Iz medija

Novci javni, informacije HRT-a za javnost - tajne

Trajalo je danima, to vaganje čelnih programskih ljudi HRT-a što će s emisijom Peti dan i kako će sada kad im je Luka Popov, jedan od petorice komentatora društvenih zbivanja, kazao da on više to ne bi radio. Priča je sad već dobro znana, Popov se povukao valjda i sam zatečen burom što ga je podigao njegov pokušaj obrane svećenika koji nije želio pričestiti dječaka s Down sindromom. No, način na koji je javni servis informirao, ili bolje reći način na koji nije informirao javnost o tome što kani s jednom običnom emisijom, znakovit je. Jer, javni servis, televizija koja živi od novca građana, ponovno je utvrda zatvorena za javnost koju vode čelnici dovoljni sami sebi i nikom više.

23.05.2017.

Facebook – dijete koje je zaboravilo da su mu mediji roditelji

Facebook je najmoćniji medij današnjice. Pogledaju li se samo istraživanja Gfk, prema kojima građani već godinama najviše vjeruju svojim prijateljima, a povjerenje u medije je prilično nisko, jasno je da je selekcija linkova koje građani dijele na društvenim mrežama – odnosno svojevrsni medijski digest koji za svakog korisnika Facebooka rade njegovi prijatelji – ključna za širenje medijskog sadržaja. Na taj način Facebook obilato koristi rad ionako potplaćenih novinara, koji – ne plaća.

19.05.2017.

Održana premijera filma o novinaru Večernjeg lista Hassanu Haidaru Diabu

U sklopu Mediteran foruma Subversive festivala u Kinu Europa održana je premijera filma "Hassan" o novinaru Večernjeg lista Hassanu Haidaru Diabu u režiji Arsena Oremovića.

 

19.05.2017.

IDS-ov načelnik Gračišća Ivan Mijandrušić izgubio tužbu protiv novinarke iPressa

Na Općinskom sudu u Puli po sutkinji Tanji Prenc Kanis novinarka iPressa Mira Bošnjaković Memedović oslobođena je optužbe za klevetu, koju je protiv nje podnio IDS-ov načelnik Gračišća Ivan Mijandrušić.

19.05.2017.

(NE)JEDNAKOST PRED ZAKONOM: Hrvatski novinari zabrinuti za slobodu svoje profesije Duševna bol zadarske sutkinje "košta" kao i pokušaj ubojstva

Jedna je zadarska sutkinja tužila novine koje su prenijele izjavu predsjednika Suda o njoj i dobila za duševne boli 50 tisuća kuna. Druga zadarska sutkinja je od Narodnog lista dobila 70 tisuća kuna. To je maksimalni iznos koji možete tražiti od države ako vas netko pokuša ubiti.

18.05.2017.

HRT slavi svoj dan; dodijeljene godišnje nagrade

Svečanom dodjelom godišnjih nagrada za posebna zalaganja i ostvarenje projekata od posebnoga programskog i poslovnog interesa obilježen je Dan Hrvatske radiotelevizije (HRT) te 91. obljetnica postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 61. obljetnica postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV).

18.05.2017.

U HINI BI RADO OSTALA RAVNATELJICA, ALI I DOŠAO PREDSJEDNIK PANEUROPSKE UNIJE BIH KOJI JE NAPRAVIO SMIRUJUĆI INTERVJU S PLENKOVIĆEM

Ne manjka zanimanja za poziciju ravnatelja/ravnateljice Hine. Na javnom natječaju rado bi se na toj funkciji vidjeli Branka Gabriela Valentić, Željko Valentić, Nenad Bach, Neven Pavelić, Ivan Kujundžić, Darko Markušić i Vanja Gavran. Njih je sedmero poslalo je dokumentaciju Upravnom vijeću Hine.

16.05.2017.

Sada je i službeno: HTV je potpuno potonuo, RTL i Nova TV su gledaniji

NOVA TV i RTL Televizija gledanije su od HTV-a i to u sve tri ciljane skupine, pokazalo je istraživanje Agencije za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom za gledanost televizijskim programa u travnju ove godine.

16.05.2017.

Novinari otišli kod gradonačelnika koji je prebio njihovog kolegu da bi uživali u besplatnom doručku

GRADONAČELNIK Požege Vedran Neferović organizirao je druženje s predstavnicima medija na zajedničkom doručku kako bi im se zahvalio na suradnji u protekle četiri godine i naglasio važnost suradnje i informiranja sugrađana o svim događanjima u našem gradu, objavljeno je danas na službenim stranicama Grada Požege.

15.05.2017.

NEZAMAPĆEN SKANDAL U POŽEGI: GRADONAČELNIK FIZIČKI NAPAO NOVINARA

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović u petak oko 10.50 sati, prije konferencije za medije, nasrnuo je na novinara lokalnog 034 portala Mladena Mirkovića. On je nakon napada zatražio liječničku pomoć, a iz bolnice je otpušten s dijagnozom lakših tjelesnih ozljeda. Do incidenta je došlo kada je 26-godišnji Mirković na poziv gradonačelnika došao u njegov ured.

12.05.2017.