Iz medija

Kriv je, kažnjen nije

Krajem prošle godine Prekršajni sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio u gotovo pet godina staroj trakavici čiji je glavni junak bio već pomalo zaboravljeni H-Alterov as, bivši ravnatelj Agencije za elektroničke medije i, također bivši, predsjednik njezina Vijeća, Zdenko Ljevak.

14.01.2016.

Strahovi od autokratske Srednje Europe možda su prenapuhani

Udar na pravosuđe i medije u Poljskoj, koji sliči na akumuliranje moći premijera Viktora Orbana u Mađarskoj, u Europskoj uniji potaknuo je strahove o novoj autokratskoj osi u Srednjoj Europi, temeljenoj na Višegradskoj skupini.

13.01.2016.

Zlatko Gall: Kad ne znaš što ćeš, opali po medijima

Kad ne znaš što bi, izaberi odgovor pod C. Tako nekako glasi jedna od „pouka“ okorjelih kvizomana. Preveden na jezik politike i političara, ovaj naputak pak glasi: kad ne znaš što ćeš, opali po medijima.

13.01.2016.

Ekskluzivni intervju s Igorom Mekinom: “Svaka pobjeda novinara protiv nezakonitog otkaza pobjeda je za novinarstvo i medije u cjelini.”

Viši radni i socijalni sud u Ljubljani donio je pravomoćnu presudu u korist nekadašnjeg urednika ljubljanskog dnevnog lista „Dnevnik“ Igora Mekine i utvrdio da je otkaz koji je Mekina dobio 21. veljače 2008. godine poslije objavljivanja tzv. “washingtonske depeše” slovenskog Ministarstva vanjskih poslova (MSP) u ljubljanskom „Dnevniku“, a koji je objavila i beogradska „Politika“ bio nezakonit. Povodom ove presude i poništavanja rješenja o otkazu, razgovarali smo s Igorom Mekinom.

12.01.2016.

Svečarska godina za HRT: Priče svake generacije

Dvanaest mjeseci i dvanaest citata iz slavnih serija i emisija HRT-a jednostavan je koncept koji će lako probuditi sjećanje na neke od slavnih dana i formata javnog servisa. Na kalendarima i rokovnicima – uskoro i na internetskim stranicama HRT-a – slikom i citatima podsjeća se na sadržaje koji su postali neizostavnom svakodnevicom svih nas.

12.01.2016.

Francuske vlasti istražuju: Oružje za Charlie Hebdo prodao hrvatski branitelj

Kalašnjikov kojim je Amedy Coulibaly prije godinu dana počinio pokolj u trgovini košer hranom Hyper Hide, u vrijeme napada na redakciju Charlie Hebdo, bio je s područja bivše Jugoslavije, vjerojatno iz rashodovanih arsenala koji su rasprodavani posljednjih godina, objavili su francuski mediji.

11.01.2016.

Camović: Zaposleni u crnogorskim medijima u veoma lošem položaju

Camović smatra da je veliki problem i nesolidarnost među zaposlenima, i nespremnost da se bore za pojedinca plašeći se da oni mogu biti sljedeći.

11.01.2016.

"Igraonica za odrasle: Polet 1976-1990" (1): Kako je sve počelo

Prvo omladinsko glasilo »mladih za mlade« zaslužno je za pokretanje niza svjetonazorskih pitanja i osvajanje sloboda iza ponekad čelične zavjese komunističke ideologije

10.01.2016.

Glavnom ravnatelju 43.471 kuna, a krojaču-majstoru samo 2.897 kuna

HRT je obznanio prosjeke isplaćenih bruto plaća svih zaposlenika po sistematiziranim radnim mjestima u trećem kvartalu 2015. godine, nakon što je to prvi puta učinjeno 13. svibnja prošle godine objavom prisavskih bruto plaća u prvom kvartalu, a poslije i u drugom.

10.01.2016.

O čemu je pisao Charb u svom posljednjem tekstu

Svoje otvoreno pismo Stephane Charbonnier dovršio je dva dana prije terorističkog napada na redakciju satiričkog lista.

10.01.2016.