Iz medija

Saborsko huškanje na Novosti - Pupovac napustio sabornicu: "Ne znam kad ću opet doći u ovu dvoranu"

Nakon što neoustaške nebuloze Željka Sačića, koji je optužio Novosti za širenje protuhrvatske propagande, a hrvatske Srbe za poticanje na terorizam i širenje četništva, nitko u Hrvatskom saboru nije osudio, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac napustio je sabornicu uz jasnu poruku da ne zna kad će se vratiti. 

04.05.2023.

Lokalni političar bi uređivao medije?! Na Križevci.info ne može!

križevci.info

Reketarenje ili reket, izraz je koji u najširem smislu označava ekonomsku djelatnost vezanu uz organizirani kriminal, odnosno pružanje određenih ilegalnih usluga. U užem smislu pod tim se podrazumijeva “plaćanje zaštite” – novac ili druge usluge koje određeni pojedinac ili tvrtka pruža kriminalcima u zamjenu za vlastitu sigurnost ili neometano obavljanje ekonomske aktivnosti. Prema preciznijoj definiciji, reket obično uključuje iznudu ili kaznenu prisilu. Počinitelji prijevarom nude uslugu koja će navodno riješiti nepostojeći problem ili ponuditi uslugu koja rješava problem koji ne bi postojao bez reketa. Zamjenik je prozvao portal Križevci.info za reket.

03.05.2023.

Moskva "neće oprostiti" SAD-u što je odbio izdati vize ruskim novinarima

Moskva "neće oprostiti" Sjedinjenim Državama što su odbile izdati vize ruskim novinarima u pratnji šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova u ponedjeljak i utorak tijekom posjeta UN-u, rekao je novinarima ministar u nedjelju prije polaska za New York. "Nećemo zaboraviti, a ni oprostiti", rekao je Lavrov novinarima, osudivši "glupu" i "kukavičku" odluku Washingtona.

24.04.2023.

Menadžer koji je osamdesetih ostavio mastan trag na papiru naše novine: ‘Slobodna‘ je bila genijalna, a samo sam jednoj osobi dao otkaz

Imena koja čitatelji tiska pamte su uglavnom ona novinarska. Nakon što pročita tekst, osoba s novinama u rukama ili, s isturenom donjom usnom, znakovito kimne glavom ili u gornju usnu dobro opsuje potpisnika. Samo rijetki znaju imena urednika, a znanje o direktorima je još manje. Osim ako se ne zovete Dejan Kružić. Kao direktor i predsjednik Poslovodnog odbora Slobodne Dalmacije od 1986. do 1990. godine, Kružić je ostavio mastan trag na papiru omiljene dalmatinske novine, za što je pri odlasku nagrađen tada najvećim društvenim priznanjem Socijalističke republike Hrvatske - Plaketom ZAVNOH-a.

22.04.2023.

Ukinuta i treća presuda riječkog suda kojom je novinar Novog lista osuđen zbog uvrede suca Visokog kaznenog suda Turudića

burin

Presuda je opet – po treći put – ukinuta, a nakon toga je kazneni postupak obustavljen zbog apsolutne zastare. Konačni je to epilog slučaja nakon što je novinar Novog lista Dražen Ciglenečki lani u siječnju bio osuđen na novčanu kaznu od 30 dnevnih iznosa, što predstavlja 8.000 kuna, zbog toga što je, po ocjeni riječkog Općinskog suda, navodima u svojoj kolumni uvrijedio Ivana Turudića, bivšeg suca i predsjednika Županijskog suda u Zagrebu, a sada suca Visokog kaznenog suda. 

01.04.2023.

Umirovljeni rektor ima 70, u penziji hoda po sudovima i tuži novinarku: Bio sam na jednom ročištu

srednja.hr

Nedavno sam otišao na sud gdje bivši rektor tuži moju kolegicu. Taj me sud, i svaki prije, naučio nečem bitnom, što će mi ostati i kad više ne budem u stanju pisati ne samo ove, nego ikakve retke teksta. A to je da cijela naša akademska zajednica i sva njena izvrnuta logika stane u jednu malu, derutnu, zagušljivu sudnicu. Dok se vani sve obnavlja, unutra tanašni prozor otvorenim drži tek drvena letvica. A stari, nekada moćni profesor, nesvjestan svojih privilegija i pogrešaka, u trenucima najveće moći zaveden urotama svojih suradnika, za sve krivi novinarku koja je uvijek samo dobro radila i dobro će raditi svoj posao, piše na srednja.hr  Duje Kovačević.  

31.03.2023.

Bivšu novinarku Grad Split tjera na ulicu: ‘Moja kuća je izgorila, a iz ovog stana me jedino mrtvu mogu iznit‘

Grad Split neće dopuštati da se korištenjem gradske imovine radi na štetu najosjetljivijeg dijela populacije, poručila je početkom tjedna pročelnica gradske imovine Maja Đerek povodom objave imena korisnika kadrovskih stanova od kojih će Banovina, zbog kršenja ugovora, zatražiti povrat.

30.03.2023.

Stanje na HRT-u: ‘Radnici imaju plaću 5000 kuna, a bivši šef Bačić 20.000 iako ne radi ništa’

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Robert Šveb kazao je u srijedu u Saboru da su financijski problemi HRT-a sve očitiji te istaknuo nužnost redefiniranja financiranja javnog medijskog servisa. Predstavljajući izvješća o poslovanju HRT- za 2019., 2020. i 2021. godinu, a koja se odnose uglavnom na prethodnu upravu, Šveb je kazao kako je HRT uspio u izvještajnim godinama zabilježiti pozitivno poslovanje ali da financijski problemi postaju sve očitiji.

24.03.2023.

Vanja Stokić: Ovo je organiziran linč

Iskreno se nadam da napad nije stav cijele Banje Luke gdje ima gomila fenomenalnih ljudi koji su solidarni, koji su empatični, koji prihvataju manjine i osuđuju ovo što se desilo, kaže urednica portala eTrafika.net, Banja Luka. 

24.03.2023.

Domagoj Zovak: Hrvatska je bogomdana za satiru

Satirična emisija Prime Time na N1 televiziji odnedavno se umjesto jednom tjedno emitira samo jednom mjesečno. No dvojac Borna Sor i Domagoj Zovak ne miruje. I dalje ih je u redovnom, tjednom ritmu moguće pratiti preko YouTube kanala, a svoje vjerne gledatelje i gledateljice pozivaju da ih podrže. Bilo kroz preglede, komentare i shareove ili pak konkretnije: donacijama i pretplatom na membership program. Uplatite li samo dva eura mjesečno možete se transformirati u kneza simboličnog imena – PoDržislava. Dotad prepuštamo riječ knezu Domagoju.

21.03.2023.