Iz medija

Zbog poziva na linč kojeg su objavili na svom portalu, U ime obitelji mora platiti odštetu Reneu Bitorajcu

Udruga Željke Markić U ime obitelji mora glumcu Reneu Bitorajcu isplatiti 75 tisuća kuna odštete te pokriti parnične troškove zbog kleveta koje su objavili na svom portalu narod.hr. Riječ je o pozivima na linč o kojima je Telegram detaljno izvještavao.

12.07.2017.

Otkriveno tko je zaposlenik s HRT-a koji je dobio 85 tisuća kuna zbog političke diskriminacije

Mislav Stipić, ravnatelj Poslovanja HRT-a, zaposlenik je s Prisavlja kojem je kuća temeljem izvansudske nagodbe za naknadu štete zbog povrede ugleda i časti te diskriminacije po političkoj osnovi prošle godine isplatila 85 tisuća kuna. Potvrdio je to za tportal sam Stipić, a nagodbu s njim potpisao je tadašnji v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić.

07.07.2017.

HRT šefu isplatio 85 tisuća kuna zbog diskriminacije po političkoj osnovi

HRT je prošle godine jednom svom zaposleniku, temeljem izvansudske nagodbe za naknadu štete zbog povrede ugleda i časti te diskriminacije po političkoj osnovi, isplatio 85 tisuća kuna, a da pritom glavna rasprava u tom radnom sporu nije ni dovršena. Stoji to u godišnjem izvještaju o radu Nadzornog odbora (NO) HRT-a koji je s Prisavlja poslan u Sabor.

06.07.2017.

Iz skandala u skandal: Američki mediji sve se češće ispričavaju zbog - lažnih vijesti

Najveći dio izvještavanja o Rusiji, kao i o Trumpovim navodnim vezama s Kremljom, utemeljen na tvrdnjama bez dokaza, kaže Glenn Greenwald, dobitnik Pulitzerove nagrade.

04.07.2017.

Facebook pendrek

Ivu Josipovića, Stjepana Mesića i Zorana Milanovića ‘treba likvidirati bez ikakvog dovođenja pred sud’, piše izvjesni Petar Mićić. Zoltan Kaic piše da predsjednika Saveza antifašističkih boraca Franju Habulina ‘treba pred zid i po kratkom postupku’. Ivan Šerić se ‘nada da će ubiti’ Olivera Frljića, dok mu Drago Letica poručuje: ‘Triba te razapet’.

02.07.2017.

Ima li Srbija ministra za širenje mržnje?

U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa razgovaralo se o tome kako vlast u Srbiji i Hrvatskoj kontrolira medije. Sugovornici su bili Slaviša Lekić, predsjednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, i Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

02.07.2017.

Saša Leković: Bojkotirajmo Mamića

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva: ‘Konferencije’ za novinare Zdravka Mamića u pravilu ne sadrže informacije od javnog interesa i lišene su bilo kakvog informativnog sadržaja. Izgledaju kao monolog ispunjen uvredama i prijetnjama. Ne trpjeti takvo nešto je stvar mentalne higijene i profesionalnog samopoštovanja

30.06.2017.

Jedna od najbogatijih zemalja dobila ultimatum od četiri države: Zatvorite Al Jazeeru

Četiri arapske države koje bojkotiraju Katar zbog njegove navodne potpore terorizmu poslali su Dohi popis s 13 zahtjeva, među kojima je zatvaranje televizije Al Jazeere i reduciranje odnosa s Iranom, rekao je dužnosnik jedne od tih zemalja.

23.06.2017.

Ministrica Obuljen Koržinek traži ljude za rad u Sektoru za medije

Čini se da se ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek napokon odlučila ozbiljnije posvetiti medijima, sektoru za koji je nadležna. Iako je nedavno iz Službe za medije izmjestila jednu radnicu, sudeći prema natječaju Ministarstva kulture, objavljenom prije dva dana u Narodnim novinama (pred produženi vikend!), ministrica sada želi zaposliti dvije osobe, i to načelnicu Samostalnog sektora za medije i voditelja ili voditeljicu Službe za medije i audiovizualne djelatnosti.

16.06.2017.

'Smjena Novokmeta dokaz je ljubavi HDZ-a i Mamića'

Domagoj Novokmet smijenjen je i više nije urednik emisije "Otvoreno" nakon što mu je USKOK u srijedu uputio pismo kao reakciju na emisiju od srijede. Danas se o tome oglasio i Most

15.06.2017.