Iz medija

SAŠA RUNJIĆ 'Programom HTV-a nezadovoljne su HDZ i SDP, ali to je njihov, a ne naš problem. Ali razumijem želju političke većine da na čelo HRT-a stavi 'svoga’

Svaka nova vlast nakon izbora najavljuje da želi “osloboditi” HRT služenja jednoj stranci i pretvoriti je u javni servis, odnosno staviti u službu građana koji plaćaju pretplatu. Svjedočimo tome i nakon ovih izbora. Tomislav Karamarko optužuje HRT da je SDP-ova televizija, a zastupnici Mosta traže Radmanovu smjenu. O prozivkama HRT-a i jesu li se u toj medijskoj kući kadri s njima nositi, razgovaramo s ravnateljem programa Sašom Runjićem.

23.02.2016.

OVO JE SCENARIJ ZA SMJENU GORANA RADMANA Prvo će saborski Odbor za medije srušiti izvješće o radu HRT-a...

Financijski rezultati najbolji su u zadnjih 15 godina. Na HRT-u tvrde da je od 2013. do 2015. ušteđeno 203,1 milijun kuna, a da je broj zaposlenih manji za 15 posto, odnosno da je s 3366 pao na 2849.

22.02.2016.

BBC spaja svoje radijske i televizijske odjele u sklopu radikalnih promjena menadžmenta

U tijeku je reorganizacija BBC-ja koja bi mogla smanjiti troškove za 700 milijuna dolara te u sklopu koje će se spojiti radijski i televizijski odjeli, izvijestio je Poynter. Iako će ta dva odjela biti spojena te će prestati postojati samostalno, njihov se program neće mijenjati. Kako je prenio Telegraph, taj će potez obznaniti glavni direktor BBC-ja Tony Hall u govoru koji će održati prije Uskrsa, a u kojem će se dotaknuti i planova za rezanje postojećih korporacijskih kanala, reorganiziranje odjela po sadržaju i publici. Hall je izjavio kako brzina kojom se događaju tehnološke promjene čini nejasnom granicu između medija kao što su televizija i radio te online mediji.

22.02.2016.

Javni mediji nisu servis vlasti

balkans.aljazeera.net

"Javni medijski servisi, pa tako i HRT [Hrvatska radiotelevizija], trebaju biti u službi javnog interesa, a javni je interes da se čuju svi relevantni glasovi o temama važnim za zajednicu te i da se analitičkim i istraživačkim pristupom događaji i osobe stavljaju u cjelovit i ispravan kontekst koliko god to političkim, financijskim ili bilo kojim drugim moćnicima nije drago".

22.02.2016.

Saša Leković: Piromanija

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva o maltretiranju novinara: Napadi na HND rezultat su bijesa onih kojima Društvo smeta da bez problema pokore one medije i novinare koji nisu sami pohrlili biti poslušnici.

20.02.2016.

World Press Photo: Nagrađena fotografija izbjeglice s bebom na mađarskoj granici

Crno-bijelu fotografiju snimio je nezavisni fotograf u noći 28. kolovoza 2015., dok su izbjeglice pokušavale preći u Mađarsku. Beba je prešla iz ruku u ruke pod bodljikavom živom na granici između Horgoša u Srbiji i Roszkea u Mađarskoj.

20.02.2016.

HRT bez komentara na Rajkovićevo pismo Reineru

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u petak nije komentirala pismo bivšeg člana Nadzornog odbora (NO) HRT-a Dražena Rajkovića predsjedniku Hrvatskog sabora Željku Reineru u kojem stoji da je izvješće o zakonitosti rada i financijskog poslovanja HRT-a za 2014., nedavno upućeno Saboru, "neistinito, necjelovito, netransparentno i nevjerodostojno".

19.02.2016.

Kad će novinari napokon odgovoriti na nasilništvo i uvrede

Primjer prvi: Bernie Sanders, američki demokratski predsjednički kandidat, s govornice se obraćao svojim pristašama kad je odjednom uz “O, moj Bože” sišao s govornice i uputio se k čovjeku koji je pao na pod

18.02.2016.

Naši mediji moraju pomagati poduzetnicima i herojima

Moja poduzetna Hrvatska: Poslovni dnevnik, Večernji list i 24sata pokreću projekt povezivanja poduzetnika i lokalne vlasti te edukacije najmlađih.

18.02.2016.

Ravnatelj javne televizije i ne pomišlja na ostavku: Gorana Radmana će rušiti na izvješću o radu HRT-a - to je najbrže

Glavnom ravnatelju HRT-a, Goranu Radmanu, vladajuća garnitura Domoljubne koalicije i Mosta sprema smjenu, svaka strana iz svojih razloga, a kako će to izvesti, hoće li Radmanu biti isplaćena otpremnina ako ode prije isteka mandata te tko bi ga mogao naslijediti, Jutarnji je istražio s nekoliko vrlo upućenih sugovornika.

17.02.2016.