Iz medija

Normalni ljudi moraju glasno govoriti

Naš Saša Leković je, dakle, samo kolateralna žrtva specijalnog rata ove složne ekipe zadojene mržnjom koji će se do izbora nastaviti svim sredstvima i protiv svakoga tko ne odgovara njihovim arijevskim aršinima i politički ne puše u isti rog s njima.    

Sanja Modrić

28.04.2015.

Novom listu odobreno drugo produljenje roka za predstečajnu nagodbu

Ministarstvo financija produljilo je rok predstečajne nagodbe Novog lista za dodatnih trideset dana, objavljeno je na stranicama Financijske agencije (Fine).

28.04.2015.

HND i novinari ne rade samo za sebe, već za cijelo društvo

Volio bih da to uspijemo objasniti svim građanima; dok to ne shvate nećemo moći provesti neke stvari koje su bitne. Ne možemo očekivati da se građani probude i postanu svjesni da je nešto potrebno ako im nismo pokazali da se mi za to zaista borimo profesionalnim metodama, istinom i informiranjem

Tihomir Ponoš

27.04.2015.

Trebamo spriječiti utapanje Hine u HRT

Založit ću se da se teme od javnog interesa vrate u novinarstvo

Autor: Dijana Jurasić

27.04.2015.

Saša Leković novi predsjednik Hrvatskog novinarskog društva

ZAGREB, 25. travnja 2015. (Hina) - Slobodni novinar Saša Leković izabran je za novog predsjednika Hrvatskog novinarskog
društva (HND) na izbornoj skupštini HND-a održanoj u subotu u Novinarskom domu u Zagrebu.

25.04.2015.

Zdenko Duka na odlasku: Dnevno.hr i „parabraniteljski“ portali šire govor mržnje

„Kvaliteta novinarskog sadržaja je pala, a pored toga imamo i problem govora mržnje, koji se sve više javlja. Naprosto, postoje neki mediji koji se ni ne mogu nazvati medijima i tamo ima opasnih naplavina mržnje, a gotovo nitko ih ne prijavljuje“, kaže u razgovoru za Lupigu predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Zdenko Duka, koji će nakon gotovo osam godina otići s čela društva

24.04.2015.

"Velebitsku degeniju" dobili novinari Romeo Ibrišević, Ivanka Jelinčić Jurin i Dragan Nikolić

Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva (HND) i tvrtka APO - usluge zaštite okoliša (članica HEP grupe), dodijelili su u ponedjeljak tradicionalnu godišnju nagradu "Velebitsku degeniju" za najbolje novinarske radove o zaštiti okoliša Romeu Ibriševiću, Ivanki Jelinčić Jurin i Draganu Nikoliću.

24.04.2015.

Mikulić: Na HRT-u vlada opće uzbuđenje zbog mogućeg dolaska HDZ-a na vlast

Puno toga smo čuli zadnjih desetljeća, ali da spiker na HRT-u zbog "prigovora savjesti" ne želi pročitati tekst koji je urednik odobrio, ipak još nismo.

Piše: Goran Borković

 

16.04.2015.

Ministarstvo kulture dodijelilo 35 stipendija nezaposlenim novinarima

Iznos pojedine naknade je 7939 kuna i jednak je visini prosječne bruto plaće u RH dok će neprofitni medij- nositelj prijavljenog projekta, dobiti kompenzaciju u iznosu od 544 kune.

Piše: Saša Paparella

16.04.2015.

Nisam uveo verbalni delikt na Hrvatsku radioteleviziju

Poštovani, sukladno članku 40. Zakona o medijima, podnosim zahtjev za objavu ispravka informacija objavljenih u tiskanom izdanju Novog lista i na portalu novilist.hr uz članku pod naslovom »Bolest (k)uma« dana 13. ožujka 2015. godine, autora Branka Mijića, a kako slijedi:

14.04.2015.