Iz medija

Fotografija Drage Sopte među pet najboljih na svijetu

Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS) odabralo je pet najboljih ovogodišnjih sportskih fotografija, a u elitnom je društvu i fotograf Hrvatskog nogometnog saveza Drago Sopta.


10.12.2018.

U Puli predstavljena zbirka Predraga Lucića: Čovjek koji je uokvirio pojam slobode

Zbirka drama i songova »Cervantesov trg« Predraga Lucića predstavljena je u nedjelju navečer u sklopu ovogodišnjeg 24. Sajma knjiga u Domu hrvatskih branitelja u Puli. 

03.12.2018.

Još malo bizara; HRT je otpuštenog novinara Hrvoja Zovka morao vratiti na posao pa su ga odmah suspendirali

Priča o izvanrednom otkazu koji je predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Hrvoju Zovku u rujnu uručen na HRT-u dobila je novi nastavak. Zovko je, naime, odlukom HRT-a od 20. studenoga vraćen na radno mjesto urednika-koordinatora na kojem je radio do otkaza zbog svađe s nadređenom mu urednicom Katarinom Perišom Čakarun.

28.11.2018.

HND podržao novinare koji su bojkotirali Glasnovića

Saborski izvjestitelji bojkotirali su u srijedu konferenciju za novinare zastupnika Željka Glasnovića koju je taj član Kluba Neovisnih za Hrvatsku sazvao na temu nacionalne sigurnosti.

22.11.2018.

SPORNA PRESUDA - ODŠTETA JUTARNJEG LISTA ZBOG INTERVJUA IZAZIVA BURNE REAKCIJE

Pravomoćna presuda kojom je Jutarnjem listu naloženo da splitskom sucu i članu Državnog sudbenog vijeća (DSV-a) Nevenu Cambju mora platiti 50.000 kuna za duševne boli koje je taj sudac navodno pretrpio zbog objave autoriziranog intervjua saborskog zastupnika Mosta, Nikole Grmoje i 9150 kuna sudskih troškova, izaziva reakcije.

 

16.11.2018.

Bol sudaca se precjenjuje: Odšteta od 50.000 kuna može obeshrabriti medije

Europski sud za ljudska prava dao za pravo Narodnom listu pa im RH zbog povrede slobode izražavanja mora platiti 5000 €.

11.11.2018.

Zbog mržnje u Bujici lokalnim televizijama prijeti privremeno isključenje

VIJEĆE za elektronske medije otvorilo je postupak protiv televizijske emisije "Bujica" koju vodi Velimir Bujanec, neonacist i VIP gost na Kolindinoj inauguraciji. Naime, sporna emisija emitirana je 5. studenog pod nazivom "Hrvatska na udaru migranata" na više lokalnih televizija. Tema emisije bila je tzv. Marakeški sporazum, a u studiju voditelja Bujanca bila su i dva gosta. Franko Čirko je predstavljen kao predsjednik organizacije Generacija obnove dok je Zoran Grgić predstavljen kao analitičar.

09.11.2018.

Lažne vijesti sve prisutniji fenomen

Postale su izvor zabluda i strahova: Tko plasira lažne vijesti i čemu zapravo služe? Takozvano žuto novinarstvo ili propaganda koja se sastoji od namjernih dezinformacija, a širi se preko tradicionalnog tiska ili društvenih mreža.  Izostanak kritičkog odmaka plodno je tlo za lažne vijesti. 

 

05.11.2018.

Kolumna BORIS PAVELIĆ: Đakić kompromitira Plenkovića

Odbijajući vlastitome sinu objasniti da ne smije prijetiti novinarima, saborski zastupnik Josip Đakić ne šteti tek samome sebi, pa i svojima, nego i premijeru Plenkoviću, stranci s kojom je postao to što jest te, na kraju krajeva, i vlastitoj zemlji.

28.10.2018.

Ovo je HRT: Voditeljica drži sliku na kojoj ispod Pupovca piše: 100 godina srbijanskog terora u Hrvatskoj

HRT je, možda se sjećate, prije nekih mjesec dana briljirao kad je na svom teletekstu posve ozbiljno dječji ustaški logor proglasio domom za siročad. Možda zato nikoga ne treba pretjerano čuditi što su jutros u emisiji Dobro jutro Hrvatska predstavili polemični Festival domoljubnog filma Gordan Lederer i promovirali filmove Romana Leljaka, desničara koji sebe naziva istraživačem komunističkih zločina i koji tvrdi da se u Jasenovcu, zapravo, nije dogodilo ništa strašno te film Jakova Sedlara.

24.10.2018.