Iz medija

Kad je spaljivanje čovjeka postalo manje uvredljivo od karikature?

U nekom trenutku u novijoj povijesti postalo je prihvatljivije objaviti fotografije spaljivanja živog čovjeka negoli karikaturu vjerskog autoriteta. Što nam to govori o svijetu u kojem živimo?

Autor: Neven Barković

04.02.2015.

Članovi sindikata Novog lista održali skup "Pet minuta gromoglasne tišine"

Predsjednik podružnice Sindikata novinara Hrvatske u Novom listu Marinko Glavan izrazio je nezadovoljstvo što uprava i redakcijsko vodstvo nisu omogućili reagiranje na istupe predsjednika Uprave u Novom listu

Autor: Andrej Petrak

03.02.2015.

Novi dnenik HTV-a: Pokusni kunić koji može ali i ne mora preživjeti

Pomalo olinjali Dnevnik 16. veljače mijenja termin i trajanje. I to vam je zasad sve. Radi se navrat-nanos, a izazove će, doznajemo, rješavati – u hodu! Bit će to loše.

Autor: Božena Matijević

02.02.2015.

Linić izgubio spor protiv Indexa, nakladnik prenio točnu informaciju

Sutkinja Općinskog suda u Rijeci Ana Pirc u cijelosti je odbacila tužbeni zahtjev bivšeg ministra financija i sadašnjeg saborskog zastupnika Slavka Linića, koji je od nakladnika Index promocije tražio isplatu 50.000 kuna štete, za koju je tvrdio da je nastala objavom članka u kojem se vrijeđa njegova čast i ugled.

02.02.2015.

Boris Pavelić: ”Šutnja o ‘Feralu’ mi je šokantna”

Knjigom ”Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune” u nakladi Izdavačke kuće ”Adamić” dugogodišnji novinar ”Novoga lista” Boris Pavelić prolazi na gotovo 700 stranica kroz 25-godišnju povijest ovog kultnog političko-satiričnog lista. ”Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune”, kako naslov kaže, poslužit će kao izvrstan udžbenik za mlade naraštaje i vrijedan dokument vremena, a – nada se Pavelić – i poticaj za nove radove o ovoj neiscrpnoj i potpuno zapostavljenoj temi.

Autor: Sandra Sabovljev

02.02.2015.

Priopćenje sindikata kojeg je urednik Novog lista odbio objaviti: Uprava najavila nezakonita otpuštanja

U danima kad je Županijsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv vlasnika Alberta Faggiana i bivše uprave jer su
Novi list oštetili za više od 800 tisuća kuna, predsjednik uprave je, između ostalog, najavio otpuštanja radnika prema nepostojećim i ničim utemeljenim kriterijima, ističu iz sindikata. V.d. urednika riječkog dnevnika odbio je objaviti njihovo reagiranje na ove tvrdnje.

Piše: H. Š.

 

30.01.2015.

Vodstvo HRT-a igra se ljudskim sudbinama

Otkaz Karolini Vidović Krišto otvorio je i pitanje dijele li se otkazi na HRT-u zbog delikta mišljenja. »Brine me ta lakoća poigravanja s ljudskim sudbinama«, kaže član Nadzornog odbora HRT-a Mate Radeljić

Siniša Pavić

29.01.2015.

NOVI FORMAT, NOVI TERMIN, NOVI VODITELJI Nakon skoro 40 godina Dnevnik HTV-a u 19.30 h uskoro odlazi u povijest

Nakon skoro 40 godina Dnevnik HTV-a počinjat će u 19 sati. Na Prisavlju pokušavaju poboljšati gledanost

Autor: Tina Premec

28.01.2015.

Vratiti medije i novinarstvo u službu javnosti

Kroz rezultate dvogodišnjeg istraživanja pokušava se ukazati na prepreke demokratskom razvoju medijskih sustava

M. Glavan

28.01.2015.

Ugašena dva Sinovčićeva tjednika, 14 osoba ostalo bez posla

Lokalno medijsko carstvo Rena Sinovčića od jučer je siromašnije za dvije tiskovine. Početkom ovog tjedna službeno su ugašeni tjednici Vox i Regional.

28.01.2015.