Iz medija

‘Otimaju nam imovinu i žele naplatiti kaznu’

HND je 1993. zbog neplaćenih zakupnina otkazao ugovor i deložirao tvrtku U.T.T. Europa 92. Ta je tvrtka pokrenula postupak protiv HND-a potražujući naknadu štete na ime tobožnjih investicija.  Čak i golemim transparentima spuštenim s prozora zgrade u Perkovčevoj ulici u središtu Zagreba Hrvatsko novinarsko društvo (HND) želi upozoriti da se, kako tvrde, nastavlja otimanje njihove imovine na temelju krivotvorenih dokumenata, zbog koje HND treba platiti 2,5 milijuna kuna.

 

02.02.2020.

Šteta je da vam promakne istup ministrice kulture koja objašnjava medijima čime bi se oni trebali baviti

Da mediji nisu razotkrivali sve te maštovite mutne, prijevarne i neznalački obavljene postupke i poslove, sva bi nevinašca i sad sjedila u Banskim dvorima i na kojekakvim drugim pozicijama u vlasti i po volji raspolagali milijardama javnog novca i glavnim kadrovskim pozicijama u sustavu koje se, kao pod normalno, ovdje dijele po principu političke podobnosti.

01.02.2020.

'Novi pokušaj otimačine Novinarskog doma'

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ponovno se nalazi pod ovrhom, koju je pokrenula Stečajna masa iza tvrtke U.T.T. Europa 92, ne bi li se u zadnji trenutak protuzakonito došlo do zgrade Novinarskog doma, rečeno je na press konferenciji održanoj u HND-a u srijedu.

30.01.2020.

HND je žrtva pljačke: Nastavlja se otimanje imovine na temelju krivotvorenih dokumenata

»Ako se ovo događa HND-u, što onda može očekivati građanin ili građanka Hrvatske. Može očekivati da sprega kriminala i nekih drugih u ovoj državi može dovesti do toga da ostane bez svoje imovine«, rekao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko

30.01.2020.

Bivši šef HRT-a tužio je novinara jer ga je prozvao zbog korupcije. Izgubio je na sudu

Bivši vršitelj dužnosti Hrvatske radio-televizije Siniša Kovačić nije uspio na sudu dokazati da ga je Index-ov novinar Ilko Ćimić oklevetao tekstom o korupciji na HRT-u. Tužbom je Kovačić tražio da mu novinar plati 40 tisuća kuna odštete, ali ga je sud glatko odbio.

29.01.2020.

U riječkom Art-kinu održana premijera treće sezone omiljene domaće serije 'Novine'

Nakon što je koncem svibnja započelo snimanje treće sezone serije 'Novine', u subotu su u riječkom Art-kinu premijerno prikazane prve dvije epizode. Nakon snimanja diljem Hrvatske, glumačka ekipa iznimno uspješne HTV-ove dramske televizijske serije 'Novine', u režiji Dalibora Matanića, okupila se u Art-kinu u Rijeci na svečanoj premijeri treće i ujedno posljednje sezone koja na HRT-u kreće početkom ožujka.

26.01.2020.

Što nam kurtoazna reakcija Vlade na napad na novinarku zapravo govori o stanju u hrvatskom društvu?

Od velikog prosvjednog marša u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva, održanog 2. ožujka 2019., koji je bio potaknut brojnim tužbama protiv novinara i ignorantskim odnosom predsjednika Vlade prema ovom problemu, do užasavajućeg maltretiranja Andree Topić, novinarke Slobodne Dalmacije, ispred kuće ministra Kujundžića, prošlo je gotovo jedanaest mjeseci u kojima se nije dogodilo apsolutno ništa, osim par sastanaka koji su poslužili u kozmetičke svrhe, što bi ukazalo na brigu države za stanje u medijima

25.01.2020.

Andrea Topić je žrtva seksualnog uznemiravanja

Možemo li se praviti da je u slučaju napada na Andreu Topić riječ samo o ‘protupravnom oduzimanju slobode i oštećenja tuđe stvari‘? Smijemo li dozvoliti da bilo koja institucija olako prijeđe preko očitih dokaza o seksualnom zlostavljanju i tako od zlostavljane učini dvostruku žrtvu

25.01.2020.

Kako su ljudi bliski ministru Kujundžiću maltretirali novinarku Slobodne pred njegovom kućom

Ružan susret s ljudima bliskim ministru zdravstva Milanu Kujundžića doživjela je novinarka Slobodne Dalmacije, Andrea Topić, kada je došla u ministrovo rodno mjesto kako bi doznala više o kući koji on tamo posjeduje. Nekretnine ministra Kujundžića su tema o kojoj je Telegram često pisao posljednjih dana, od prvog teksta u kojim smo otvorili aferu vezanu uz nejasnoće oko pozajmice pomoću koje je ministar kupio kuću u Maksimiru, do onoga u kojem smo otkrili da je umanjio vrijednost svoje druge kuće na Markuševcu.

24.01.2020.

Novinarka ‘Slobodne‘ napadnuta ispred nekretnine koju ministar skriva u Ivanbegovini: ‘Okružili su me. Razmišljala sam da trčim, nisam imala kamo...‘

Ministar zdravstva Milan Kujundžić vlasnik je kuće u rodnoj Ivanbegovini koja prema podacima njegove imovinske kartice ima ravno 100 kvadrata i nikakvu okućnicu. U zemljišnim knjigama, pak, piše da je kuća velika 184 kvadrata. Parcela na kojoj se nalazi, također ministrova, broji 1016 kvadrata. Drugim riječima, Milan Kujundžić, uz sve ostale nekretninske afere u imovinskoj kartici zaboravio je spomenuti nemalo vlaško zemljište, dok je za kuću naveo skoro upola manju kvadraturu. Napisao je, također, da je njena vrijednost tek mizernih 533 eura po kvadratu. Manje od uobičajene građevinske cijene rohbaua.

24.01.2020.