Iz medija

NOVI GLAVNI UREDNIK Goran Ogurlić: Jutarnji list će biti najutjecajniji i najrelevantniji izvor informacija u Hrvatskoj

Goran Ogurlić danas je gotovo jednoglasnom podrškom članova redakcije potvrđen za novog glavnog urednika Jutarnjeg lista.

17.02.2015.

Zoran Šprajc napušta N1 i prelazi na RTL

Jedan od najpoznatijih televizijskih voditelja Zoran Šprajc odlučio je napustiti televiziju N1 te prijeći na RTL, objavile su obje televizije

16.02.2015.

Sloboda medija nazaduje

Svake godine Reporteri bez granica ispituju stanje slobode medija u 180 zemalja svijeta i rade svjetsku rang listu medijskih sloboda. Hrvatska je za 2014. zauzela 58. mjesto.

12.02.2015.

Hrvatski mediji ne rade u interesu građana

Povodom dvadeset godina izlaženja časopisa Medijska istraživanja, o stanju u hrvatskim medijima razgovaramo s Nadom Zgrabljić Rotar.

Razgovarala: Andreja Žapčić

11.02.2015.

Zabrinjavajuće stanje u hrvatskim dnevnim novinama

U riječkom dnevniku „Novi list“ prijete otkazi, a zagrebački „Večernji list“ ukinuo je niz dopisništava. Posla za novinare je u Hrvatskoj sve manje, a oni zbog straha za radno mjesto pristaju na sve.

Piše: Enis Zebić

05.02.2015.

Nesretna vam nova godina

Za regionalna i lokalna novinska izdanja te novinare, ova je godina počela upravo katastrofalno. Baš kao da su njihovi gazde,
privatni vlasnici, sinkronizirali nastupe

Piše: Igor Lasić

05.02.2015.

NOVI RADIO Povratak Šveca i Peha - što donosi Yammat FM u hrvatski eter?

U petak u sedam ujutro, nakon više od dvije godine pauze Siniša Švec i Milan Peh, jedan od najduhovitijih radijskih parova            ponovno se vraća u eter. Službeni početak vikenda, koji su godinama radili zajedno, označit će i početak rada nove radijske
postaje na zagrebačkom području Yammat FM-a na 102,5 MHz.

Piše: Vedran Brkulj

05.02.2015.

U Hrvatskoj je izvjesnija Sirija nego Siriza

Uskoro će mjesec dana od napada na redakciju francuskog lista Charlie Hebdo, možda, samo možda, drugih najboljih satiričkih novina na svijetu. Prve, međutim, ne postoje već sedam i pol godina, a spominju se, pa i u povodu napada na Charlie, kao da življe ne mogu biti. O tome, o ubijanju novinara i novina, o društvu u kojem mediji nisu dotaknuli dno, nego se ono vidi kada se pogleda gore, o cenzorima i cenzuriranima, kao i, naravno, o teatru, za koji se školovao, i politici, koju uporno demontira, za Forum.tm govori jedan od trojice pokretača Feral Tribunea, današnji kolumnist Novog lista Predrag Lucić

Emir Imamović Pirke

04.02.2015.

Zadarsko medijsko čudo postalo čudovište

Zadar je jedinstveni grad, ne samo zbog svoje povijesti, ulice Kalelarge koja se tako službeno ne zove, a svi je pod tim imenom znaju već i zbog činjenice da se za njega može reći kako je posljednjih 10-ak godina postao u medijskom smislu pravo čudo.

04.02.2015.

Nakon četvrt stoljeća izlaženja Zaba ugasila mjesečnik Banka

Zagrebačka banka odustala je od tiskanog izdanja Banka magazina, dok financijsko-poslovni portal Banka.hr nastavlja s radom.

Saša Paparella

04.02.2015.