Iz medija

Reno Sinovčić upravo je osuđen na Općinskom sudu u Zadru radi klevete i vrijeđanja Suzane Bandić

ZDNews.hr

Kako ekskluzivno doznaje ZDNews.hr Reno Sinovčić proglašen je krivim i nepravomoćnom presudom osuđen za kaznena djela klevete i uvrede. Za svako djelo sutkinja Općinskog suda u Zadru, Sandra Radanović, mu je po privatnoj tužbi novinarke Zadarskog lista Suzane Bandić, odmjerila kaznu od po 40 dnevnih dohodaka, odnosno jedinstvenu kaznu od 60 dnevnih dohodaka. Po pravomoćnosti presude Sinovčić u državni proračun mora uplatiti iznos od 11,5 tisuća kuna zajedno i sudske troškove.

25.06.2016.

Rođendanska fešta 'Slobodne': tek su joj 73, a 'razvaljuje' i na internetu

- Naša kuća dobro nosi svoje 73 godine. Krase je vjerodostojnost, točnost, profesionalnost. Povratkom u svoj dom u Splitu, dami u srednjim godinama predstoje još bolje godine u kojima će i nadalje predstavljati sve najbolje iz ove regije, u kojima će biti budan kritičar onih koji su izabrani za javne poslove.

20.06.2016.

Cenzura u Glasu Istre: Gregorović: U objavu je poslan cenzuriran Mateov tekst koji je imao ekstenziju Borovečki; Borovečki: Jasno je vidljivo da sam tekst izvještaja s ročišta nije ništa kraći

Tvrtka JOJ Media House iz Bratislave službeno je 5. lipnja ove godine preuzela istarski dnevni list Glas Istre, što se može vidjeti prema objavljenom oglasu. Tako je JOJ Media House postala i službeno većinski vlasnik Glasa Istre s  59,047 posto udjela u poduzeću Glas Istre novine, koje izdaje dnevni list Glas Istre, 30 posto u vlasništvu je Novog lista, a preostalih 10,953 posto posjeduje tvrtka u stečaju Glas Istre trgovina. 

18.06.2016.

Smijenjen Petar Vlahov, dobio i opomenu pred otkaz!

Kako doznaje tportal, urednik i voditelj trećeg dnevnika na HTV-u smijenjen je s mjesta urednika Dnevnika 3, a dobio je i opomenu pred otkaz jer je u jučerašnjem Dnevniku ugostio astrologinju Anđelku Subašić koju je pitao za procjenu aktualne političke situacije.

16.06.2016.

HRT ostaje bez dijela pretplate zbog nepoštivanja ugovora s Vladom?

U sjeni propadanja natječaja za izbor novog šefa HRT-a te smjena koje provodi aktualni v.d. glavnog ravnatelja Siniša Kovačić na pomolu je i okršaj koji bi mogao dovesti do mogućnosti da HRT ostane bez pozamašnog dijela pristojbe koju je ubrao od pretplatnika prošle godine.

16.06.2016.

Sabor napao novinare: Pustite zastupnike da normalno rade - nemojte jesti i nositi minjake

Hrvatski sabor danas je medijima odaslao oštro upozorenje zbog načina na koji novinari rade i borave u Hrvatskom saboru. Mole da se njihova pravila prenesu svim akreditiranim novinarima.

 

14.06.2016.

Top pet trendova medijske industrije

bug.hr

Prema PwC-ovom izvješću Global entertainment and media outlook 2016–2020 u idućih će pet godina ukupni svjetski prihod od zabavne industrije i medija porasti po složenoj godišnjoj stopi rasta (CAGR) od 4,4 % s 1,72 bilijuna dolara u 2015. na 2,14 bilijuna dolara u 2020.

 

13.06.2016.

Saša Leković o istražnom povjerenstvu za "Panama Papers": Dobro da je i EU parlament zainteresiran da se istraži svako moguće protuzakonito ponašanje

Projekt „Panama Papers“, koji se kako je pisao The Guardian, sastoji od 2,6 terabajta podataka, 11,5 milijuna dokumenata panamske odvjetničke tvrtke Mossack Fonseca preko koje su registrirane tvrtke u područjima s vrlo niskim poreznim stopama i 214.000 fiktivnih tvrtki, a riječ je o najvećem curenju podataka s kojim su se novinari ikad susreli, potaknuo je Europski parlament na osnivanje istražnog povjerenstva za „Panama Papers“.

12.06.2016.

NASTAVAK ČISTKE NA HRT-U: "Treća povijest" odlazi u povijest

Privremena HRT-ova uprava nastavila je s čistkom programa pa tako od jeseni na Trećem programu HTV-a više nećemo gledati mozaičku emisiju „Treća povijest“ povjesničara Tvrtka Jakovine i urednice projekta i emisije Lade Džidić. Obavijest o tome niti jedan od stručnih vanjskih suradnika koji su na emisiji radili službeno još nije primio već su im za tu vijest javili zaposlenici HRT-a koji su na emisiji radili i kojima je javljeno da se emisija skida s programa.

12.06.2016.

Novak Srzić na optuženičkoj klupi 'Labradori su najbolji psi, nisam Radmana htjela uvrijediti'

Hloverka Novak Srzić završila je na optuženičkoj klupi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu jer je lanjskog srpnja u Jutarnjem listu objavila autorski članak naslova “Labrador s HRT-a donio mi je turiste”. Sporni tekst je uvrijedio tadašnjeg prvog čovjeka HRT-a Gorana Radmana koji ju je odlučio tužiti za uvredu. Na početku suđenja umirovljena novinarka je rekla da nije kriva, a u “moru” predloženih dokaza od strane njezina odvjetnika, predloženo je saslušanje troje novinara HRT-a Branke Kamenski, Joze Barišić te Dražena Marića i to na okolnosti da kao djelatnici javne televizije imaju saznanja da se ravnatelja te kuće doista zvalo labradorom.

12.06.2016.