Iz medija

Saša Leković za Fairpress: Svaki javni istup predstavnika HNiP-a je zlouporaba novinarske profesije u političke svrhe

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković za Fairpress je komentirao tekst Denisa Kuljiša “Smrt represiji, sloboda novinarima!” objavljenoj u Jutarnjem listu u kojoj kritizitra njegov rad, zatim se osvrnuo na novinara Željka Peratovića koji je 16. 2. o.g. tražio žurno brisanje iz članstva HND-a te na rad Hrvatskih novinara i publicista (HNiP) koje je osnovano u srpnju prošle godine. Leković je objasnio I zašto su napadi na HND i na njega sve učestaliji i kakvo je, prema njemu, trenutno stanje u hrvatskom novinarstvu.

04.03.2016.

Kriza ili loši potezi ugasili Radio Gospić

Šest novinara i djelatnika radija od utorka je na Zavodu za zapošljavanje, a na radiju se trenutačno vrti samo glazba. Većinski su vlasnici radija Grad Gospić i Ličko-senjska županija. 

04.03.2016.

IZBJEGLIČKA STRANA PRIČE: Što izbjeglice misle o hrvatskim medijima

Izbjeglice koje su ostale u Hrvatskoj, zajedno s domicilnim stanovništvom – oni su za koje je potrebno kreirati društvo dobrodošlice; jer je važno da nam je svima dobro i skladno u sredini u kojoj živimo i društvu kojeg zajednički gradimo.

02.03.2016.

Radman nije imao volje za provođenjem traženoga, traži se nasljednik

Nakon što je Nadzorni odbor (NO) HRT na jučer održanoj sjednici pokrenuo postupak za razrješenje Gorana Radmana, glavnog ravnatelja javnog rtv servisa, jer je ignorirao zahtjev Vijeća za elektroničke medije (VEM), koje od njega prije tri mjeseca zatražilo da prema slovu zakona primjenjuje unutarnje računovodstvo po principu javno-komercijalno, prvo pitanje koje se nametnulo, dan nakon odluke, je tko će biti njegov v.d. nasljednik.

01.03.2016.

Tko preživi, pričat će

zarez.hr

Podijeljenost u ovome društvu ide najprije od današnjeg sustava u kojemu zapravo postoji samo jedna podjela, ona klasna – ali nam je vid zamagljen fikcionalnim međustranačkim razilaženjima i ideoglagoljanjem.

29.02.2016.

Senzibilizirati, socijalizirati, destigmatizirati

Časopis Liceulice slavi pet godina rada na beogradskim, a Ulični fajteri svoju prvu godinu na zagrebačkim ulicama.

29.02.2016.

Dražen Rajković za Fairpress o dopisu NO HRT-a upućenom USKOK-u: NO HRT-a treba od Sabora zatražiti Radmanovu smjenu!

Današnja vijest kojom je Hina izvijestila da je NO HRT-a pozvao USKOK da istraži je li Radman počinio kazneno djelo, izazvala je još veću famu oko glavnog ravnatelja javne televizije. Preciznije, Nadzorni odbor (NO) HRT-a zatražio je jučer od USKOK-a žurno poduzimanje izvida i drugih mjera radi utvrđivanja istinitosti medijskih napisa o 44 aneksa ugovora o radu koje je potpisao glavni ravnatelj Goran Radman, kao i utvrđivanja postojanja osnovane sumnje u možebitno počinjenje kaznenog djela jer se tim aneksima, kako se navodi, protupravno omogućavaju veće plaće i ogromne otpremnine zaposlenicima u slučaju otkaza.

28.02.2016.

ZLATNI PADOBRANI ZA RADMANOVE LJUDE Ravnatelj HRT-a rukovoditeljima na Prisavlju nudi otpremnine do milijun kuna?

Svjestan da su sve glasniji i sve češći zahtjevi za njegovim razrješenjem s funkcije glavnog ravnatelja HRT-a, Goran Radman je prije svog mogućeg odlaska s Prisavlja odlučio zaštititi ‘svoje’ ljude.

27.02.2016.

Procesuira se tek desetina ubojstava novinara

Ni za jedno od 40-ak ubojstava novinara u BiH od 1990. godine nikome nije suđeno, a i u svijetu bude procesuiran tek svaki deseti slučaj.

26.02.2016.

Novinarima uskraćena mogućnost postavljanja pitanja ispred Sabora RH: Nastavlja se negativna praksa iz vremena Ive Sanadera, a koju su nastavili Jadranka Kosor i Zoran Milanović

Novinarima je 25.2. ove godine uskraćena mogućnost postavljanja pitanja ministrima na ulasku u zgradu na Markovom trgu radi čega je bila angažirana i policija. Prema pisanju portala net.hr, ministre je “branio” kordon osiguranja, a “znatiželjnicima” je rečeno neka pošalju pitanja pa će im se javiti netko “s adekvatnog mjesta”.

26.02.2016.