Iz medija

Saša Leković novi predsjednik Hrvatskog novinarskog društva

ZAGREB, 25. travnja 2015. (Hina) - Slobodni novinar Saša Leković izabran je za novog predsjednika Hrvatskog novinarskog
društva (HND) na izbornoj skupštini HND-a održanoj u subotu u Novinarskom domu u Zagrebu.

25.04.2015.

Zdenko Duka na odlasku: Dnevno.hr i „parabraniteljski“ portali šire govor mržnje

„Kvaliteta novinarskog sadržaja je pala, a pored toga imamo i problem govora mržnje, koji se sve više javlja. Naprosto, postoje neki mediji koji se ni ne mogu nazvati medijima i tamo ima opasnih naplavina mržnje, a gotovo nitko ih ne prijavljuje“, kaže u razgovoru za Lupigu predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Zdenko Duka, koji će nakon gotovo osam godina otići s čela društva

24.04.2015.

"Velebitsku degeniju" dobili novinari Romeo Ibrišević, Ivanka Jelinčić Jurin i Dragan Nikolić

Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva (HND) i tvrtka APO - usluge zaštite okoliša (članica HEP grupe), dodijelili su u ponedjeljak tradicionalnu godišnju nagradu "Velebitsku degeniju" za najbolje novinarske radove o zaštiti okoliša Romeu Ibriševiću, Ivanki Jelinčić Jurin i Draganu Nikoliću.

24.04.2015.

Mikulić: Na HRT-u vlada opće uzbuđenje zbog mogućeg dolaska HDZ-a na vlast

Puno toga smo čuli zadnjih desetljeća, ali da spiker na HRT-u zbog "prigovora savjesti" ne želi pročitati tekst koji je urednik odobrio, ipak još nismo.

Piše: Goran Borković

 

16.04.2015.

Ministarstvo kulture dodijelilo 35 stipendija nezaposlenim novinarima

Iznos pojedine naknade je 7939 kuna i jednak je visini prosječne bruto plaće u RH dok će neprofitni medij- nositelj prijavljenog projekta, dobiti kompenzaciju u iznosu od 544 kune.

Piše: Saša Paparella

16.04.2015.

Nisam uveo verbalni delikt na Hrvatsku radioteleviziju

Poštovani, sukladno članku 40. Zakona o medijima, podnosim zahtjev za objavu ispravka informacija objavljenih u tiskanom izdanju Novog lista i na portalu novilist.hr uz članku pod naslovom »Bolest (k)uma« dana 13. ožujka 2015. godine, autora Branka Mijića, a kako slijedi:

14.04.2015.

Proglašene najbolje hrvatske novinske fotografija za 2014.

Uvođenjem nove kategorije pod nazivom „Multimedija“ u natječaj, nagrade "Hrvatska novinska fotografija" po prvi puta su dodijeljene u ukupno osam kategorija

09.04.2015.

Studiranje cinizma

Knjiga »Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune«, čije su drugo izdanje Novi list i riječki izdavač Adamić proteklih dana uspješno predstavili u Splitu i Zagrebu, začela je javnu raspravu o kvaliteti fakultetske nastave novinarstva.

Boris Pavelić

09.04.2015.

Radmanu očitana nova bukvica zbog otkaza Gojan i Novak Srzić

Europska federacija novinara ne posustaje u namjeri da Elizabetu Gojan i Hloverku Novak Srzić spasi od otkaza na HRT-u, odakle ih je glavni ravnatelj Goran Radman odlučio otpraviti zbog kršenja internih pravilnika, tj. počinjenja verbalnog delikta. Glavni tajnik EFJ-a Ricardo Guitterez uputio je i drugo pismo Radmanu, te čeka novi odgovor. Ne bude li njime zadovoljan, o otkazima na HRT-u upozorit će Europsku komisiju, Vijeće Europe, OSCE i Europsku uniju radiotelevizija

08.04.2015.

Ako se Hina već neće spojiti s HRT-om, može s Narodnim novinama

Vladino Povjerenstvo za analizu poslovanja agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima u završnoj analizi spajanja državnih agencija s ciljem uštede javnog novca dosjetilo se novog modela za rješavanje statusa Hine.

Piše: Goran Borković

07.04.2015.