Iz medija

HRT slavi svoj dan; dodijeljene godišnje nagrade

Svečanom dodjelom godišnjih nagrada za posebna zalaganja i ostvarenje projekata od posebnoga programskog i poslovnog interesa obilježen je Dan Hrvatske radiotelevizije (HRT) te 91. obljetnica postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 61. obljetnica postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV).

18.05.2017.

U HINI BI RADO OSTALA RAVNATELJICA, ALI I DOŠAO PREDSJEDNIK PANEUROPSKE UNIJE BIH KOJI JE NAPRAVIO SMIRUJUĆI INTERVJU S PLENKOVIĆEM

Ne manjka zanimanja za poziciju ravnatelja/ravnateljice Hine. Na javnom natječaju rado bi se na toj funkciji vidjeli Branka Gabriela Valentić, Željko Valentić, Nenad Bach, Neven Pavelić, Ivan Kujundžić, Darko Markušić i Vanja Gavran. Njih je sedmero poslalo je dokumentaciju Upravnom vijeću Hine.

16.05.2017.

Sada je i službeno: HTV je potpuno potonuo, RTL i Nova TV su gledaniji

NOVA TV i RTL Televizija gledanije su od HTV-a i to u sve tri ciljane skupine, pokazalo je istraživanje Agencije za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom za gledanost televizijskim programa u travnju ove godine.

16.05.2017.

Novinari otišli kod gradonačelnika koji je prebio njihovog kolegu da bi uživali u besplatnom doručku

GRADONAČELNIK Požege Vedran Neferović organizirao je druženje s predstavnicima medija na zajedničkom doručku kako bi im se zahvalio na suradnji u protekle četiri godine i naglasio važnost suradnje i informiranja sugrađana o svim događanjima u našem gradu, objavljeno je danas na službenim stranicama Grada Požege.

15.05.2017.

NEZAMAPĆEN SKANDAL U POŽEGI: GRADONAČELNIK FIZIČKI NAPAO NOVINARA

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović u petak oko 10.50 sati, prije konferencije za medije, nasrnuo je na novinara lokalnog 034 portala Mladena Mirkovića. On je nakon napada zatražio liječničku pomoć, a iz bolnice je otpušten s dijagnozom lakših tjelesnih ozljeda. Do incidenta je došlo kada je 26-godišnji Mirković na poziv gradonačelnika došao u njegov ured.

12.05.2017.

HDZ-ov gradonačelnik prkosi Plenkoviću: Odbio se ispričati novinaru kojeg je napao

PREMIJER Plenković najoštrije je osudio fizički napad na novinara Mladena Mirkovića te je zbog tog čina od kolege iz HDZ-a, požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, zatražio da se ispriča i odmah povuče iz kampanje za lokalne izbore.

12.05.2017.

"Novinarkama se upućuju seksističke poruke"

U emisiji Točka na tjedan gostovala je Anamarija Musa, Povjerenica za informiranje.

08.05.2017.

Norveška kroz balkanske oči: U potrazi za izgubljenim nesavršenostima

Pokušali smo po Oslu i okolici, u šest dana druženja s norveškim novinarima, otkriti zašto su Norvežani jedini narod koji ne govori protiv svoje države.

01.05.2017.

Zovkov serijal

Prema pravosnažnoj presudi Županijskog suda u Rijeci, dubrovački PortalOko.hr dužan je novinaru HTV-a Hrvoju Zovku isplatiti 30.000 kuna zbog uvredljivog teksta punog netočnosti kojim je predstavljen kao antihrvatski novinar.

27.04.2017.

NEIL DATTA (EPF): "Nametat će vam restrikcije, koje neće izgledati kao restrikcije"

Neil Datta, tajnik Europskog parlamentarnog foruma o populaciji i razvoju (EPF), napunio je u ponedjeljak veliku dvoranu Novinarskog doma prilikom tribine "Europski fundamentalizam protiv ljudskih prava: Tko, zašto, kako i čijim novcem napada europske vrijednosti?" u organizaciji Faktografa, a u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, GONG-om i Centrom za mirovne studije.

26.04.2017.