Iz medija

BBC spaja svoje radijske i televizijske odjele u sklopu radikalnih promjena menadžmenta

U tijeku je reorganizacija BBC-ja koja bi mogla smanjiti troškove za 700 milijuna dolara te u sklopu koje će se spojiti radijski i televizijski odjeli, izvijestio je Poynter. Iako će ta dva odjela biti spojena te će prestati postojati samostalno, njihov se program neće mijenjati. Kako je prenio Telegraph, taj će potez obznaniti glavni direktor BBC-ja Tony Hall u govoru koji će održati prije Uskrsa, a u kojem će se dotaknuti i planova za rezanje postojećih korporacijskih kanala, reorganiziranje odjela po sadržaju i publici. Hall je izjavio kako brzina kojom se događaju tehnološke promjene čini nejasnom granicu između medija kao što su televizija i radio te online mediji.

22.02.2016.

OVO JE SCENARIJ ZA SMJENU GORANA RADMANA Prvo će saborski Odbor za medije srušiti izvješće o radu HRT-a...

Financijski rezultati najbolji su u zadnjih 15 godina. Na HRT-u tvrde da je od 2013. do 2015. ušteđeno 203,1 milijun kuna, a da je broj zaposlenih manji za 15 posto, odnosno da je s 3366 pao na 2849.

22.02.2016.

World Press Photo: Nagrađena fotografija izbjeglice s bebom na mađarskoj granici

Crno-bijelu fotografiju snimio je nezavisni fotograf u noći 28. kolovoza 2015., dok su izbjeglice pokušavale preći u Mađarsku. Beba je prešla iz ruku u ruke pod bodljikavom živom na granici između Horgoša u Srbiji i Roszkea u Mađarskoj.

20.02.2016.

Saša Leković: Piromanija

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva o maltretiranju novinara: Napadi na HND rezultat su bijesa onih kojima Društvo smeta da bez problema pokore one medije i novinare koji nisu sami pohrlili biti poslušnici.

20.02.2016.

HRT bez komentara na Rajkovićevo pismo Reineru

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u petak nije komentirala pismo bivšeg člana Nadzornog odbora (NO) HRT-a Dražena Rajkovića predsjedniku Hrvatskog sabora Željku Reineru u kojem stoji da je izvješće o zakonitosti rada i financijskog poslovanja HRT-a za 2014., nedavno upućeno Saboru, "neistinito, necjelovito, netransparentno i nevjerodostojno".

19.02.2016.

Naši mediji moraju pomagati poduzetnicima i herojima

Moja poduzetna Hrvatska: Poslovni dnevnik, Večernji list i 24sata pokreću projekt povezivanja poduzetnika i lokalne vlasti te edukacije najmlađih.

18.02.2016.

Kad će novinari napokon odgovoriti na nasilništvo i uvrede

Primjer prvi: Bernie Sanders, američki demokratski predsjednički kandidat, s govornice se obraćao svojim pristašama kad je odjednom uz “O, moj Bože” sišao s govornice i uputio se k čovjeku koji je pao na pod

18.02.2016.

Dogovorili se DZNAP i izdavači

U Zagrebu je održana 7. Skupština Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP), na kojoj su članovi izabrali Predsjedništvo i Nadzorni odbor DZNAP-a. Prihvaćena je i lista 150 autora i odluka o isplati autorskih naknada i glavarine, pri čemu autori čije su tekstove korisnici usluga press cliping agencija najčešće kupovali dobiti najveću novčanu naknadu.

 

17.02.2016.

Fahrudin Radončić izašao na slobodu, određene mjere kućnog pritvora

Sud BiH donio je odluku da se čelnika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića pusti iz pritvora, potvrdio je za Večernjak njegov odvjetnik Dragan Barbarić. "Upravo sam informiran o odluci da se gospodina Radončića pusti iz pritvora.Mogu reći da se radi o uobičajenoj i očekivanoj odluci suda", rekao je Barbarić. 

17.02.2016.

Zašto je 600.000 novinara protiv Karamarka!?

Iako nisu u pravu, nema veze što kritičare Tomislava Karamarka u obrani slobode medija podržava 600.000 novinara diljem svijeta, kako prenosi Hrvatsko novinarsko društvo. Zoran Milanović radio je to perfidnije. Kritičare i “novine te vrste” nije čitao.

17.02.2016.