Iz medija

HVALA VAM LJUDI: U kampanji nismo dobili samo novac. Dobili smo krila

Dragi čitatelji i čitateljice, simpatizeri i simpatizerke, prijatelji i prijateljice, crowdfunding kampanja našeg portala danas je završena. U mjesec dana njezinog trajanja prikupili smo novac za rad u tekućoj godini. Točan iznos prikupljenog novca objavit ćemo nakon što podvučemo crtu pod račun protekloga mjeseca. Okvirno možemo reći da je u kampanji putem svih kanala donacija prikupljeno, nadamo se, blizu 40.000 dolara. Ono što želimo naglasiti jeste da su vaše donacije, riječi podrške i solidarni, drugarski angažman u našoj kampanji pretvorili borbu za opstanak u festival optimizma. Bez lažne skromnosti možemo reći: Lupiga nikad nije bila jača, naša redakcija odavno nije imala ovoliko elana i volje za rad. U kampanji nismo dobili samo novac. Dobili smo krila.

20.01.2018.

Plakat za komemoraciju Luciću išaran sa ZDS, Leković očekuje reakciju institucija

Saša Leković: "Smatram kako je za svaku civiliziranu zajednicu sramota da se skrnavi komemoracija."

17.01.2018.

KONAČNO STIŽU DRASTIČNE KAZNE ZA 'HEJTANJE' NA WEBU I kod nas se piše zakon protiv mržnje na internetu, kreće obračun s 'digitalnim Divljim zapadom'

Hrvatska će prvi put dobiti zakonsko rješenje koje regulira govor mržnje, poticanje na nasilje i širenje lažnih vijesti na internetu, doznaje Jutarnji list. Vlada se, nakon brojnih prijetnji i govora mržnje koji se pojavljuje na društvenim mrežama i ispod komentara članaka na internetu, odlučila obračunati s "digitalnim Divljim zapadom" u Hrvatskoj.

16.01.2018.

Stanković: 'Najjača sorta su mi fakultetski obrazovani krkani intelektualci'

'Nije normalno da se u javnom prostoru nekome psuju majke bilo partizanske, bilo ustaške, bilo četničke, da se nekome prijeti vješanjem...'rekao je Stanković u svom komentaru.

15.01.2018.

Otvorena 13. izložba novinske fotografije

brodportal.hr

U velikom Likovnom salonu 'Vladimir Becić na brodskom Korzu otvorena je u četvrtak, 28, prosinca tradicionalna godišnja izložba novinske fotografije, koju već 13 godinu za redom organizira Hrvatsko novinarsko društvo ogranak Brodsko-posavske županije. Izložene su 84 fotografije 10 autora - novinara i fotoreportera.

10.01.2018.

Satirički portal Titanic prva nevina žrtva strogog zakona

Novi njemački zakon koji se drastičnim novčanim kaznama obračunava s govorom mržnje na društvenim mrežama ako se takve objave ne ukloni u roku od 24 sata, već prvog dana primjene pokazao se promašenim i treba ga ukinuti, zaključak je glavnog urednika njemačkog Bilda Juliana Reichelta. I drugi njemački mediji govore o “debaklu” i “cenzuri u Njemačkoj” te dižu glas protiv “policijskog mišljenja”.

05.01.2018.

Eskalacija prijetnji hrvatskim novinarima

"Reporteri bez granica" su kritizirali najmlađu članicu EU-a zbog sve većeg pritiska na novinare i slobodu medija. Dva novinara za DW govore kako se prema tome odnose. Inače, sloboda medija u Hrvatskoj se pogoršala.

29.12.2017.

NOVOZAPOSLENOJ SAVJETNICI NINE OBULJEN MINISTARSTVO KULTURE DODIJELILO POTPORU

Maja Hrgović, književnica, bivša novinarka Novog lista i aktualna predsjednica Udruge za kulturu i nove medije "Arteist" – izdavača portala Arteist.hr – svojedobno je bila žestoka kritičarka rada bivše ministrice kulture Andreje Zlatar Violić i njezina nasljednika Berislava Šipuša.

21.12.2017.

PRIJETNJE POLITIČARIMA I PRIJETNJE NOVINARIMA – TRETIRA LI IH POLICIJA ISTO? Zbog riječi poput ‘završit ćeš kao Pukanić’ i do 5 godina zatvora

Zbog događaja posljednjih dana medijskom prostoru, analiziramo koliko su u Hrvatskoj učestale prijetnje novinarima i shvaća li policija te prijetnje jednako ozbiljno kao prijetnje političarima.

18.12.2017.

Nadležno vijeće konačno raspravlja o Bujici; prijavljena je emisija u kojoj pozivaju na vješanje Stipe Mesića

Ante Prkačin sugerirao je kako bismo bivšeg predsjednika trebali 'za uši dovući na Trg bana Jelačića i objesiti'.

15.12.2017.