Iz medija

Nova akvizicija u Ministarstvu kulture: Odnosi s javnošću pojačani Marjom Čolak

Vijest da Ministarstvo kulture ima nekog od krvi i mesa, s imenom i prezimenom, kao osobu zaduženu za odnose s javnošću, stigla je do nas nekoliko dana od njenog angažiranja prije tjedan dana. Stupivši u kontakt s rečenom osobom, Marjom Čolak, odmah po primitku informacije, mislili smo da konačno kreće puna i pravodobna komunikacija, jednako kao što smo mislili da su ovlasti te osobe više od tehničkih. No ispostavilo se da ipak nije tako, jer nam na nekoliko pitanja o funkcinioniranju Ministarstva, kao i o kontroverzama oko ministra koje s njim nismo uspjeli riješiti jer nas ignorira, nije mogla odgovoriti, ili je šturo odgovorila.

09.04.2016.

Tiskanih medija ima previše a remitenda je velika i zbog mnoštva prodajnih mjesta

Suosnivač ABC Hrvatska i sudski vještak za marketing Igor Kern govori o suradnji oglašivača, agencija i izdavača u stvaranju novih medijskih standarda. Sustav ABC Hrvatska utemeljen je 2009. kao tripartitna organizacija izdavača, agencija i oglašivača.

08.04.2016.

Građanin Železny

Riječke dnevne novine Novi list već su duže vremena u financijskoj krizi. Zagrebačka banka kao najveći vjerovnik riješila je krizu okončati tako što se za naplatu polovice od ukupnog duga Novog lista u iznosu od 40 milijuna kuna od dva potencijalna kupca tog medija, domaćeg Ninu Pavića i stranog, odlučila za onog stranog – češko-slovački investicioni fond J&T, koji u svom portfelju ima i medijski dio koji se odnosi na kompaniju JOJ Media House.

08.04.2016.

Predsjednik Odbora direktora JOJ Media Housesa: 'Vjerujem u snagu Novog lista i tiskanih medija'

Tradicionalno novinarstvo je izgubilo primat u prijenosu informacija, ali možete li dugoročno zamisliti da vam osnova informiranja bude gomila neprovjerenih informacija s društvenih mreža, kaže Flimel

08.04.2016.

Poruka novinara regije vlastima RH: Osudite prijetnje Đikiću

Urednika Novosti, Ivicu Đikića, podržale su kolegice i kolege s područja bivše Jugoslavije. Traže od hrvatske vlasti da jasno i glasno osudi prijetnje i ogradi se od njih, jer će u suprotnom stvoriti uvjerenje da vlast koristi ekstremističke grupe i pojedince kao oruđe za borbu protiv političkih neistomišljenika.

07.04.2016.

Ministarstvo kulture demantira medijske napise o oduzimanju sredstava neprofitnim medijima

Ministarstvo kulture RH demantiralo je medijske napise da ministar kulture Zlatko Hasanbegović neprofitnim medijima oduzima novac iz EU fondova, te najavilo da će se natječaji u sklopu programa “Mediji zajednice”, za koje je iz EU fonda predviđeno 30,6 milijuna kuna, zbog svoje kompleksnosti, provoditi u 2017. godini.

07.04.2016.

Hasanbegović neprofitnim medijima oduzima i novac iz EU fondova

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović neprofitnim medijima odlučio je – barem zasad – uskratiti mogućnost financiranja iz fondova Europske unije. Tijekom 2016. godine ipak se neće provoditi natječaji najavljeni u sklopu programa “Mediji zajednice”, za koje je iz Europskog socijalnog fonda predviđeno 30,6 milijuna kuna.

06.04.2016.

NASTAVAK ČISTKE NEPODOBNIH NA PRISAVLJU: Saši Kosanoviću izvanredni otkaz „vlastitom krivnjom“

Epilog medijske hajke koju je izazvalo pismo HRT-ovog novinara i urednika Dražena Majića povodom danskog dokumentarnog filma o masakru u Dvoru mogao bi, kako Lupiga doznaje, biti izvanredni otkaz HTV-ovom novinaru Saši Kosanoviću koji je pomagao danskoj ekipi. Kosanović je od vodstva HRT-a pozvan očitovati se o odluci izvanrednog otkaza “vlastitom krivnjom”, a koja je utvrđena u formalnom propustu, odnosno nedostatku službenog i potpisanog odobrenja HTV-a da sudjeluje u projektima izvan matične kuće.

06.04.2016.

‘Prijete mi zbog otkrića o suradnji Hasanbegovića i NDH’

Zbog prijetećeg pisma upućenog Ivici Đikiću, promotoru nove knjige Slavka Goldsteina o Jasenovcu, uz zaštitare i policija će osiguravati ovotjedno predstavljanje tog izdanja, a on smatra da je sve to zbog kritičkog pisanja o Zlatku Hasanbegoviću.

05.04.2016.

Ministar Hasanbegović: Neumjesno je ministra kulture pitati što misli o napadu na nekoga

– Ne bih ulazio u potankosti, ali podsjećam da je gospodin (Ante Tomić, op. nov.) u beogradskim novinama mene nazvao, citiram, retardom i maloumnikom. Mislim da je to skandalozno i bez presedana čak i po standardima hrvatskoga novinskoga i medijskoga govora, ali zanimljivo, Hrvatsko novinarsko društvo niti ijedna druga ustanova nije na to reagirala – rekao je Hasanbegović.

04.04.2016.