Iz medija

Ladišić: Spremni smo besplatno ustupiti naš program

GLEDATELJI koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 od danas više ne mogu gledati kanale United Medije – N1 i Sport Klub, jer s tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku suradnje. To je vijest o kojoj se zadnjih tjedana puno pričalo i pisalo. United Grupa, koja stoji iza televizije N1, i A1 su se međusobno optuživali priopćenjima, no sporazum na kraju nije postignut.

29.03.2021.

Poznata voditeljica HRT-a potvrdila ‘Slobodnoj‘ da je dala otkaz zbog navodnog uznemiravanja: doznajemo kako će pravdu potražiti na sudu!

Djelatnica HRT-a koja je nedavno u tjedniku Nacional iznijela potresnu ispovijest o navodnom seksualnom uznemiravanju od strane Ravnatelja jedinice Poslovanje Mislava Stipića, kako saznajemo, odlučila je dati otkaz. Dogodilo se to 10. veljače, što nam je potvrdila i sama novinarka, inače gledateljima dobro poznato TV lice s obzirom da je tijekom karijere na državnoj televiziji imala niz javljanja uživo u mozaične i informativne emisije, također je bila i voditeljica jednog od Dnevnika.

26.03.2021.

Na 27. dodjeli Večernjakove ruže dodijeljene su nagrade najboljima u 2020. godini

U zagrebačkom HNK održala se 27. dodjela Večernjakove ruže, najuglednije medijske nagrade koju dodjeljuju čitatelji Večernjeg lista. Sedam je ponosnih dobitnika, televizijski i radijski novinari te glumci, glazbenici i nova lica, zahvaljujući glasovima publike proglašeno najboljima za svoj rad u protekloj godini. 

 

21.03.2021.

Odvjetnica Vanja Jurić: “Ograničavanje pristupa N1 televiziji bi bio nenadoknadivi gubitak”

Odvjetnica Vanja Jurić gostovala je u Točki na tjedan te je govorila o SLAP tužbama, ali i Zakonu o elektroničkim medijima. Na početku je objasnila što su uopće SLAP tužbe: “SLAP tužbe su tzv. strateške tužbe usmjerene protiv javne participacije, odnosno, protiv javnog djelovanja koje su specifične po tome što se ne radi o tome da neka osoba želi zaštititi svoje pravo i interes nego je to tužba koja je sama sebi svrha.

21.03.2021.

Odgovor direktora vijesti i programa N1 Ministarstvu kulture i medija

Nakon priopćenja Ministarstva kulture i medija o N1 televiziji, oglasio se Tihomir Ladišić, direktor programa i vijesti N1. - Vlada je odgovorna za sadašnje stanje u kojem već godinama nije promijenila Zakon o elektroničkim medijima, i time stvorila uvjete slobodnog tržišta kakvo postoji u svim zemljama Europske unije, navodi između ostalog Ladišić. 

17.03.2021.

HAKOM otvara slučaj A1

Marina Ljubić Karanović, viša stručnjakinja za pravne poslove HAKOM-a, gostovala je u N1 programu i komentirala neemitiranje kanala televizije N1 na platformi A1, kao i što to znači za korisnike. Operatori općenito imaju pravo mijenjati svoje uvjete korištenja usluga, pa tako i mijenjati pojedine programe unutar programskih paketa. Moraju prethodno adekvatno obavijestiti korisnike. Korisnici mogu ostvariti svoja prava u roku od 30 dana od dana kad su zaprimili takvu obavijest, rekla je Ljubić Karanović, dodavši da korisnik od dana primitka obavijesti ima pravo iskoristiti svoja prava koja su mu na raspolaganju.

16.03.2021.

Netočni navodi A1: Ponudili smo im iste uvjete i istu cijenu kao dosad

Gledatelji koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 od 29. ožujka neće moći gledati kanale United Media – N1 i Sport Klub, jer s tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku suradnje. Navodi operatera A1 da je United Media postavila neprihvatljive uvjete za nastavak suradnje s njima su apsolutno netočni i ne odgovaraju istini. Ovom operateru je ponuđena distribucija naših kanala pod istim uvjetima i po istoj cijeni koja je vrijedila i do sada.

15.03.2021.

HRT je upravo Maji Sever, šefici sindikata novinara, uručio opomenu pred otkaz

Nakon drugog pokušaja da se s Prisavlja potjera Hrvoje Zovko, vodstvo kuće krenulo je na Maju Sever.  Što vodstvo javne televizije napravi nakon što pravomoćno izgubi sudski spor zbog nezakonitog otkaza svom novinaru, inače predsjedniku nacionalne strukovne organizacije? Naravno, da mu novi otkaz. U zemlji u kojoj je politika savršeno ravnodušna na sudsku presudu u kojoj se spominje da je nezakoniti otkaz dobio novinar koji je s pravom govorio o cenzuri u programu, naravno da se granice brišu. I naravno da je nakon predsjednika HND-a Hrvoja Zovka, na red došla i šefica nacionalnog novinarskog sindikata Maja Sever.

11.03.2021.

Digitalna pretplata: Hrvatski izdavači kreću u "zaključavanje" i naplatu tekstova

Vodeći hrvatski novinski izdavači najavljuju da bi već do kraja ožujka mogli uvesti digitalnu pretplatu - zatvaranje i naplatu dijela sadržaja na svojim portalima, a tome se pridružuju i neki od glavnih portala koji bi u “zaključavanje” i naplatu mogli krenuti u idućih nekoliko tjedana.

11.03.2021.

Ministrica priznala da HRT krši zakon jer radi bez Strategije, a u slučaju Zovka ništa ne poduzima

Nacional je u srijedu, u vezi ponovnog otkaza koji je novinar HRT-a Hrvoje Zovko dobio na javnoj televiziji, iako je već jednom sudskim putem bio vraćen na posao, u slučaju gdje postoje dvostruki kriteriji, uputio pitanja Ministarstvu kulture i medija na čelu s Ninom Obuljen Koržinek. Iz odgovora Ministarstva proizlazi da se ne žele dublje petljati u situaciju na HRT-u.

10.03.2021.