uživo: Na prvom programu Sveti Leopold, a na drugom Sveti Ilija

"ZBOG izravnog prijenosa ceremonije dočeka tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića danas nema emisije Hrvatska uživo", javili su s HRT-a.

13.04.2016.

HRT s vidljivim propustom zamjerio Saši Kosanoviću pisanje za Novosti: To je stvarno skandalozno, pokušavaju naći razloge za otkaz

Sadašnja Uprava HRT-a, očito s namjerom pojačavanja i naglašavanja razloga za možebitni izvanredni otkaz novinaru Saši Kosanoviću, nakon što mu je kao razlog za izvanredni otkaz prigovorila za pomaganje danskoj filmskoj ekipi u filmu „15 minuta – masakr u Dvoru“, sada mu spočitavaju pisanje za portal Novosti, s naglaskom da su portali konkurencija. No, Kosanović ne šalje tekstove za portal, nego za tiskano izdanje tjednika Novosti.

12.04.2016.

Novinari, kuš!

U manje od mjesec dana Erdoganovi ljudi preuzeli su kontrolu nad najtiražnijim dnevnikom u zemlji, zatvorili za javnost suđenje uredniku i novinaru koji su razotkrili ilegalnu prodaju oružja sirijskim pobunjenicima, fizički napali američke novinare i cenzurirali prilog njemačkih satiričara.

11.04.2016.

HRT zahvalio na suradnji Silvani Menđušić

Novo vodstvo HTV-a nastavlja sa smjenama. Posljednja kojoj je rečeno da je ostala bez angažmana je dugogodišnja TV novinarka, urednica i producentica Silvana Menđušić.

11.04.2016.

Tom Henheffer: Hasanbegović nam je obećao suradnju oko stvaranja nezavisnih medija

Novinarsko udruženje CJFE (Kanadski novinari za slobodu govora) izrazilo je prije nekoliko dana veliku zabrinutost zbog udara na slobodne medije u Hrvatskoj.

11.04.2016.