Iz medija

Prvi LGBT radio u Srbiji počeo s emitiranjem programa

crol.hr

Postojećim portalima, magazinima i festivalima koji prate LGBT zajednicu u Srbiji početkom tjedna pridružio se i radio LGBT Srbija, jer, kako kaže koordinator projekta Aleksandar Stričević "to nije bilo dovoljno, naročito za pripadnike LGBTIQ populacije koji žive izvan velikih gradova i nemaju se gdje opustiti i komunicirati".

07.02.2016.

Zapaljena vozila slovenske Pop tv: Pojavila se teorija da je do napada došlo zbog izvještavanja o sastanku radikalnih islamista iz inozemstva

Za sada nepoznate osobe provalile su u ponedjeljak, 1. veljače o.g. u službena vozila slovenske televizije Pop. Neka su vozila tom prilikom i zapaljena, a u tijeku je kriminalistička obrada kako bi se utvrdilo tko stoji iza napada na navedenu medijsku kuću, izvijestili su mediji.

06.02.2016.

Kukavice, pucajte u prsa!

Zaista je bilo vrijeme da vidimo koliko je crn taj mrak, da se svi građani upoznaju s pravom prirodom politike koju predstavljaju Karamarko, Hasanbegović, Ilčić i njima slični. Bez suočavanja s tim mrakom teglili bismo se s njima još 20 godina. Ovako će taj mrak biti poražen, kaže izdavač portala Lupiga Ladislav Tomičić.

05.02.2016.

HDZ sprema smjenu uprave hine

Odluka će na koncu ovisiti o poziciji Mosta koalicijskog partnera HDZ-a koji ističe da se zalaže za stručnost i vrednovanje dobrih poslovnih rezultata.

 

05.02.2016.

Sud zabranio Paviću otuđenje ili opterećenje udjela u EPH

Visoki trgovački sud odredio je privremenu mjeru kojom se  tvrtki Com.Com Ninoslava Pavića zabranjuje svako otuđenje ili opterećenje poslovnog udjela u Europapress Holdingu (EPH), vodećoj novinsko-izdavačkoj kući u Hrvatskoj, objavljeno je u sudskom registru.

 

05.02.2016.

Znaju li suci što je novinarski intervju ili ih samo čitaju i slušaju?

Novinar radeći intervju mora provjeriti samo olovku, kameru ili diktafon, da ne zakažu, jer inače posao neće biti besprijekorno obavljen.

04.02.2016.

Presuda protiv Nacionala uvod u cenzuru medija

Sredinom prošlog tjedna sudac Marko Rus pročitao je na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu presudu koja bi, ako bude pravomoćno potvrđena, mogla uvesti Hrvatsku u doba dosad nezabilježene cenzure medija. 

03.02.2016.

Pilsel o cenzuri u SD: Uredništvo SD ne poštuje dostojanstvo i autonomnost novinara Damira Šarca; Šarac: Nije riječ o utjecaju Crkve na Slobodnu

Sve je počelo s otvaranjem 56. teološko-pastoralnoga tjedna na zagrebačkoj Šalati, koje je održano 26. siječnja o.g., na kojem se zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić obrušio na glavnog urednika Autografa i novinara Dragu Pilsela, prema Pilselovim riječima, zbog prenošenja pisama patrijarha Irineja papi Franji, čiji je sadržaj objavljen u Jutarnjem listu 2. siječnja o.g., istaknuo je Pilsel u svom posljednjem tekstu koji je povezan na tu temu “Ako budem napadnut ili likvidiran, kriv je Bozanić!”, objavljenog 1. veljače o.g. na Autografu.

03.02.2016.

Norveška će se još više angažirati za slobodu medija

Nekadašnja novinarka i urednica na norveškoj javnoj televiziji preuzela je dužnost nove norveške veleposlanice u Hrvatskoj, a za Nacional komentira formiranje Vlade, situaciju s ćirilicom u Vukovaru, izbjegličku krizu te zaštitu dostignutih demokratskih standarda.

03.02.2016.

Strelovit rast crowdfundinga – lani prikupljeno 5,3 milijuna kuna

Crowdfunding je model masovnog ulaganja u projekte pojedinaca, malih pa i srednjih tvrtki koje kapital ne mogu namaknuti kreditom kod banaka jer nemaju sredstva kojima će jamčiti povrat uloženog novca. 

03.02.2016.