Aktualno

Aktualno - in memoriam

Preminuo Ivica Dlesk - Oliva

U srijedu 6. rujna, iznenada je u 56. godini života preminuo je Ivica Dlesk - Oliva.
Kolega Dlesk diplomirao je povijest umjetnosti i filozofiju, a s HRT-om je surađivao od kraja 90-tih godina na dokumentarnim serijalima "Hrvatski kraljevi" i "Osnivači crkvenih redova", javlja HRT. 

07.09.2023.

Preminula novinarka Elena Čuljat

Preminila je novinarka Elena Čuljat koja je svoju dugogodišnju i plodnu novinarsku karijeru započela je i gradila u Večernjem listu, gdje je pisala u rubrikama kulture, gospodarstva i crne kronike. Potom je pisala za RIportal, dok se još zvao RiječanIn, javlja portal teklic.hr. 

29.08.2023.

Preminuo novinar i urednik Vjeko Hudolin

Otišao je naš dragi kolega i prijatelj, novinar i urednik Vjeko Hudolin. Preminuo je nakon duge i teške bolesti u 69. godini.Vjeko Hudolin Iz novogradiškog dopisništva HRT-a slao je priloge za niz emisija. Posebno ćemo ga pamtiti po izvješćima s prve crte bojišta tijekom Domovinskog rata, javlja HRT. 

15.08.2023.

Umro novinar i urednik HTV-a Jozo Kapović

Nakon kratke i teške bolesti u dobi od 72 godine preminuo je Jozo Kapović, novinar i urednik Hrvatske televizije, javlo je HRT u subotu navečer.

13.08.2023.

Preminula novinarka Sanja Račić

U pedeset petoj godini života umrla je novinarka HRT-a - Radio Osijek, Sanja Račić. Na Radio Osijeku i uz  radio provela je više od 30 godina, a počela je nakon srednjoškolskih dana kao vanjska suradnica, ratna reporterka i radijska voditeljica u najtežim vremenima Domovinskog rata, javlja radio.hrt.hr. 

08.08.2023.

Preminuo novinar i urednik Branimir Dopuđa

Preminuo je Branimir Dopuđa, cijenjeni novinar i urednik Hrvatske radiotelevizije. Na tadašnjoj Televiziji Zagreb počeo je raditi 1974. godine. Tijekom bogate karijere uređivao je središnji Dnevnik i emisiju "Jučer, danas, sutra". 

30.07.2023.

Umrla umirovljena novinarka Hine Marija Erceg

U Splitu je umrla dugogodišnja novinarka Marija Erceg koja je u mirovinu otišla iz Hine prije devet godina. U bogatoj novinarskoj karijeri radila je i za "Slobodnu Dalmaciju" i Tanjug.  Srednju školu završila je u Zemunu gdje je jedno vrijeme radio njezin otac i već je u tom razdoblju počela pisati za školsko glasilo. Potom je u Beogradu upisala Ekonomski fakultet, a tijekom studija pisala je za tamošnji list "Mladost".

26.07.2023.

Preminuo legendarni novinar i televizijski urednik Miroslav Lilić

Preminuo je legendarni novinar i televizijski urednik Miroslav Lilić. Pod njegovim uredništvom od sredine 1970-ih dnevnici TVZ-a postaju zanimljiviji i životniji, manje formalni te modernije uređivani i vođeni, te je u konkurenciji TV dnevnika JRT-a dvaput osvojio nagradu za najbolje uređen i vođen dnevnik.

25.07.2023.

Preminuo novinar Ivica Nosić

U Stuttgartu je jučer preminuo je Ivica Nosić (86), jedan od posljednjih iz plejade stare novinarske garde Tuzle, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Tuzlakom je postao 1938. godine, a rođen je godinu prije, 13. srpnja u Srebrenici, odakle je s obitelji preselio u Tuzlu, javio je tuzlalive.ba. 

13.07.2023.

Preminuo nestor hrvatskog novinarstva Inoslav Bešker

Umro je Inoslav Bešker.  Bolest je bila jača, oduzela je nama i čitateljicama i čitateljima novinarsku legendu čiji su se tekstovi iščekivali. Izazivali su rasprave, burne katkad, a naš je Ino uvijek bio pripravan neumorno argumentirati svoje stavove, javio je Jutarnji list.    

29.06.2023.