Iz medija

Tito Gubić pravomoćno osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog prijetnji reporterki Provjerenog

Tito Grubić pravomoćno je osuđen na sedam mjeseci zatvora zato što je 28. rujna 2016. tijekom snimanja prijetio reporterki Emi Branici, poručivši joj da će "završiti kao (Ivo) Pukanić".

19.04.2017.

Cyber ustaše

Programer Filip Rodik za ‘Novosti’ je analizirao sve poruke s ustaškim pozdravom koje su čitatelji niza desničarskih medija, od Večernjaka do Naroda.hr, napisali na njihovim Facebook profilima. Na njima u ovom trenutku stoje 33 tisuće poruka ‘Za dom spremni’, koje je ostavilo više od deset tisuća građana. Policija je kaznila samo petero njih.

18.04.2017.

Novinarke HRT-ove eurovizijske razmjene vijesti osvojile regionalnu nagradu

Novinarke u međunarodnoj razmjeni vijesti Hrvatske radiotelevizije Gabrijela Perić i Dijana Fišter osvojile su Nagradu za najbolju priču unutar Eurovizijske razmjene vijesti za jugoistočnu Europu za 2017. godinu.

12.04.2017.

Medijsko desnilo

S HDZ-ovim udarom na neprofitne medije i rekonkvistom na HRT-u stale su se po novoj, desnoj modi šminkati i komercijalne televizije. Što se tiče novinske i ponude portala, većina ionako ne napušta stare pozicije, a manjina pokazuje refleks adaptacije na novonastale okolnosti.

10.04.2017.

Blokada Todorićevog Tiska blokira i novine

Ako ne plaća izdavačima prodane novine, i hrvatska novinska industrija propada kao i drugi Agrokorovi dobavljači. Onda su i u novinskim kućama plaće u pitanju, u krajnjem slučaju i opstanak.

05.04.2017.

Veliko istraživanje: Dominacija interneta u Hrvatskoj sve veća

Novo veliko istraživanje 24sata i agencije Ipsos pokazuje da na internetu tražimo informacije koje ne možemo naći drugdje, a 42 posto Hrvata misli da je internet točan i pouzdan.

03.04.2017.

Mlade novinarske nade: smeta ih nepravda i senzacionalizam u medijima

srednja.hr

Na ovogodišnjoj državnoj smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog izraza LiDraNo održan je i okrugli stol o samostalnim novinarskim radovima srednjoškolaca. Ukupno je predstavljeno deset tekstova za koje su učenici proveli vlastito istraživanje ili napisali osvrt na neku temu, a svojim su talentom i trudom, sasvim sigurno, sve prisutne ostavili bez daha.

26.03.2017.

Ratni izvjestitelji HRT-a pokreću projekt "Ponos Domovine"

Upravni odbor Zbora ratnih izvjestitelja Domovinskog rata Hrvatske radiotelevizije (HRT) prihvatio je inicijativu o pokretanju projekta "Ponos Domovine" kojim se želi trajno sačuvati arhivska građa iz Domovinskog rata.

26.03.2017.

Slobodna ukinula kolumnu Davora Krile

Glavni urednik Slobodne Dalmacije ukinuo je Krilinu veoma čitanu subotnju kolumnu samo da bi uspostavio ‘ideološku’ ravnotežu u sječi kolumnista i da bi prikrio pravu pozadinu otkazivanja suradnje Tihomiru Dujmoviću.

26.03.2017.

Vijeće za tisak BiH: Eskalirao govor mržnje u medijima

Govor mržnje u medijima u Bosni i Hercegovini dosegnuo je kritične razmjere i opasno pridonosi podizanju napetosti u toj zemlji, upozorilo je Vijeće za tisak Bosne i Hercegovine, samoregulatorno tijelo koje ima zadaću nadzirati rad tiskanih i internetskih medija u Bosni i Hercegovini kako bi se osiguralo njihovo djelovanje, sukladno profesionalnim i zakonskim standardima.

23.03.2017.