Iz medija

HRT zabranio novinaru da govori na tribini o ljudskim pravima

Na tribini nazvanoj ‘Tvornica straha – difamacija kao politička praksa’, koja se u srijedu održala u sklopu 16. Human Rights Film Festivala u organizaciji Documente – Centra za suočavanje s prošlošću, trebao je govoriti i Marko Stričević, vanjskopolitički novinar HRT-a

11.12.2018.

Šuker izgubio od Indexa. HNS Indexu treba platiti 120 tisuća kuna

Hrvatski nogometni savez protuzakonito djeluje kao privatna organizacija te dulje od tri godine protuzakonito novinarima i fotoreporterima Indexa brani pristup utakmicama hrvatske reprezentacije i press konferencijama Saveza, a uz to ne odgovara na njihove upite o poslovanju HNS-a, i to sve zbog kritičkog pisanja i izvještavanja o radu čelništva HNS-a i malverzacijama u hrvatskom nogometu. 

11.12.2018.

Fotografija Drage Sopte među pet najboljih na svijetu

Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS) odabralo je pet najboljih ovogodišnjih sportskih fotografija, a u elitnom je društvu i fotograf Hrvatskog nogometnog saveza Drago Sopta.


10.12.2018.

U Puli predstavljena zbirka Predraga Lucića: Čovjek koji je uokvirio pojam slobode

Zbirka drama i songova »Cervantesov trg« Predraga Lucića predstavljena je u nedjelju navečer u sklopu ovogodišnjeg 24. Sajma knjiga u Domu hrvatskih branitelja u Puli. 

03.12.2018.

Još malo bizara; HRT je otpuštenog novinara Hrvoja Zovka morao vratiti na posao pa su ga odmah suspendirali

Priča o izvanrednom otkazu koji je predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Hrvoju Zovku u rujnu uručen na HRT-u dobila je novi nastavak. Zovko je, naime, odlukom HRT-a od 20. studenoga vraćen na radno mjesto urednika-koordinatora na kojem je radio do otkaza zbog svađe s nadređenom mu urednicom Katarinom Perišom Čakarun.

28.11.2018.

HND podržao novinare koji su bojkotirali Glasnovića

Saborski izvjestitelji bojkotirali su u srijedu konferenciju za novinare zastupnika Željka Glasnovića koju je taj član Kluba Neovisnih za Hrvatsku sazvao na temu nacionalne sigurnosti.

22.11.2018.

SPORNA PRESUDA - ODŠTETA JUTARNJEG LISTA ZBOG INTERVJUA IZAZIVA BURNE REAKCIJE

Pravomoćna presuda kojom je Jutarnjem listu naloženo da splitskom sucu i članu Državnog sudbenog vijeća (DSV-a) Nevenu Cambju mora platiti 50.000 kuna za duševne boli koje je taj sudac navodno pretrpio zbog objave autoriziranog intervjua saborskog zastupnika Mosta, Nikole Grmoje i 9150 kuna sudskih troškova, izaziva reakcije.

 

16.11.2018.

Bol sudaca se precjenjuje: Odšteta od 50.000 kuna može obeshrabriti medije

Europski sud za ljudska prava dao za pravo Narodnom listu pa im RH zbog povrede slobode izražavanja mora platiti 5000 €.

11.11.2018.

Zbog mržnje u Bujici lokalnim televizijama prijeti privremeno isključenje

VIJEĆE za elektronske medije otvorilo je postupak protiv televizijske emisije "Bujica" koju vodi Velimir Bujanec, neonacist i VIP gost na Kolindinoj inauguraciji. Naime, sporna emisija emitirana je 5. studenog pod nazivom "Hrvatska na udaru migranata" na više lokalnih televizija. Tema emisije bila je tzv. Marakeški sporazum, a u studiju voditelja Bujanca bila su i dva gosta. Franko Čirko je predstavljen kao predsjednik organizacije Generacija obnove dok je Zoran Grgić predstavljen kao analitičar.

09.11.2018.

Lažne vijesti sve prisutniji fenomen

Postale su izvor zabluda i strahova: Tko plasira lažne vijesti i čemu zapravo služe? Takozvano žuto novinarstvo ili propaganda koja se sastoji od namjernih dezinformacija, a širi se preko tradicionalnog tiska ili društvenih mreža.  Izostanak kritičkog odmaka plodno je tlo za lažne vijesti. 

 

05.11.2018.